Hyppää sisältöön

Kausiennakko: HJK haluaa kirkastaa viime kauden kummatkin hopeat pykälää kirkkaammiksi

10.04.2024

HJK sijoittui viime kaudella toiseksi niin liigassa kuin Suomen Cupissa. Vahvasta prässipelistään tunnettu helsinkiläisjoukkue aikoo voittaa nyt kummatkin pokaalit.

Merkittävimmät saapujat: Emmaliina Tulkki (FC Slovácko, Tšekki), Reetta Suomela (PK-35 Vantaa), Noora Karvonen (Valtti), Olivia Reis (jun.), Aada Mäkelä (jun.), Kerttu Sarelius (jun.), Edit Mare (jun.), Sara Sievistö (ONS), Elli-Noora Kainulainen (HPS), Anelma Lahikainen (jun.)

Merkittävimmät lähtijät: Mimmi Nurmela (Växjö DFF, Ruotsi), Lotta Lindström (London City Lionesses, Englanti), Linda Nyman (Åland United), Ria Karjalainen (HPS), Ilona Walta (FC Honka), Katrin Kirpu (Åland United), Minttu Takanen (Åland United), Daniela Tolonen (Åland United), Sonja Hillberg (HPS), Tea Heininen (HPS), Peppi Kontturi (HPS)

Virallinen tavoite: Mestaruus.

HJK pelasi vahvan viime kauden. Joukkue taisteli loppuun asti tasaväkisesti Suomen mestaruudesta, mutta KuPS käänsi sen taistelun edukseen, kuten myös Suomen Cupin finaalin.

Talven aikana Arttu Heinosen valmentamaan ryhmään on tullut oikeastaan aika reilusti muutoksia. Useita viime kauden ydinpelaajia lähti. Varsinkin heti debyyttikaudellaan maalitilaston voittanut Lotta Lindström ja kapteenina toiminut Mimmi Nurmela ovat vaikeasti paikattavia pelaajia.

Helsinkiläisten vahva juniori- ja akatemiatyö tuo edustustoiminnan piiriin jatkuvasti uusia huipputalentteja. Talven aikana HJK julkisti useita pelaajasopimuksia juuri nuorille pelaajille niin omasta pelaajamassastaan kuin ulkopuolelta.

Esimerkiksi viime vuoden tyttöpelaajaksi valittu Noora Karvonen liittyi joukkueeseen. Topparina viihtyvä ja kamppailuvoimainen pelaaja saapui Valtista ja on esiintynyt talvella myös edustusjoukkueen avauskokoonpanossa. Pelaako ensisijaisesti Naisten Ykköstä vai Subway Kansallista Liigaa? Se selviää pian.

Kokeneemmista hankinnoista esille nousevat laitapelaajat Elli-Noora Kainulainen HPS-leiristä ja Reetta Suomela PK-35 Vantaasta. Kumpikin ovat huippupelaajia kotimaiseen pääsarjaan. Keskikentälle saapui kokemusta ja syöttötaitoa Emmaliina Tulkin muodossa. Kärkeen HJK hankki hyvin maaleja ONS-paidassa iskeneen Sara Sievistön, joka tekee pyyteettömästi töitä myös alaspäin.

Pre-seasonilla hyökkääjä Lilli Halttunen on ollut hurjassa vedossa. Milja Kiviranta tulee olemaan myös erittäin tärkeä palanen joukkueen pelinrakentelussa. HJK:n kapteenina toimii Maaria Roth, joka johtaa keskuspuolustusta. Annika Laihanen maalilla on pelipaikkansa parhaimmistoa sarjassa.

HJK prässäsi viime kaudella todella ylhäältä ja erittäin aggressiivisesti, mikä aiheutti suuria vaikeuksia myös kärkijoukkueille. Samaa tullaan näkemään myös alkavalla kaudella päävalmentaja Heinosen mukaan. Lisäksi hän uskoo helsinkiläisnipun kykenevän pelaamaan monipuolisesti ja vastaamaan siihen, mitä kulloinkin vaaditaan.

– Pre-season on sujunut suhteellisen hyvin. Olemme saaneet ajettua uudet pelaajat joukkueen toimintakulttuurin ja arkeen hienosti sisään. Olemme pelanneet hyviä pelejä myös tuloksellisesti ja saatu sitä kautta paljon hyvää informaatiota, Heinonen kertoo.

– Odotan jännittäviä ja huippulaadukkaita otteluita. Sarjauudistus tuo oman lisäjännityksensä, kun kolme joukkuetta putoaa suoraan. Toisaalta Mestaruussarja tulee olemaan neljän joukkueen kaksinkertaisena sarjana pelattava taistelu mestaruudesta.

HJK avaa kautensa kotonaan lauantaina 13. huhtikuuta. Helsingin paikallistaistelussa vastaan asettuu PK-35.

Seuraa heitä – valmentajan valinnat

Lilli Halttunen
Energinen nuori hyökkääjä, joka on puolustajien kauhu. Omaa kyvyn liikkua maalipaikoille ja irti vastustajan merkkauksesta. On nyt saanut alle ehjän pre-seasonin ja ollut nuorisomaajoukkueissa vakiokasvona.

Maaria Roth
Joukkueen uusi kapteeni. On esittänyt erinomaisia otteita läpi talvikauden. Omaa todella hyvät fyysiset ominaisuudet ja laittaa kroppaa likoon päivä toisensa jälkeen blokkaamalla laukauksia ja keskityksiä liukuhihnalta, jotta joukkue voisi menestyä.

Milja Kiviranta
Viime kaudella nousi jo suuren yleisön tietoisuuteen ennakkoluulottomalla debyyttikaudellaan. Teki myös hyvin tehoja ja uskon, että Milja on valmis vastaamaan tähän huutoon. Hän on erittäin monipuolinen pelaaja – pystyen pelaamaan monilla eri paikoilla sekä useissa eri rooleissa.

KUUNTELE KAUSIENNAKKO

Kuva: Riku Laukkanen

Search