Hyppää sisältöön

Kausiennakko: HJK tahtoo palata mestaruustaistoon

14.04.2021

Kauden 2019 mestarille viime kauden neljäs sija ja mitaleiden ulkopuolelle jääminen olivat pettymys. Uudistuneessa joukkueessa harjoittelun tasoa on nostettu suunnitelmien mukaisesti, ja joukkue on tällä kaudella jälleen valmis taistelemaan kaikkien kirkkaimmasta mitalista.

Merkittävimmät saapujat: Ria Karjalainen (HFA), Veera Hellman (HFA), Annika Laihanen (Ilves), Tuuli Enkkilä (Ilves), Roosa Tuominen (Ilves)
Merkittävimmät lähtijät: Anna Koivunen (Linköpings FC), Elina Myllymäki
Virallinen tavoite: Mestaruus

Monen joukkueen tavoin myös HJK:n joukkue on talven aikana uusiutunut vahvasti. Hyökkäyspään pelaajista Hanna Ruohomaa ja Eveliina Parikka siirtyivät FC Honkaan, ja nuoren lupauksen Emmaliina Tulkin tie vei Kuopioon KuPS:n riveihin. Ehkä kaikkein isoin yksittäinen menetys HJK:lle osui tolppien väliin, sillä maajoukkueeseenkin murtautunut nuori maalivahti Anna Koivunen jätti Suomen kentät ja siirtyi Damallsvenkaniin Linköpings FC:n paitaan. Koivusen jättämiin isoihin saappaisiin on hypännyt Annika Laihanen, joka edusti viime kaudella Ilvestä.

Muutamien avainpelaajien menetysten lisäksi HJK:ta ovat talvikaudella kiusanneet loukkaantumiset.

– Valmistautuminen kauteen on kokonaisuudessaan sujunut hyvin. Kuitenkin koko talven riesana ollut liiallinen määrä loukkaantumisia, joista osa vielä edellisen kauden peruja. Tästä huolimatta olemme pystyneet nostamaan harjoittelun tasoa kokonaisuudessaan sekä olemme saaneet vietyä pelaamistamme haluttuun suuntaan, päävalmentaja Jonne Kunnas kertoo.

Yksi pitkään loukkaantuneena olleista pelaajista on keskikenttäpelaaja Essi Sainio, jonka rooli HJK:n menestyksessä on viime kausina ollut suuri. Toinen tärkeä kokenut pelaaja, joukkueen kapteeni Linda Ruutu, on kuitenkin ollut pelikuntoinen ja todennäköisesti hän kantaa tulevallakin kaudella suurta vastuuta joukkueen keskikentällä. Suuressa roolissa joukkueessa tulevat olemaan myös puolustuksen johtohahmo Maria Roth, maajoukkueenkin portteja kolkutellut Nea Lehtola sekä taiturimainen laitapelaaja Katariina Kosola.

Kokeneemmat pelaajat ovat saaneet rinnalleen mielenkiintoisia nuoria tulokkaita, joille on loukkaantumisten johdosta auennut paljon näytön paikkoja. HFA:sta HJK:on siirtynyt hyökkääjä Ria Karjalainen on ollut joukkueen talvikauden tehokkain pelaaja. Niin ikään HFA:sta tullut Veera Hellman on ollut pirteä, samoin useat HJK:n omista junioreista edustusjoukkueeseen nousseet pelaajat, kuten esimerkiksi Daniela Tolonen.

Jonne Kunnas uskoo vahvasti, että uudistunut joukkue pystyy taistelemaan tulevalla kaudella kaikkein kirkkaimmasta mitalista. Samalla hän on sitä mieltä, että kärkisijoista tulee kamppailemaan tulevalla kaudella tosissaan yhä useampi joukkue.

– Itse odotan ja joukkue odottaa innolla, että pääsemme mittaamaan talven kehityksemme myös kilpailullisissa peleissä. Uskon kokonaisuudessaan, että varsinkin sarjan kärkipää on entistäkin laajempi ja laadukkaampi. Toisaalta talven perusteella voi olla, että erot sarjan kärjen ja pohjan välillä voivat olla tänäkin vuonna isot, Kunnas pohtii.

Seuraa heitä – Päävalmentajan valinnat:

Katariina Kosola. Laitapelaajana viime kaudella jo isossa roolissa. Ehjä talvi, jonka seurauksena tulee olemaan isossa roolissa myös tulevalla kaudella.

Maaria Roth. Vakiinnuttanut paikkansa puolustuksen johtohahmona ja nostanut tasoaan useilla eri pelin osa-alueille.

Nea Lehtola. Rikkonaisen viime kauden jälkeen saanut lupaavaan talven alleen. Isot odotukset, että pystyy ottamaan steppejä eteenpäin.

Search