Hyppää sisältöön

HPS ja NJS vastakkain Kansallisen Liigan karsinnoissa

15.10.2021

Karsintaottelut Kansallisen Liigan paikasta potkaistaan käyntiin sunnuntaina klo 14:00, kun vastakkain asettuvat HPS ja NJS. Kaudeksi 2021 pääsarjaan noussut Helsingin Palloseura taistelee Liigapaikkansa säilyttämisestä, kun taas Nurmijärven Jalkapalloseura kipusi Naisten Ykkösessä toiselle sijalle ja saa nyt karsinnan kautta mahdollisuuden nousta pääsarjaan. UEFA:n vierasmaalisäännöllä pelattavat karsinnat alkavat NJS:n kotiottelulla Klaukkalan tekonurmella.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi tasatulokseen

Ennen pääsarjaan ponnahdusta HPS oli edennyt sarjatasoissa nopeasti porras portaalta ylöspäin. HPS pelasi Nelosta vielä vuonna 2013 ja nousi Ykköseen lokakuussa 2016. Ykkösessä kolmen seuraavan kauden sijoitus oli aina kolmas, kunnes viime kauden päätteeksi koitti suora nousu ylimmälle sarjatasolle. HPS on tällä kaudella Kansallisessa Liigassa pystynyt varastamaan pisteitä joukkueilta, jotka pelasivat kauden viimeiset ottelunsa ylemmässä loppusarjassa. Onnistuihan Palloseura kaatamaan HJK:n lukemin 0-2 ja FC Hongan 1-0. Yhden pisteen HPS nappasi PK-35 Vantaalta ja HJK:lta joukkueiden toisessa kohtaamisessa, joten HPS:stä tuntuu kyllä löytyvän potentiaalia ja edellytyksiä pelata naisten pääsarjaa.
Koko matkan Nelosesta Liigaan HPS-joukkueen mukana on ollut hyökkääjä Piipa Kämppi. Muita joukkueen kokeneita pelaajia ovat joukkueen kapteeni ja iso vastuunkantaja Aino-Marja Lehtinen sekä laitakaistalla operoiva Hanna Onufriew. Lehtinen, jolla on pitkä Liigaura takanaan, oli Kansallisessa Liigassa HPS:n paras maalintekijä kuudella maalillaan. Maalivahdin tontin ovat kuluvalla kaudella jakaneet Emilia Tuomela ja Jessica Kiviaho. Ainoana jokaisen minuutin koko kauden ajan on HPS-pelaajista pelannut vain vasen laitapuolustaja Julia Haikonen, joka pelasi kaudella 2020 kolmessa ottelussa NJS-paidassa.
NJS:n menestyksekkään kauden aikana saavutetun 14 voiton valttina on ollut yhteinen hyvä tekeminen päävalmentaja Mikko Rannan suunnittelemilla treeniviikoilla ja pelaajien sitoutuminen valittuun, runsaasti liikettä vaativaan pelitapaan. Maalinteossa parhaassa vireessä ovat olleet joukkueen hyökkääjät Ella Leskelä ja Helmi Lahtinen. Joukkueen kapteeni, maalivahti Annika Kulha on ottanut vahvaa roolia joukkueensa johtamisesta ja on saanut runsaasti terävyyttä otteisiinsa. Keskikentän juonikas Waranya Chaimuk ja kovaa kamppaileva Hertta Lammio ovat olleet tasaisen hyviä koko kauden. Samoin tasonsa ja kuntonsa ovat pystyneet läpi pitkän kauden säilyttämään varmaotteiset puolustajat Paula Kantelinen, Nette-Nina Hiltunen ja Salla Hyvönen.
HPS ja NJS kohtasivat toisensa edellisen kerran Klaukkalassa marraskuussa 2020. Ottelu päättyi tuolloin tasatulokseen 2-2 ja HPS:n tasoitusmaali syntyi vasta ottelun lisäajalla. HPS:lle pelissä on sarjapaikan säilyttäminen ja NJS:llä ei ole karsintapeleissä muuta kuin voitettavaa, joten nähtäväksi jää, miten voimasuhteet lopulta jakautuvat kentällä. HPS:n päävalmentaja Toni Anttila kommentoi joukkueen verkkosivuilla kulunutta kautta ja on tyytyväinen kauden aikana kerättyyn 24 pisteeseen, vaikka se ei suoraan sarjapaikan säilyttämiseen riittänytkään.
– Kokonaisuudessaan liigakausi oli hyvä. Saimme todella paljon pisteitä ja onnistuimme melkein välttämään karsinnan. Olen ihan varma, että HPS pelaa Kansallistaa Liigaa myös kaudella 2022.
Lähdeaineistona on käytetty NJS:n tiedotetta ja HPS:n otteluraporttia

Search