HPS kaatoi PK-35:n Helsingin paikalliskamppailussa

11.08.2023

Perjantain ainoassa ottelussa PK-35 sai Pihlajamäkeen vieraakseen HPS:n.

Subway Kansallisen Liigan perjantain ottelu sai huippuvauhdikkaan alun. HPS tuli kamppailuun erittäin vahvasti. Suomen Cupista juuri PK-35 Vantaalle pudonnut helsinkiläisjoukkue oli erittäin aktiivinen alkuvihellyksestä asti ja janosi voittoa.

Kotijoukkue ei kyennyt ensimmäisen vartin aikana vastaamaan HPS:n vauhtiin juuri lainkaan. Neljän minuutin kohdalla osui Elli-Noora Kainulainen. Lähes heti perään hienolla kaukolaukauksella Oona Jääskeläinen ja tovi tästä pallo ohjautui PK-35-maaliin omista pelaajista.

Kaksi ensimmäistä osumaa alla. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Hiljalleen myös PK pääsi peliin paremmin mukaan ja sai pallonhallintajaksoja. Päävalmentaja Rami Rantanen teki myös jo ensimmäisellä jaksolla taktisia muutoksia.

Myös kotijoukkue oli lähellä maalintekoa muutaman kerran. Ehdottomasti lähimpänä oli Hertta Laurinkoski, joka pääsi noin vitosen viivalta yrittämään pomppivasta pallosta, mutta ratkaisu viuhui yli maalin.

Toisella nelivitosella kamppailu rauhoittui hieman. HPS ei reilussa johdossa hakenut enää kovinkaan aggressiivisesti lisäosumia tai nostanut riskitasoaan. PK-35 ei saanut hyvin puolustanutta vierasjoukkuetta vastaan luotua vastavuoroisesti juurikaan maalitilanteita enää.

Vielä yksi osuma kuitenkin nähtiin. Reilut parikymmentä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Kainulainen osui toistamiseen. Tällä kertaa pallo upposi verkkoon suoraan hänen antamastaan kulmapotkusta.

Loppulukemat Pihlajamäessä PK-35 – HPS 0-4. Voitto oli vieraille tärkeä Mestaruussarjan suhteen, mutta makea myös siksi, että edellinen voitto PK-35:sta oli syyskuulta 2021.

Artikkelikuva: Niko Nakari