Ilves jatkaa sarjakärjessä – HJK ja KuPS voittoihin tiukoissa otteluissa

03.05.2024

Subway Kansallisen Liigan perjantaista ei tapahtumia puuttunut. Tampereella Anna Olmala tykitti hattutempun. KuPS ja HJK ylsivät voittoihin.

HJK ja HPS kohtasivat Bolt Arenalla Helsingin paikalliskamppailussa. HJK vei ottelun alkuhetkiä ja painostus tuotti tulosta 20 minuutilla. Lotta Kalske ampui pallon upeasti tolpan kautta sisään oikealta laidalta.

Noin varttia myöhemmin HJK tuplasi johtonsa. HPS-puolustus syötti pallon omaan maaliin. Vierasjoukkueella oli jo avausjaksolla omat paikkansa, mutta HPS ei saanut niitä hyödynnettyä. Viimeisenä lukkona oli HJK-vahti Annika Laihanen.

Tehottomuus oli vieraiden suurin ongelma perjantaina. HPS loi useita maalitilanteita, mutta ei saanut viimeisteltyä ainuttakaan osumaa. Pelitapahtumiltaan kamppailu oli todella tasaväkinen, jossa vierasjoukkue kykeni varsinkin toisella puoliajalla jopa kontrolloimaan keskialuetta. Voitto kuitenkin HJK:lle lukemin 2-0. HJK on voittanut kaikki kauden kolme otteluaan.

Toisessa Helsingin ottelussa, PK-35 – KuPS, ei tapahtumia avausnelivitoselta puuttunut. Kumpikin joukkue osui kertaalleen. PK-35 siirtyi KuPSin omalla maalilla ensin johtoon ja vain hetkeä myöhemmin Aino Kröger tasoitti pelin pilkusta. Jakson lopulla KuPS joutui vajaalle. Liina Nora sai punaisen kortin ja kuopiolaisten iltapuhteesta muodostui hetkessä haasteellisempi.

Kuva: Pasi Aalto

PK-35 haki toisella puoliajalla hanakasti johtomaalia. Pallo kävi KuPS-maalin kehikoissa ja nuori maalivahti Ellan Arpiainen sai myös venyä parhaimpaansa.

Helsinkiläisjoukkue ei paikoistaan kuitenkaan onnistunut ja lopulta KuPS osui. Kulmapotkusta Gentjana Rochi puski vieraat edelle noin vartti ennen loppua.

Kotijoukkueen painostus ei kantanut hedelmää ottelun loppuhetkilläkään ja KuPS sai taisteltua täyden pistepotin kotimatkalleen vaikeuksien kautta.

Perjantain kolmas ottelu pelattiin Tammelassa, jossa kotijoukkue Ilves jatkoi tappiotonta alkukauttaan PKKU:n kustannuksella. Illan hahmoksi nousi Ilves-kapteeni Anna Olmala, joka täräytti kotiyleisön riemuksi hattutempun.

Avausjaksolla Olmala osui ensin kahdesti. Heti alkuhetkillä komea vasemman jalan laukaus rangaistusalueen kulmasta upposi vierasjoukkueen maaliin. Puolisen tuntia myöhemmin Olmala kasvatti kotijohtoa rangaistuspotkulla ja kruunasi toisella jaksolla iltansa, hetki ennen täyttä aikaa, sijoittamalla pallon etukulmasta sisään.

Ilveksen 3-0-maalista vastasi Tessa Perttula. Ilves voitti Tammelassa 4-0 ja jatkaa sarjan kärjessä kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä.

Pelit jatkuvat lauantaina kahdella ottelulla.

Artikkelikuva: Jyri Sulander