Hyppää sisältöön

Ilves haki voiton Oulusta ja varmisti sarjapaikkansa ensi kaudeksi

30.09.2023

Lauantaina Haastajasarjan ottelussa Oulussa kohtasivat kotijoukkue ONS ja Tampereen Ilves. Kamppailu päättyi vieraiden juhliin.

Ilves lähti Oulun kamppailuun hyvistä lähtökohdista, mutta tavoitteena sarjapaikan varmistaminen ensi kaudeksi. Kotijoukkue ONS sen sijaan tulee varmuudella pelaamaan Naisten Ykkösessä ensi kaudella.

Tasaiseksi povatun ottelun avausjaksolla nähtiin yksi osuma. Ilveksen Anna Olmala pääsi laidan kautta irtoamaan puolustukselta ja sijoitti pallon etukulmasta sisään.

Toisella jaksolla Olmala jatkoi maalitehtailuaan ja laukoi vastaiskun päätteeksi tarkasti vasempaan alakulmaan rangaistusalueen ulkopuolelta. Pelikellossa oli tässä kohtaa 57. minuuttia.

Vain muutamia minuutteja myöhemmin myös kotiyleisö pääsi tuulettamaan. Tuuli Niemelä tykitti upean kaukolaukauksen noin 25 metristä.

Päivä oli kuitenkin Ilveksen ja Anna Olmalan. Hän kuritti kasvattijoukkuettaan lopulta kolmella osumalla. Hattutemppu tuli täyteen 74. minuutilla läpiajon päätteeksi.

Loppulukemat Oulussa tamperelaisten hyväksi 3-1.

Näin Ilves varmisti sarjapaikkansa ensi kaudeksi jo kaksi kierrosta ennen Haastajasarjan päätöstä. Liigakarsintapaikan kohtalo ratkeaa siis PK-35:n ja TPS:n välillä.

Kuva: Joope Erkkilä

 

Search