Ilves ja HJK jatkoivat voitokkaina – Paloheinässä hurja taistelu

20.04.2024

Subway Kansallisessa Liigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. HPS – KuPS -ottelussa riitti käänteitä aivan loppuminuuteille asti.

Toinen ottelukierros alkoi perjantaina PK-35:n ja PK-35 Vantaan välisellä ottelulla, mikä päättyi maalittomaan tasapeliin. Sarjan muut joukkueet astuivat nurmelle lauantaina.

Helsingin Paloheinässä HPS sai vieraakseen hallitsevan mestarin Kuopion Palloseuran. Kummallakin joukkueella oli voitto alla avauskierrokselta.

Kentällä nähtiin alusta asti kaksi aggressiivisesti prässäävää joukkuetta, jotka avasivat rohkeasti lyhyillä syötöillä peliä omalta alueeltaan.

KuPS hallitsi avausjaksoa, mutta kotijoukkue kykeni purkamaan kuopiolaisten ensimmäisen prässilinjan toistuvasti ja pääsi ajoittain vaarallisesti iskemään vastaan. HPS prässäsi ylhäältä myös rohkeasti mahdollisuuden aistiessaan.

Kotijoukkue siirtyi prässinsä ansiosta myös johtoon. Pallonriisto ja Ria Karjalainen paukautti hurjan kudin oikeaan kulmaan.

Vierasjoukkue vei kenttätapahtumia, mutta HPS-puolustus ja maalivahti Iina Rautiainen pitivät KuPSin nollilla avausjakson.

Toisella puoliajalla kuvaan astui sitten Gentjana Rochi. Pohjoismakedonialainen viimeisteli kaksi upeaa maalia ja toi KuPSin johtoasemaan asti. Pelin lähetessä loppuaan HPS sai vietyä painopisteen vieraiden maalille ja lopulta kotiyleisö pääsikin juhlimaan tasoitusta.

Anna-Stina Simonen puski yliajalla kamppailun loppulukemat 2-2.

Espoossa FC Honka ja HJK taistelivat pisteistä hyvin talvisissa olosuhteissa. Lunta pyrytti Tapiolassa ja kamppailu myös keskeytettiin hetkeksi toisella puoliajalla, jotta esimerkiksi rajoja saatiin vahvistettua ja tuotua näkyville.

Ottelussa nähtiin vain yksi maali ja sen viimeisteli helsinkiläisten Lilli Halttunen. Kärkipelaaja laukoi avausnelivitosella pallon upeasti yläriman kautta sisään rangaistusalueen ulkopuolelta.

HJK jatkaa siis kolmatta kierrosta kohden ilman pistemenetyksiä. FC Hongalle tappio oli puolestaan toinen peräkkäinen.

Maarianhaminassa Åland United sai vieraakseen Ilveksen. Viikko sitten ahvenanmaalaiset hävisit Kuopion Palloseuralle, Ilves voitti puolestaan FC Hongan.

Avauspuoliajalla nähtiin yksi maali, kun Ilveksen Elli Mäkipelkola täräytti boksin reunalta pallon etualakulmaan. Toisella puoliajalle kotijoukkue tuli aggressiivisesti jahtaamaan tasoitusta. Ilves puolusti oikeastaan todella varmasti koko ottelun, mutta Åland United rokotti virheestä välittömästi. Aada Törrönen karkasi yksin läpi ja viimeisteli varmasti alakulmaan.

Hetken aikaa vaikutti siltä, että Åland United ottaa täyden hallinnan ja tulisi vääjäämättä osumaan toistamiseen, mutta tamperelaiset iskivät tehokkaasti vastaan kesken kotijoukkueen paineen.

Pallo pelattiin lopulta rangaistusalueen rajan tuntumaan Amelia Luotoselle, joka sijoitti Ilveksen jälleen johtoon. Hetkeä myöhemmin pallo ohjautui kotijoukkueen maaliin omista pelaajista. Voitto Ilvekselle 3-1.

Tamperelaisjoukkue on aloittanut kautensa räväkästi kahdella voitolla. Åland Unitedin ensimmäiset kierrokset ovat sen sijaan kulkeneet mollivoittoisesti. Saldona kaksi tappiota kotikentällä.

Kierros ja lauantai huipentui sarjanousijoiden keskinäiseen kamppailuun. Lumisissa Kalevan Urheilupuiston olosuhteissa alkanut peli oli tasaista vääntöä alkuhetkillä. Liukas kenttä tuotti ongelmia kummallekin joukkueelle.

Jyväskylän Pallokerho pääsi ensimmäisenä maalien makuun. Ilona Auvinen puski maalin edustalta sivuvapaapotkusta pallon sisään. Käytännössä heti perään Anike Wusu murtautui PKKU-puolustuksen läpi ja tuplasi vieraiden johdon.

PKKU ei kuitenkaan jäänyt takaiskuja murehtimaan vaan kuittasi Wusun maalin myös välittömästi. Rangaistusalueen sisältä Ella Leskelä pääsi laukomaan kavennuksen vastaiskun päätteeksi. Samoissa 1-2-lukemissa edettiin myös tauolle.

Toisen puoliajan alkuun JyPK tuli jälleen vauhdilla. Neelia Pitkon upeiden harhautusten päätteeksi takatolpalta löytyi Wusu, jolla oli helppo työ viimeistellä illan toisensa.

Kotijoukkue nousi kuitenkin pian uudelleen maalin päähän. Rosa Wikström sai päänsä väliin JyPK-maalin edustalla ja tilanne 2-3.

Lähemmäksi PKKU ei lauantai-iltana pääse. JyPK sai kontrolloitua loppuhetkiä ja kulutti aikaa tehokkaasti. Jyväskylään siis kauden avauspisteet.

Kuva: Kalevi Hämäläinen