Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Åland Unitedissa nautitaan uusista haasteita

15.04.2021

Viime vuoden tuplamestari Åland United lähtee tulevaan kauteen lähes kokonaan uudistuneella joukkueella. Ahvenanmaalaiset ovat haalineet joukkoonsa kovia nimiä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Kansallisen Liigan lisäksi Åland United tulee kaudella 2021 keskittymään Mestarien Liigan otteluihin, joista halutaan nauttia ja ottaa kaikki irti.

Merkittävimmät saapujat: Sanni Ojanen (Ilves), Dana Leskinen (FC Honka), Matilda Nurmi (JyPK), Karen Reyes (Marymount University, USA), Christina Dineson (Notvikens IK, SWE), Cassanda Korhonen (IK Uppsala, SWE), Sarah Troccoli (Racing Santander, ESP), Catarina Realista (C.F Benfica, POR)
Merkittävimmät lähtijät: Anna Tamminen (Hammarby IF, SWE), Rosa Maria Herreros Ossorio (Umeå IK, SWE), Ode Fulutudilu (Glasgow City, SCO), Ashley Riefner (Nordsjälland, DEN), Tiia Peltonen (Nordsjälland, DEN), Rebecca Björkvall (lopettanut), Emelie Johansson (IFK Norrköping, SWE), Isabella Mattsson (IK Uppsala, SWE), Olivia Mattsson (KIF Örebro, SWE)
Virallinen tavoite: Kullasta taisteleminen

Åland United voitti kaudella 2020 kaiken mahdollisen. Ahvenanmaalle matkasi niin Kansallisen Liigan kuin Suomen Cupinkin mestaruuspokaali. Joukkueen rautainen puolustuslinja ja huippumaalivahti Anna Tamminen pitivät oman maalin tyhjänä useassa ottelussa, ja kokonaisuudessaankin Åland United päästi kaudella kaikkein vähiten maaleja.

Kauden jälkeen mestarivalmentaja Samuel Fagerholm päätti uransa Åland Unitedissa. Puikkoihin hyppäsi Steve Beeks, joka osoittautui sopivaksi henkilöksi jatkamaan Fagerholmin työtä. Beeks on ahvenanmaalaisille tuttu nimi, sillä hän valmensi Åland Unitedia myös kausina 2011 ja 2012. Valmentajan lisäksi käytännössä koko joukkue meni uusiksi. Saapujalistaus on niin kova, että Beeks ei pysty nostamaan yksittäisiä pelaajia tärkeimmiksi. Lähtijäpuolta ison aukon jättivät maalivahti Anna Tamminen ja Mattsonin sisarukset Isabella ja Olivia, jotka kaikki siirtyivät Ruotsin sarjoihin. Myös Ashley Riefnerin lähtö oli ahvenanmaalaisille valitettava.

Uusiutuneen joukkueen jokaisesta linjasta löytyy mainitsemisen arvoisia pelaajia. Tammista maalivahtiosastolla on saapunut korvaamaan yhdysvaltalainen Christina Dineson, ja maalivahtiduon täydentää ennen JyPK:n maalilla torjunut Matilda Nurmi. Puolustuslinjan johtajana jatkaa kokenut maajoukkuetoppari Anna Westerlund, joka on saanut rinnalleen entisen ilves-kapteenin Sanni Ojasen. Myös viime vuoden pelaajaksi äänestetty Anni Miettunen nähdään edelleen ÅU:n paidassa. Hyökkäyspäästä mieleen kannattaa laittaa ainakin Dana Leskinen ja Cassandra Korhonen. Hongasta siirtynyt Leskinen kutsuttiin juuri ensimmäistä kertaa naisten A-maajoukkueen mukaan ja nuori hyökkääjä onkin yksi sarjan lupaavimmista. Leskinen tulee kaudella tykittämään maaleja kilpaa ruotsalaishyökkääjä Korhosen kanssa, joka Leskisen tavoin on äärimmäisen taitava ja maalinnälkäinen.

Näiden tulokkaiden lisäksi Ahvenanmaalle on saapunut paljon uusia pelaajia, joita ei ole vielä edes nähty tositoimissa. Uudistunut joukkue on hitsautunut hyvin yhteen, mutta korona-aikana eristetty sijainti on tehnyt harjoitusotteluiden pelaamisesta entistä haastavampaa.

– Pre-season on ollut hyvä, mutta haastava. Matseja on ollut sijainnista johtuen hyvin vähän, mutta pelaajamme ovat olleet erinomaisia, Beeks kehuu joukkuettaan.

Entisestään vahvistunut Åland United pyrkii luonnollisesti taistelemaan mestaruudesta myös tulevalla kaudella. Ahvenanmaalaisilla on kuitenkin edessään myös toinen haaste, sillä joukkue toimii Suomen edustajana Mestarien Liigassa. Beeks kokee tärkeäksi, että Mestarien Liigan peleistä saadaan kaikki mahdollinen irti, ja otteluista pystytään nauttimaan.

– Haluamme edustaa Suomea parhaalla mahdollisella tavalla, Beeks päättää.

Seuraa heitä – Päävalmentajan valinnat:

Anna Westerlund. Liigan ainoa pelaaja, joka pelaa säännöllisesti maajoukkueessa. Puolustuksen kokenut johtaja.

Dana Leskinen. Sai juuri ensimmäisen kutsunsa A-maajoukkueen mukaan. Taitava nuori hyökkääjä.

Cassandra Korhonen. On harvinaista saada loistava ruotsalaispelaaja meidän pääsarjaamme. Korhonen tulee tekemään paljon maaleja.

Jutun pääkuva: Juhani Järvenpää

Search