Hyppää sisältöön

Kausiennakko: FC Honka taisteli viime kaudella loppuun asti mitaleista – nyt Espoossa tavoitellaan mestaruutta

08.04.2024

FC Honka pelasi laadukkaan ja tasaisen kauden. Espoolaisjoukkue taisteli mitalisijoista viimeisille kierroksille asti. Nälkäinen joukkue haluaa parantaa viime kaudesta ja päästä juhlimaan syksyllä.

Merkittävimmät saapujat: Jelena Todoshchenko (EPS), Inka Kaivola (Næstved Boldklub, Tanska), Sara Kuusimäki (HFA Märsky), Ilona Walta (HJK), Armi Heikkilä (Ilves), Aura Nyholm (HPS), Neela Antikainen (HPS), Nelli Miettinen (EPS)

Merkittävimmät lähtijät: Veera Tammi (PKKU, laina), Sofia Manner (Orlando Pride, USA)

Virallinen tavoite: Mestaruus.

FC Honka oli varmasti monien papereissa yksi viime kauden suurimmista yllätyksistä. Espoolaisjoukkuetta ei ennakkoon povattu kovinkaan korkealle, mutta Omar Adlanin valmentama joukkue taisteli mitalisijoista.

Sofia Manner pelasi mahtavan kauden maalilla, Daniela Sandåsin johtama puolustuslinja oli tiivis ja keskikentällä muun muassa Eevi Sutela ja Noora Juusela pelasivat laadukkaasti kumpaankin suuntaan.

Joukkue on säilynyt erinomaisesti kasassa, oikeastaan vain vahvistunut kenttäpelaajien osalta. Huippusiirron Yhdysvaltoihin saanut Manner on toki iso menetys. Liisa Tuomi ja Ella-Maria Ervasti saavat maalivahtiosastolla nyt paikan näyttää.

Espoolaisjoukkueen kokoonpanossa on useampia nuoria pelaajia, jotka ovat taas yhden kauden kokeneempia. Mukaan liittyi talven aikana muun muassa hyvän kauden HPS:ssä pelannut keskuspuolustaja Aura Nyholm ja taitava laitapelaaja Ilona Walta, jolla on erinomainen potkutekniikka niin keskityksiin, laukauksiin kuin erikoistilanteisiin.

Hyökkäyksestä löytyy Elli Seiron ja Wilma Sjöholmin kaltaisia pelaajia, jotka ovat osoittaneet jo vaarallisuutensa. Mielenkiintoisena uutena nuorena hyökkääjänä joukkueeseen liittyi myös Jelena Todoshchenko.

Olemme saaneet talven aikana paljon laadukkaita harjoituksia ja tärkeitä valmistavia pelejä alle pelitapamme kehittämistä varten. Pre-seasonin aikana harvemmin säästyy täysin ilman vastoinkäymisiä, joten on meilläkin muutamia ongelmallisia jaksoja ollut, mutta koen niidenkin palvelleen kokonaisuutta, sanoo päävalmentaja Adlani.

Hän uskoo alkavan Subway Kansallisen Liigan kauden olevan todella tasainen, jossa moni joukkue voi yllättää sekä voittaa pelejä. Adlanin mukaan on mielenkiintoista nähdä myös monia muiden joukkueiden uusia pelaajia, ja heidän kykyään vaikuttaa otteluiden lopputuloksiin.

– Sarjassa on myös paljon nyt uusia päävalmentajia. Se tarkoittaa, että voimme nähdä uudenlaisia pelityylejä. Sitä on jännä nähdä myös.

Adlani kuvailee FC Honkaa totutun työteliääksi joukkueeksi, jonka pelaajat ovat valmiina kohtaamaan kaikki eteen tulevat haasteet.

Ennen kaikkea espoolaisten päävalmentaja pitää joukkuettaan huippunopeana, mikä tulee näkymään niin hyökkäyspelaamisessa kuin puolustuksellisesti.

Seuraa heitä

Ilona Walta
Esiintyi viime kaudella edukseen PK-35 Vantaan kokoonpanossa lainasopimuksella HJK:sta. Walta siirtyi nyt Espooseen ja tuo FC Hongan pelaamiseen lisää taitoa, nopeutta ja ratkaisukykyä. Erittäin hyvä keskittämään ja erikoistilanteiden antajana.

Aura Nyholm
Nuori toppari pelasi kypsän ja vahvan kauden HPS:n alakerrassa. Siirtyi talven aikana Espooseen. Menee tilanteisiin kovaa ja lukee korkeat pallot hyvin. Nopea keskuspuolustaja.

Eevi Sutela
Joukkueen johtohahmoja niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Keskikenttäpelaaja ei jätä tilanteita koskaan kesken. Prässää, katkoo ja tarvittaessa rikkoo. Pallollisena myös keskeisessä roolissa ja yksi sarjan pelottavimpia kaukolaukauksia.

KUUNTELE KAUSIENNAKKO

Kuva: Juhani Järvenpää

Search