Hyppää sisältöön

Jokaiselle Subway Kansallisen Liigan pelaajalle mahdollisuus kaksoisuravalmennukseen

10.08.2021

Subway Kansallinen Liiga ja ohjelmisto- ja työelämäpalveluyritys BearIT Oy käynnistävät yhteistyön uravalmennuksen toteuttamiseksi. Uravalmennuksessa jokaisella Kansallisessa Liigassa pelaavalla pelaajalla on mahdollisuus saada tukea ja ohjausta työelämävalmentajalta kaksoisuran rakentamiseen. BearIT Oy:n ja Kansallisen Liigan yhteistyön tavoitteena on tukea liigapelaajia yhdistämään ammattimainen jalkapalloilu opiskeluun tai työntekoon.

Ohjelmisto- ja työelämäpalveluita digitaalisesti tarjoava BearIT Oy on vahvan arvopohjan omaava yhteiskunnallinen yritys, joka on aktiivisesti mukana urheiluseurojen toiminnassa. Työelämäpalveluita järjestäessään yritys on huomannut urheilijoiden kasvavan tarpeen saada tukea ammattimaisen urheilun ja työelämän tai opintojen yhteensovittamiseen.

Yhteistyönä toteutettavassa uravalmennuksessa BearIT auttaa pelaajia menestymään kaksoisuralla ja löytämään oman polkunsa urheilun ohella. 

– Palvelussamme ei perinteiseen tapaan etsitä vain työpaikkaa urheilijalle vaan tuetaan opintojen ja ammatillisen uran kehittämistä omien uravalmennuksen huippuammattilaistemme tuella. Olemme erityisen innoissamme kumppanuudesta ja mahdollisuudesta tarjota pelaajille polun keskittyä urheilullisiin tavoitteisiin, mutta samalla avullamme kehittämään omaa kaksoisuraansa, BearIT Oy:n toimitusjohtaja Teemu Karhu sanoo.

Yhteistyö tukee tärkeällä tavalla Kansallisen Liigan tavoitetta mahdollistaa jokaiselle pelaajalle huippu-urheilun asettaminen arjen keskiöön.

–  Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on tukea pelaajien mahdollisuutta pelata yhä pidempään pääsarjassamme. Olenkin iloinen, että voimme yhdessä BearIT:n kanssa tarjota tämän tuen kaikille pelaajillemme. Huippu-urheilun ja muun arjen yhteensovittaminen saattaa olla hyvin hankalaa, ja tuki elämän kokonaisvaltaiseen yhteensovittamiseen onkin keskeistä arjen jaksamisessa, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja sanoo.

Yhteistyö on käynnistynyt kaksoisuravalmennuksen pilottivaiheella kesäkuussa. Pilottivaiheessa on ollut mukana muun muassa KuPS:n Emmaliina Tulkki.

–  Olen päässyt uravalmentajan kanssa pohtimaan omia vahvuuksiani ja jalkapallon opettamia asioita, joista voi olla hyötyä opinnoissa ja myöhemmin työelämässä. Pääsin kesällä Kuopion kauppakorkeakouluun ja uskon, että saan uravalmennuksesta tukea myös uusien opintojen rytmittämiseen jalkapallourani kanssa. Olen tällä hetkellä loukkaantuneena, ja uravalmentajan kanssa on ollut myös arvokasta keskustella henkisestä jaksamisesta ja elämästä ylipäänsä, Tulkki sanoo.

Search