Hyppää sisältöön

Ilves lähtee hakemaan jatkopaikkaa PK-35 Vantaata vastaan

23.01.2020

Ilves aloitti Suomen Cupin ottelut runsasmaalisella tasapelillä Jyväskylässä. 3-3 (1-1) lukemiin päättynyt ottelu oli hyvää treeniä nuorelle joukkueelle. Maalinteossa onnistuivat uusista värväyksistä niin Saana Tuomala kuin Heta Olmalakin. Ilveksen toisen maalin teki vaihdosta kentälle tullut Jenni Kantanen. JyPK:llä oli ottelun lopussa suuri mahdollisuus ottaa voitto kotiin vain pari minuuttia Ilveksen 3-3 tasoituksen jälkeen. Joukkue sai rangaistuspotkun, joka kuitenkin karkasi ohi Ilves-maalin. Näin pisteet tasattiin sopuisissa merkeissä Suomen Cupin avauksessa.

Alkavaksi kaudeksi takaisin Naisten Liigaan paluun tehneet vantaalaiset ovat pelanneet harjoituspelejä voitokkaissa merkeissä. TPS kaatui vuoden alun kunniaksi 1-0 lukemin Vantaalla ja viime viikonloppuna vantaalaiset taas matkasivat etelään Suomenlahden yli kohtaamaan Viron maajoukkueen. Viro kaatui numeroin 2-0, kahden ensimmäisen puoliajan osuman jälkeen.

PK-35 Vantaa nousi alkavaksi kaudeksi takaisin Naisten Liigaan voittamalla Naisten Ykkösen viime kaudella, jättäen taakseen Pallokerho-35:n Helsingistä ja muut.

Joukkue pelasi viime kaudella Ykkösen lisäksi Mestarien liigan karsinnoissa. Joukkue koki kuitenkin tappion kazakstanilaista BIIK Kazygurtia vastaan, joka eteni Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Seura voitti naisten liigamestaruuden seitsemän kertaa 2010-luvulla.

– Viime ottelusta jäi joitakin selkeitä kehityskohteita ja erityisesti niitä lähdemme parantamaan. Noiden pelillisten asioiden, ja peruspelaamisen parantaminen sekä voitolla jatkopaikka, siinä ottelun tavoitteet, Ilveksen päävalmentaja Mika Lahtinen miettii ottelun lähtökohtia tamperelaisten sivuilla.

– PK-35 Vantaa on mielenkiintoinen vastustaja. Siitä on aika tasan vuosi, kun heidät kohdattiin Suomen Cupissa. Joukkue on sen jälkeen muuttunut jonkin verran. Vastaan tulee hyvin valmennettu joukkue, jolla on sekoitus kokeneita ja muutamia todella lahjakaita nuoria pelaajia.

– Kokoonpanomme tulee hieman muuttumaan edelliseen otteluun verrattuna. Loukkaantuneita ei juuri ole ja olemme saaneet muutaman loukkaantumisista toipuneen pelaajan takaisin harjoituksiin, joten pelaajatilanne on hyvä. Viikon maajoukkueleirillä meillä on muutamia pelaajia ja heidän tilanteensa täytyy katsoa perjantaina.

Ilves – PK-35 Vantaa Pirkkahallissa lauantaina 25. tammikuuta kello 12:30 alkaen.

Lähde: Ilveksen kotisivut

Search