Hyppää sisältöön

Ilveksen Kiira Kaivolalle maalivahdin tärkein ominaisuus on rohkeus

09.03.2020

Kaivolalla on keväällä edessään vielä kahden aineen kirjoitukset. Sen jälkeen hän yrittää päästä Tampereelle opiskelmaan diblomi-insinööriksi.

– Jalkapallon kanssa katsotaan sitten syksyllä tarkemmin mikä tilanne on silloin, Kaivola sanoo.

Kaivola pitää tämän hetkisen joukkueen pelaajatilannetta hyvänä ja maalivahtien kilpailutilannetta terveenä. Kaivolan mukaan Ilveksellä on paljon erilaisia pelaajia ja kaikki ovat mukavia. Skuuppiotsikoita ei saada Kaivolan haastattelusta saada, sillä hänellä ei ole kenestäkään joukkueessa mitään pahaa sanottavaa.

Entinen Naisten Liiga, nykyinen Kansallinen Liiga on ollut isojen uutisten ja uudistusten äärellä viime aikoina. UUteen sarjan nimeen Kaivola on kuhtuullisen tyytyväinen.

– On se ihan hyvä, olisi se voinut olla pahempikin. Jos se nais-etuliite haluttiin pois siitä, niin tuo on ihan hyvä vaihtoehto. Ruutu-yhteistyö taas varmasti parantaa näkyvyyttä. Mun isäkin aina kyselee, että näkeekö pelit jostain, niin nyt näkee. Ja jos vaan haluaa katsoa, niin pääsee itsekin näkemään muut pelit sitten sieltä. Se on mielestäni hyvä asia.

Kaivolan mukaan hänen vahvuuksiaan maalivahtina ovat torjuminen ja keskitykset. Parannettavia asioita ovat jalalla pelaaminen sekä pelinohjaaminen. Maalivahdillakin riittää tehtävää. Maalivahdin tärkein ominaisuus on Kaivolan mukaan rohkeus.

– Pitää uskaltaa lähteä tilanteisiin, uskaltaa ohjata peliä. Vaikka ei aina olisikaan varma, että voittaa sen pallon, niin uskaltaa vaan mennä siihen tilanteeseen.

Maalivahtina olemisen hienous piilee Kaivolan mukaan pelien ratkaisemisessa. Maalivahdiksi hän itse kuitenkin päätyi jotakuinkin puolivahingossa. Kaivola pelasi pitkään maalivahtina sekä kenttäpelaajana. Kokonaan maalivahdiksi hän muistelee siirtyneensä noin viisi vuotta sitten.

– Alkuun mä en oikein edes pitänyt siitä (maalivahtina olemisesta). En mä oikein edes tiedä, että mistä se tuli, miten päädyin maalivahdiksi. Mutta en kyllä enää nykyään vaihtaisi.

Kaivola pitää hyvänä asiana, että joukkueesta löytyy kolme maalivahtia. Ilveksen maalivahtien treeniringin muodostavat Kaivolan lisäksi Marjukka Mikkonen ja Loviisa Helminen.

– Silloin kun meitä on kolme treeneissä, niin se on hyvä. Jos on kaksi vaan, niin on paljon vaikeampi treenata. Mauri (Heinonen) on sitten siinä. Kolme kun on, niin on hyvä, pystytään tekemään monipuolisemmin juttuja.

Tähänastisen, vielä lyhyehkön uran paras hetki nuorella maalivahdilla on U17 tyttöjen EM-alkukarsinnat Portugalissa. Turnaus pelattiin loppuvuodesta 2016. Päävalmentajana toimi Marko Saloranta, joka luotsaa joukkuetta edelleen. Viimeisimpänä Salorannan maajoukkueeseen valittiin Kiiran nykyisistä joukkuekavereista Armi Heikkilä.

Kiiran, Armin ja muut ilvesläiset voi nähdä reilun kolmen viikon päästä Kansallisen Liigan ensimmäisenä ottelupäivänä. Ilves kohtaa Helsingissä paikallisen Klubin 28. päivä tätä kuuta.

Lue myös alkuperäinen juttu Ilveksen omilta sivuilta.

Search