Hyppää sisältöön

Ilves haki pisteet Espoosta – katso upeiden maalien ottelun kaikki osumat

20.05.2023

Lauantain ainoassa ottelussa FC Honka sai vieraakseen Ilveksen. Espoossa nähtiin upeita maaleja.

Espoon Tapiolassa kotijoukkue FC Honka lähti jatkamaan voittokulkuaan menestyksekkään Oulun reissun jatkoksi. Ilves puolestaan pyrki ponnahtamaan takaisin pistekantaan muutaman tappion jälkeen.

Ottelu oli odotetun tasaväkinen ja huipputason maalipaikat olivat kortilla. Lopulta vierasjoukkue iski ensin. Saana Tuomala pääsi puikkelehtimaan keskialueella irti ja sai samalla pelottavan vasemman jalkansa vapaaksi.

Mahtava laukaus sujahti oikeaan kulmaan ja Sofia Manner Honka-maalilla oli voimaton.

Mikäli alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Ilves puolusti omaa rangaistusaluettaan kurinalaisesti ja tiiviisti. Honka ajautui laidoille. Myös Noora Juuselan antamat erikoistilanteet olivat vaarallisia, mutta Roosa Karppinen ja Ilves-puolustus selvittivät tilanteet yksi toisensa jälkeen.

Ilves piti myös kotijoukkueen varpaillaan vastaiskuillaan. Muun muassa Tuuli Viinikka haki aktiivisesti pystyjuoksuja heti pallonriistojen jälkeen.

Tauolle mentiin vieraiden maalin johdossa. Toinen puoliaika alkoi hivenen tarkkailevasti, mutta hivenen Ilves-painotteisesti. Hongalla oli ongelmia omassa pelinavaamisessaan ja tamperelaispelaajat kykenivät katkomaan syöttöjä sekä syöttösuuntia tehokkaasti.

Ote kääntyi hiljalleen takaa-ajavalle kotijoukkueelle. Noin vartti ennen täyttä aikaa Ilves kuitenkin käytti etsikkoaikansa. Pallonriisto keskialueella, josta peli käännettiin Tuomalan kautta nopeasti jälleen Viinikalle. Laitapelaaja juoksi suoraviivaisesti tekopaikkaan asti ja ei erehtynyt.

Mikäli alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Tämän jälkeen FC Honka otti otteen täysin ja Ilves pyrki vain varmistelemaan etumatkaansa. Elli Seiro pääsi muutamaankin otteeseen yrittämään. Toinen kolahti tolppaan ja toisen Karppinen onnistui torjumaan.

Lopulta Juusela tarjosi täysosuman myös kotiyleisölle. Aivan kuten Tuomelan maali, myös Juuselan laukaus oli todellinen taidonnäyte. Molempien joukkueiden erikoistilannespesialistit näyttivät potkutekniikkaansa lauantai-iltaan.

Mikäli alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Yliajan osuma syntyi kotijoukkueen näkökulmasta kuitenkin liian myöhään. Lisäosumia ei Tapiolassa nähty ja pisteet matkasivat Tampereelle.

Tasainen taistelu, jossa Ilves yksinkertaisesti viimeisteli vähistä paikoistaan kotijoukkuetta tehokkaammin.

Sunnuntaina luvassa neljä ottelua.

Klo 13.00 ONS – TPS
Klo 14.00 PK-35 – Åland United
Klo 14.15 KuPS – HJK
Klo 17.00 PK-35 Vantaa – HPS

Artikkelikuva: Juhani Järvenpää

Search