Hyppää sisältöön

Katseet kauteen: TPS:n kokeneet pelaajat johtavat nuorta joukkuetta

27.05.2020

Kapteeni Mira Andersson tärkeä johtohahmo TPS:ssa

TPS:n kokenut kapteeni Mira Andersson (ent. Uronen) johdattaa joukkueen viheriölle tänäkin vuonna. Andersson on erittäin kokenut pelaaja, ja hän aloittaakin nyt jo kahdennentoista kautensa raitapaitojen riveissä. Andersson on kentällä vahva johtajahahmo, jonka ääni kuuluu katsomoon asti. Hän ohjaa peliä vuosien tuomalla kokemuksella. Andersson on kentällä sitkeä, kova ja periksiantamaton, mutta samaan aikaan hän ystävällinen ja yksi joukkueen tsemppareista.

Anderssonille viime kausi oli kaksijakoinen: alkukausi vaikutti lupaavalta, mutta sen jälkeen TPS-kapteeni joutui olemaan pari kuukautta sivussa loukkaantumisten takia. Mikäli Andersson saa alleen ehjän kauden, saattaa hänen roolinsa nuoren joukkueen kokeneena johtajana nousta erittäin suureksi.

Siiri Välimaa vartioi TPS-maalia myös tulevalla kaudella

TPS:n toinen erittäin kokenut pelaaja, maalivahti Siiri Välimaa tulee olemaan vaikea ohitettava myös kaudella 2020. Välimaa liittyi joukkueeseen kaudeksi 2019 viiden Norjan pääsarjassa pelatun kauden jälkeen. Välimaa on nähty myös Helmari-paidassa huhtikuussa 2017 Puolaa vastaan ja hänet valittiin naisten liigan kuukauden pelaajaksi viime vuoden kesäkuussa. Kovan tason maalivahdista on siis Välimaan kohdalla kyse.

Välimaa hallitsee boxin ilmatilaa ja onnistuneetkin keskitykset päätyvät usein Välimaan varmoihin käsiin. Tämä kokenut veskari pystyy kannattelemaan joukkueen ottelussa yli haastavien hetkien ja ei olisi yllättävää, jos Välimaan torjunnat tälläkin kaudella kääntäisivät ottelun jos toisenkin TPS:n hyväksi.

Gabriela Pelogista mahdollinen yllättäjä

Yksi TPS:n mielenkiintoisimmista nimistä tulevalle kaudelle on Yhdysvalloista Suomeen saapuva Gabriela Pelogi. 24-vuotias Pelogi on syntynyt São Paulossa Brasiliassa, mutta hän on saanut jalkapallo-oppinsa Yhdysvalloissa. Hänen viimeisin seuransa Yhdysvalloissa on ollut Seattle Stars FC. Sitä ennen hän pelasi Pacific Northwest Soccer Clubissa sekä Western Washingtonin yliopistojoukkueessa. Pelogilla on sekä Yhdysvaltojen että Brasilian kansalaisuus.

Vaikka Pelogilta ei ole vielä näyttöjä Suomessa saatu, on mielenkiintoista nähdä millainen pelaaja on saanut kunnian olla raitapaitojen ensimmäinen ulkomaalainen sopimuspelaaja. Helmikuussa sopimusuutisen yhteydessä joukkueen päävalmentaja Sami Haltia kuvaili Pelogia määrätietoiseksi hyökkäyspään pelaajaksi, jolla on paljon ratkaisuvoimaa.

Seuraa TPS:n matkaa Kansallisessa Liigassa TPS:n verkkosivuilta sekä somessa instagramissa @tpsnaisetedustus ja twitterissä @TPSnedustus.

 

Search