Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Jälleen kerran mestaruustaisteluun pyrkivä Åland United teki mielenkiintoisia liikkeitä siirtomarkkinoilla

20.03.2022

Åland United tulee olemaan jälleen kerran erittäin vahva joukkue. Ryhmässä on laatua jokaiselle oksalle ja hankinnat vaikuttavat onnistuneen tälläkin kertaa varsin mainiosti.

Merkittävimmät saapujat: Riikka Lilja (JyPK), Kit Loferski (Florida Gators), Aada Törrönen (KuPS), Elaine Burdett (Orlando Pride), Margarida Sousa (Sporting), Dominique Bond-Flasza (Tindastoll), Helena Božić (ŽNK Pomurje), Olivia Ulenius (IFK Mariehamn)
Merkittävimmät lähtijät: Catarina Realista Ferreira (ASD Calcio Pomigliano), Anni Miettunen (Umeå IK), Cassandra Korhonen (Benfica)
Virallinen tavoite: Mestaruus

Åland United on Subway Kansallisen Liigan kestomenestyjä, joka lukeutuu mestarisuosikkeihin kaudesta toiseen.

Ahvenanmaalaiset ovat yltäneet mitaleille lähestulkoon kaikilla pääsarjakausillaan. Parhaimpina saavutuksina Suomen mestaruudet vuosina 2009, 2013 ja 2020.

Seura on myös voittanut Suomen Cupin nyt kahtena vuotena peräkkäin. Viime vuonna se kaatoi finaalissa PK-35 Vantaan.

Åland United uudistui viime kaudeksi merkittävästi. Vanha tuttu Steve Beeks palasi valmentajaksi ja pelaajistossakin tapahtui runsasta liikehdintää.

Liigassa ahvenanmaalaiset sijoittuivat kolmanneksi. KuPS ja TiPS olivat lopulta varsin selvästi Åland Unitedia edellä.

Beeksin luotsaamassa ryhmässä on jälleen talven aikana tapahtunut muutoksia. Anni Miettunen lähti Ruotsiin ja Gentjana Rochin takana maalitilaston toiseksi sijoittunut Cassandra Korhonen siirtyi Benficaan.

Hankintapuolella mielenkiintoa herättää muun muassa JyPK:ssa hienoja otteita esittänyt Riikka Lilja, joka on ollut Suomen Cupissa todella hyvässä vedossa uuden seuransa paidassa.

Hyökkäykseen saapui Kit Loferski Floridan yliopistosta. Hän on Åland Unitedissa jo viime kaudella pelanneen Sarah Troccolin hyvä ystävä.

Loferski on erittäin nopea ja dynaaminen hyökkääjä, mutta ei välttämättä Korhosen tasoinen viimeistelijä. Yhdysvaltalainen saattaa sen sijaan usein olla rakentamassa tilanteita muille.

Myös Dana Leskisellä on erittäin suuri rooli hyökkäystehojen suhteen. Hän saattaa hyvin olla joukkueen paras maalintekijä, kun kausi on lopuillaan.

Tehot tulevat joka tapauksessa jakaantumaan, koska Åland Unitedin ryhmässä on valtavasti taitoa ja vaarallisia pelaajia.

Keskikentällä operoivat muun muassa Troccoli ja Monica Hagström.

Puolustusta johtaa itseoikeutetusti A-maajoukkueen luottotoppari Anna Westerlund.

Kahdesti peräkkäin Suomen Cupin voittanut ahvenanmaalaisseura on jälleen ollut preseasonilla iskussa. Åland United eteni Suomen Cupin finaaliin kolmatta kertaa peräkkäin. Toinen finalisti on HJK.

– Kiireistä on ollut. Paljon uusia pelaajia ja lukuisia kilpailullisia pelejä. Tavoitteemme on ehdottomasti parantaa viime kaudesta, kertoi päävalmentaja Steve Beeks.

Uusia pelaajia tosiaan on jälleen useita mukana. Åland United on tupannut onnistumaan ulkomaalaishankinnoissaan erittäin hyvin.

Lisäksi ahvenanmaalaisilla on ollut tapana hankkia kotimaan kentiltä yleensä yksi tai kaksi profiilipelaajaa tarpeidensa mukaan. Lilja on pelaaja, joka vaikuttaisi sopivan Beeksin palapeliin täydellisesti.

Valmentaja odottaa jo innolla, että kausi pääsisi alkamaan.

– HJK vieraissa ja KuPS kotona ovat varmaankin kaksi lempiotteluani kaudessa. Meillä alkaa kausi juuri näillä kahdella koitoksella!

Nämä kamppailut antavat suuntaviivat niin Åland Unitedin kuin koko kolmikon kausista.

Ahvenanmaalaisten esityksiä vaivasi viime kaudella lievä epätasaisuus ja omiin meni yllättävän paljon maaleja.

Lisäksi Åland United oli kenties yllättävänkin vaisu kotikentällään. Pistemenetyksiä tuli kauden aikana yhteensä kymmenen, joista peräti kuusi kotiotteluissa.

Ei liene silti ainuttakaan syytä epäillä, että Åland United pettäisi tälläkään kaudella.

Laatua on jokaiselle oksalle ja ahvenanmaalaiset taistelevat kärkisijoista taas kerran.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Anna Westerlund. Hän vain tuntuu parantavan vuodesta toiseen.

Dana Leskinen. Pääsi maajoukkueen matkaan kerran viime vuonna. Odotan hänen saavuttavan sellaisen pelillisen tason, että on maajoukkueen vakiopelaaja ennen kuin kausi on ohi.

Riikka Lilja. Uusi pelaaja meillä. Hänellä on useita erittäin vaikuttavia ominaisuuksia ja odotan Riikalta hienoa kautta.

Ilta-Sanomien ja STT:n toimituksista tuttu Ville Väänänen on seurannut urheilutoimittajan roolista naisten pääsarjaa jo kolmella vuosikymmenellä. Väänänen on mukana Subway Kansallisen Liigan nimitystyöryhmässä.

Kuva. Kalevi Hämäläinen

Search