Hyppää sisältöön

Ilveksen kapteeni uskoo joukkueeseensa viimeiseen asti – ”Yksittäisessä pelissä voi tapahtua mitä vain”

27.08.2021

Ilves taistelee Subway Kansallisen Liigan runkosarjan viimeisellä kierroksella paikasta ylemmässä loppusarjassa yhdessä FC Hongan ja PK-35:n kanssa. Pakkovoiton edessä olevat tamperelaiset kohtaavat ratkaisevassa ottelussa sarjakärki KuPS:n.

Tampereen Ilves on tarjonnut kannattajilleen kaudella 2021 sydämentykytyksiä enemmän kuin tarpeeksi. Koko kausi on ollut keltavihreille todellista vuoristorataa. Kausi alkoi hyvin huhtikuussa, kun tamperelaiset onnistuivat ryöstämään pisteen FC Hongan vieraana. Sen jälkeen joukkueessa alkoivat vaikeat ajat, ja vuoristoradan suunta oli selvästi alaspäin.

– Odotukset kauden alkuun olivat korkeammalla. Meillä on paljon nuoria, joilla ei ole kovin paljoa liigakokemusta. Alkukaudesta makselimme aika paljon oppirahoja. Jossain vaiheessa ne on maksettava, ja me maksoimme ne kauden alussa. Nyt kauden mittaa jokainen pelaaja joukkueessa on kasvanut pelaajana, kertoo Ilveksen kapteeni Johanna Salmijärvi.

Kauden keskivaiheilla Ilveksen vaikeudet kumuloituivat kuuden ottelun tappioputkeen ja valmentajan vaihtoon. Tauolla joukkue sai hieman hengähtää ja miettiä pelaamistaan. Heinäkuun kolkuttaessa ovella tamperelaisten vuoristoradan suunta lähti nousuun.

– Se on urheilun suola, että pienessäkin ajassa voi muuttua paljon. Meille sattui hyvä tuuri, että vaikeassa tilanteessa sattui peräkkäin useampi peli, jotka meidän oli mahdollista voittaa pelatessamme omalla tasollamme. Kun saimme ensimmäisen voiton, usko omaan tekemiseen palautui ja peli lähti rullaamaan.

Ensimmäisen voiton jälkeen hyvät ottelut seurasivat toisiaan. Pistetili kasvoi ottelu ottelulta, ja Ilves nousi sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta mukaan taisteluun paikasta ylemmässä loppusarjassa. Nuorten pelaajien itseluottamus kasvoi silmissä. Keltavihreistä kuoriutui kova haastaja joukkueelle kuin joukkueelle.

Runkosarja huipentuu kärkijoukkuetta vastaan

Kun runkosarjaa on jäljellä yksi ottelu, Ilves on tiukan paikan edessä. Joukkue on seitsemäntenä, kaksi pistettä viimeisessä yläloppusarjan paikassa kiinni olevaa FC Honkaa jäljessä. Voitto voisi vielä nostaa tamperelaiset kuudenneksi, mikä Honka häviää oman ottelunsa. Espoolaisilla ei ole edessään helppo ottelu, sillä joukkue kohtaa sarjan kolmantena olevan Åland Unitedin. Tamperelaisten vastustaja on vähintäänkin yhtä kova, sillä viimeisessä ottelussa vastaan asettuu sarjakärki KuPS. Salmijärvi kuitenkin uskoo, että kaiken onnistuessa tarvittava voitto on mahdollinen.

– Joukkueessa on ollut koko viikon odottava ja hyvä fiilis. Jalkapallossa hienoa on se, että yksittäisessä ottelussa voi tapahtua mitä vain. Lähdemme ennakkoluulottomasti haastamaan sarjakärkeä, ja katsotaan sitten matsin jälkeen, mikä on tulos.

Salmijärvi myös muistuttaa, että tappiosta huolimatta Ilves pelasi hyvin kauden ensimmäisessä ottelussa KuPS:a vastaan. Samanlaisella suorituksella ja tehokkaammalla viimeistelyllä kolme pistettä voi hyvinkin jäädä Tampereelle. Tahtotilasta se ei ainakaan jää kiinni.

– Aikaisempi pelimme Kuopiossa oli meiltä hyvä esitys, mutta emme onnistuneet saamaan tulosta. Pelinä se oli kuitenkin hyvä, ja samanlaista suoritusta lähdetään hakemaan. Mielessä on totta kai voitto. Sen me tarvitsemme, ja sen me myös haluamme, Salmijärvi päättää.

Subway Kansallisen Liigan runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina 28. elokuuta klo 17.00 alkaen.

Artikkelin kuvat: Joope Erkkilä

Search