Hyppää sisältöön

Ilveksen Tuulia Mikkola palaa innolla pelikentille pitkän kuntoutuksen jälkeen

31.01.2020

Nuori pelaaja menee hieman hankalaksi kysyttäessä hänen lempipaikkaansa. Vastaus kysymykseen riippuu roolista, mutta hän kertoo kuitenkin lopulta olevansa eniten hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja mieltävänsä sen myös lempipaikakseen.

Noin 11 kuukautta sitten mennyt polvi tuhri pelaajan viime kauden. Polvi tuntuu nyt jo paljon paremmalta, vaikka fysiikan eteen on kuulemma tehtävä vielä töitä. Mikkola kuitenkin odottaa jo, että pääsee pelaamaan ysikymppisiä ja toivoo itselleen ehjää kautta. Uudesta sopimuksestaan hän sanoo, että kirjoitti sopimuksen mielellään, sillä tutussa ympäristössä on hyvä jatkaa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Joukkueessa on hänen mukaansa hyvä henki. Se on asia, jota moni muukin on kehunut.

Pelinrakentamisen ja kaksinkamppailutilanteet vahvuuksikseen mieltävä pelaaja näkee koko joukkueen vahvaksi, sillä runko on ollut jo pitkään kasassa. Uusien pelaajien hän näkee vahvistavan porukkaa entisestään, vaikka liikaa joukkue ei ole vielä kerennyt yhdessä touhuamaan harjoitusten ulkopuolella.

Mikkola laskeskelee, että on ollut edustuksen matkassa viitisen kautta. Ensimmäisellä kaudellaan hän nousi edustukseen Ilveksen B-tytöistä ja on sillä tiellä jatkanut. Viiden vuoden taipaleen johdosta hän ei nuoresta iästään huolimatta miellä itseään enää junioriksi, vaan kuuluu jo kokemuksensa puolesta porukan kokeneempaan kaartiin.

Edustusjoukkueessa on tällä hetkellä runsaasti hyökkääviä pelaajia. Tästä tilanteesta hän sanoo, että joukkueessa on nyt erilaisia ja monipuolisempia kärkipään pelaajia, jotka tuovat varmasti uutta joukkueen peliin. Joukkue onkin päässyt kokeilemaan erilaisia hyökkäyskokoonpanoja cupin otteluissa.

Mikkolaltakin tiedusteltiin lopuksi, kenet hän nimeää joukkueen kovimmaksi treenaajaksi. Hän mietti vastaustaan pitkään ja lopulta myös sitä, kehtaako mainita ketään, että ei vähättelisi ketään muuta. Haastattelijan yllytyksen johdosta, hän lopulta kertoi, että ahkerin treenaaja on kenties maalivahti Marjukka Mikkonen. Mikkosen treenimotivaatio on selkeästi havaittu. Maalivahdit osaavat aina yllättää.

Lähde: Ilveksen kotisivut

Search