Jalkapallopäivän etkot käyntiin kahdella ottelulla

08.06.2024

Subway Kansallisessa Liigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. PK-35 ja HJK nappasivat täydet pisteet.

Jalkapallopäivää vietetään 12. kesäkuuta. Subway Kansallisessa Liigassa vietetään Jalkapallopäivän etkoja tämän viikonlopun aikana. Pelit käynnistyivät Tapiolassa, kun FC Honka ja PK-35 kohtasivat.

Avausjakso oli hyvin tasainen ja oikeastaan kumpikaan joukkue ei saanut varsinkaan hyökkäyspeliään kunnolla käyntiin. Maalipaikkoja ei syntynyt oikeastaan kumpaankaan päähän kenttää.

Toisen nelivitosen alkuhetkillä PK-35 iski nopeasti keskialueen vapaapotkusta. Katja Hakala oli unohtunut espoolaisten puolustukselta täysin vapaaksi oikeaan laitaan. Haltuunotto ja nopea matala keskitys. Helsinkiläisjoukkueen kapteeni Pia Tavi tykitti suoraan yhdellä kosketuksella pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

Hongalla oli omat saumansa tasoitukseen ja varsinkin ottelun lopulla paine PK-35-maalilla kasvoi jatkuvasti, mutta vierasjoukkueen puolustus maalivahti Tanja Kotoaro viimeisenä lukkonaan kesti loppuun asti. Näin PK-35 haki vierasvoiton Tapiolasta.

Helsingissä Bolt Arenalla pelattiin kärkitaistelu HJK:n ja Åland Unitedin välillä. Ottelun tauolla palkittiin jälleen Subway Kansallisen Liigan legendoja, kun Anne Parnila, Rosa Lappi-Seppälä, Hanna Ekström, Tiina Gustafsson ja Kaija Pajarinen saivat kunniataulunsa.

Ottelun tauolla palkittiin jälleen tuoreita kunniakerhoon nimettyjä. Anne Parnila (vas.), Rosa Lappi-Seppälä, Tiina Gustafsson, Hanna Ekström ja Kaija Pajarinen. (Kuva: Riku Laukkanen)

Itse kamppailun alkuhetket olivat tasaisen vauhdikkaat. Kumpikin joukkue hyökkäsi ennakkoluulottomasti ja prässäsi aggressiivisesti pallollisia pelaajia.

HJK sai kuitenkin ihanteellisen startin kovaan otteluun. Milja Kivirannan upea vasemman jalan laukaus upposi aivan Åland-maalin sivuverkkoon, kun peliä oli takana ainoastaan 12 minuuttia. Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, mutta ottelu kulki suurilta osin kotijoukkueen kontrollissa.

Toisella puoliajalla HJK kasvatti heti alkuhetkillä johtoaan. Jenna Topra pääsi syöttämään hienon pitkän kuljetuksensa päätteeksi Lilli Halttusen paikkaan ja nuori kärkipelaaja liukui pallon ohi Jessica Kiviahon.

Åland United sai vietyä toisen jakson edetessä painopistettä korostetummin myös HJK:n kenttäpäätyyn, mutta helsinkiläiset iskivät tiukasti ja nopeasti vastaan aina pallonriistoista. Ahvenanmaalaisten päivän paras tilanne tuli kamppailun lähetessä loppua. Daniela Tolonen pääsi kiskaisemaan rangaistusalueen takaa hirmuisen kudin, joka tärähti HJK-maalin ristikkoon.

Loppulukemat Bolt Arenalla 2-0. Jalkapallopäivän etkot jatkuvat sunnuntaina kolmella ottelulla.

Kuva: Juhani Järvenpää