Hyppää sisältöön

Kauden huipennus – päätöskierroksen ennakko

20.10.2022

Subway Kansallisen Liigan kausi huipentuu lauantain päätöskierroksella. Mestaruussarjassa kolme erilaisten panosten huippukamppailua. Haastajasarjan voitto jaossa Tampereella.

 

KuPS – HJK 18.15

Suurin huomio keskittyy luonnollisesti Kuopioon, vaikka sijoitusten suhteen ei jännitettävää enää olekaan. Väre Areenan nurmella kohtaavat silti kauden kaksi parasta joukkuetta. Suomen mestaruutensa uusiva Kuopion Palloseura ja hopealle niin liigassa kuin Suomen Cupissa yltänyt HJK.

Tulospanosta ei ehkä ole, mutta tämän ottelun molemmat haluavat ehdottomasti voittaa. Samalla tässä haettaneen jo asetelmia talvikaudelle ja ensi kauden mestaruustaisteluun.

Kuopiolaiset kokivat edelliskierroksella 0-2-tappion Åland Unitedin vieraana. Ahvenanmaalaisryhmä on kenties sarjan kovavireisin joukkue tällä hetkellä, mutta tappiosta jäi varmasti hampaankoloon. KuPS haluaa ehdottomasti voittaa HJK:n ja päästä juhlimaan mestaruutta kotiyleisönsä edessä tämän jälkeen,

Helsinkiläiset sen sijaan matkustavat Kuopioon hyvillä mielin. Kauden viimeinen kotiottelu PK-35:ta vastaan päättyi selvään 4-1-voittoon.

Väre Areenan lauantai-illassa päättyy myös Essi Sainion upea ura. HJK haluaa varmasti pelata kapteenilleen ikimuistoiset läksiäiset pelikentiltä. Myös kokenut saksalaispelaaja Leonie Pankratz päättää uransa tähän kauteen.

Pelaajien lisäksi myös HJK-valmentaja Jonne Kunnas on lauantaina toistaiseksi viimeistä kertaa HJK:n luotsina.

 

PK-35 Vantaa – Åland United 18.15

Vantaan Myyrmäen jalkapallostadionilla pelataan viimeisen kierroksen panoksellinen suurottelu. Pronssimitalit ovat jaossa. Kotijoukkue tarvitsee voiton, Åland Unitedille riittää tasapelikin.

Äärimmäisen mielenkiintoinen ottelu. Pahoista poissaoloista syyskierroksilla kärsinyt vantaalaisryhmä on saanut loppukierroksille jo pitkälti parhaan mahdollisen kokoonpanon kasaan.

Edellispelissä PK-35 Vantaa oli todella hyvä HPS:ää vastaan. Ahvenanmaalaiset sen sijaan voittivat KuPSin tyylipuhtaasti.

Åland United on ollut suorastaan erinomainen loppukauden peleissä. Se voitti Suomen Cupin ja Mestaruussarjan ainoa pistemenetys on tullut hopeamitalistia, HJK:ta vastaan. Sekin tasapeli vieraskentällä ja ahvenanmaalaisten voitto oli erittäin lähellä.

Edellinen tappio on niinkin kaukaa kuin kesäkuun alkupuoliskolta. Tuolloin KuPS otti selvän voiton Väre Areenalla.

Sarjassa pitkään aivan mestaruustaistelussa asti ollut PK-35 Vantaa omaa erilaisen kaaren kautensa suhteen. Runkosarjan loppua kohden useampia profiilipelaajia alkoi putoamaan kokoonpanosta erinäisistä syistä.

Tämä näkyi karusti myös lopulta tuloksissa, kun vaihtopenkiltä oli ajoittain vaikea saada edes uutta virtaa kentälle.

Nyt tilanne on sen suhteen parantunut ja vantaalaiset pyrkivät palaamaan mitalikantaan. Menestynyt joukkue ei ole vielä pronssisia mitaleita päässyt historiassaan juhlimaan.

Tiukka taistelu luvassa. Runkosarjassa vastaava kamppailu elokuun lopulla päättyi 2-2.

 

PK-35 – HPS 16.00

Pihlajamäessä ei pelata enää sarjasijoituksista. Kotijoukkue tulee sijoittumaan viidenneksi ja HPS kuudenneksi.

Se ei silti vähennä juuri tämän kyseisen ottelun merkitystä. Derby on aina derby, ja varmasti molemmille joukkueille mahtava tapa lopettaa kausi.

Kummankin ryhmän Mestaruussarja on ollut hankala. PK-35 on toistaiseksi saanut yhden tasapelipisteen. HPS on hävinnyt kaikki pelinsä. Sarjan kärkinelikko on pelannut syyskierrokset todella kovalla tasolla.

Tästäkin syystä päätöskierroksen derby on myös hieno mahdollisuus päästä voiton makuun pidemmän tauon jälkeen.

 

Ilves – FC Honka 16.00

Haastajasarjan kärkipaikka ja Subway Kansallisen Liigan seitsemäs sija pelissä. Kaksi nuorta tulevaisuuden joukkuetta, joilta jäi Mestaruussarja vielä tämän kauden osalta haaveeksi.

Molemmat pelaavat rohkeaa ja hyökkäävää jalkapalloa. Suurella todennäköisyydellä myös Kaupin lauantai-illassa maaleja nähdään. Jos Haastajasarjan edelliskierroksista voi ottaa viitteitä, niin vieläpä erittäin hienoja sellaisia.

Muun muassa Eevi Sutelan ja Saana Tuomalan kaukolaukaukset ovat sellaisia asioita, joihin katsojien kannattaa kiinnittää huomiota.

 

ONS – NJS 13.00

Sarjanousijoiden kohtaaminen. Molemmat joukkueet ovat pelanneet varsin mukavalla tasolla Haastajasarjassa, vaikka nurmijärveläisillä on voitto edelleen ottamatta.

NJS tulee putoamaan Naisten Ykköseen ensi kaudeksi ja ONS:ää odottaa liigakarsinta Ykkösessä toiseksi sijoittunutta PKKU:ta vastaan.

Lauantain peli on siis molemmille joukkueille paineeton. NJS voi hakea kohtuu suurellakin riskillä kauden toista voittoaan.

Kaikki kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia, mutta nyt saatetaan nähdä jokunen maali enemmän.

 

Kaikki lauantain ottelut katsottavissa suorana Ruutu-palvelun kautta. Lisäksi YLE TV2 televisioi Kuopion ottelun sarjan kahden kärkijoukkueen välillä.

Kuva: Mira Lönnqvist

 

Juttua muokattu: ONS – NJS alkamisaika muutettu kello 13.00. Pelipaikkana Heinäpään tekonurmi. 

Search