Hyppää sisältöön

Hyökkääjä Moona Talka siirtyi Ilvekseen tekemään maaleja

19.12.2019

Vain kerran joukkueen kanssa harjoittelemaan ehtinyt Talka on asunut Tampereella jo viime keväästä lähtien, koska hän opiskelee Poliisiammattikorkeakoulussa, joten hän on hieman erilaisessa tilanteessa joihinkin muihin uusiin pelaajiin verrattuna.

20-vuotias pelaaja on Korson Palloseuran kasvatti ja hän kertoo fysiikan ja pelinlukutaidon olevan vahvuuksiaan. Talka luettelee analyyttisesti, kuinka kaksinkamppailut niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin ovat kohde, joita hän haluaa ensisijaisesti kehittää.

Hän kertoo treenanneensa viime keväänä erään toisen tamperelaisen jalkapallojoukkueen poikien kanssa, mikä auttoi häntä kehittymään pelaajana, mutta Ilveksen harjoitteleminen ja olosuhteet vakuuttivat pelaajan. Olosuhteita kaupungissa hän kehuu uransa parhaiksi.

Juuri alkaneesta projektista Talka osaa kertoa, että nuori joukkue vaikuttaa innokkaalta ja sivustakatsojana joukkueen treenaaminen on näyttänyt aggressiiviselta. Talka sanoo myös odottavansa paljon Mika Lahtisen treeneiltä ja mitä kaikkea päävalmentaja saa joukkueesta irti.

Naisten Ykkösen maalipörssin toiselle sijalla 19 osumalla kaudella 2018 sijoittunut Talka tiedostaa eron Ykkösen ja Liigan välillä, mutta hän myös tietää pystyvänsä tuomaan tuon kesän vireen mukanaan Ilveksen paitaan ja Liigaan ensi kesänä.

Search