Hyppää sisältöön

HPS vahvempi Helsingin paikallistaistossa

03.08.2023

Subway Kansallisen Liigan 14. ottelukierros huipentui HPS – HJK -kamppailuun keskiviikkona 2. elokuuta.

Paloheinässä keskiviikkoiltana pelattu Helsingin paikallispeli HPS – HJK oli lopulta kotijoukkueen juhlaa.

Tasaisissa merkeissä alkanut ottelu ei tarjonnut alkuhetkinä kovinkaan vaarallisia maalitilanteita. HJK oli kenties himpun hallitsevampi osapuoli, mutta vastavuoroisesti HPS esiintyi todella aktiivisesti ja aggressiivisesti pallottomana. Vieraiden pelaajat eivät saaneet tilaa ja useammat hyökkäykset kuihtuivat jo varhaisessa vaiheessa.

Avauspuoliajan lähestyessä puoliväliään, alkoi tapahtua. HJK:n Maaria Rothin taklauksesta tuomitaan rangaistuspotku. Pallon sijoittaa varmasti maaliin HPS-kapteeni Aino Lehtinen.

Katso tilanteet alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Noin vartin ajan peli jatkui suhteellisen samankaltaisena, mitä ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia. Tasaista, fyysistä taistelua. HJK haki nopeaa tasoitusta ja HPS puolusti tarkasti ja lähti välittömästi vastahyökkäyksiin keskialueen riistoista.

Koko ottelun luonne muuttui kuitenkin, kun avausnelivitosta oli enää viitisen minuuttia jäljellä. HPS:n Oona Jääskeläinen pääsi vieraiden puolustukselta karkuun. Maalivahti Annika Laihanen lähti vastaan ja pelasi palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella. Tästä nousi Laihaselle punainen kortti ja vierasjoukkueen urakka vaikeutui entisestään.

Video alla. Mikäli se ei näy, klikkaa tästä.

Vajaalla pelannut HJK tuli kuitenkin vielä toiselle jaksolle hakemaan tulosta. Vierasjoukkue hallitsi alkuhetkiä varsin selvästi ja haki vimmatusti tasoitusmaalia. Toisin kävi. HPS iski vastaan ja Aada Nurmi viimeisteli. HPS voitti kotikentällään HJK:n näillä 2-0-lukemilla.

Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen

Search