Hyppää sisältöön

Kauden huipennus käynnistyi tasaisissa merkeissä

12.09.2022

Mestaruussarjan ja Haastajasarjan avauskierrokset pelattiin viikonloppuna. Ottelut olivat odotetun tasaväkisiä ja myös varsin vähämaalisia. KuPS kasvatti johtoaan sarjan kärjessä.

PK-35 Vantaa ja PK-35 avasivat tämän syksyn jatkosarjat. Mestaruussarjan ensimmäisen kierroksen kamppailu Vantaan Myyrmäessä päättyi maalittomaan tasapeliin. Molemmilta joukkueilta puuttui runkopelaajia ja tasaisessa pelissä ei maalipaikoilla juhlittu.

Lauantaina estradille astelivat Haastajasarjan joukkueet. Klaukkalan nurmella juhli vierasjoukkue FC Honka. Loppulukemat espoolaisille 3-0. NJS taisteli ja pyrki lopussa 0-1-tilanteessa nostamaan ryhmitystään sekä riskitasoaan. Honka pääsi tätä kautta iskemään vielä kahdesti.

Oulussa kotijoukkue ONS oli pitkään kiinni jopa täydessä pistepotissa, mutta Ilves nousi Aino Rasisen upealla laukauksella tasoihin noin 20 minuuttia ennen loppua. Kotijoukkue kasvatti silti eroaan NJS:ään ja suoran putoajan paikkaan pisteellä.

Mestaruussarjan osalta kierroksen huipennus nähtiin sunnuntaina. Jo kello 12.00 alkaneessa HJK-Åland United ei tapahtumia puuttunut. Kärkikamppailussa oli tilanteita kummassakin päässä kenttää, mutta ratkaisuyritykset viuhuivat usein ohi maalin. Kiitosta ansaitsevat ehdottomasti myös maalivahdit. Annika Laihanen ja ennen kaikkea Elaine Burdett esittivät useita huippupelastuksia.

Loppulukemat Bolt Arenalla 1-1.

Kierroksen päätöspeli pelattiin Kuopion Väre Areenalla. KuPS:an vieraaksi saapui HPS. Kotijoukkue sai kamppailuun unelma-alun helsinkiläisvieraiden epäonnen kautta. HPS-puolustus ohjasi pallon omaan maaliin jo avausminuutilla. KuPS joutui kuitenkin tekemään täyden päivätyön. Työteliäs HPS taisteli loppuun asti.

Hallitseva mestari nappasi kuitenkin rutiininomaisen 3-0-voiton kotiyleisönsä edessä.

Sarjataulukon osalta suuria muutoksia ei nähty. KuPS kasvatti kärjessä etumatkaansa HJK:hon kahdella pisteellä. Eroa on nyt kuusi pistettä.

Haastajasarjassa FC Honka ohitti Ilveksen. Kaksikon välillä on kuitenkin vain pisteen ero.

Sarjat jatkuvat jälleen perjantaina 16. syyskuuta. Tuolloin Mestaruussarjassa PK-35 Vantaan vieraaksi saapuu Kuopion Palloseura. Kamppailu alkaa Myyrmäen jalkapallostadionilla kello 18.30.

 

Kuva: Juha Leskinen

Search