Hyppää sisältöön

Kausiennakko: HPS lähtee jahtaamaan mitalia vahvalla ja uudistuneella joukkueella

07.04.2024

Helsingin Palloseura laskettiin yllätysvalmiiksi joukkueeksi jopa mitaleille jo viime kaudella. Nyt HPS lähtee uusitulla ryhmällä tavoittelemaan mitalisijoja.

Merkittävimmät saapujat: Fanni Sinivuori (jun.), Vilma Oksanen (PK-35), Olivia Kåhre (PK-35), Loviisa Helminen (Ilves), Ria Karjalainen (HJK), Sonja Ferm (ONS), Sonja Hillberg (HJK), Sofia Jahnukainen (PKKU), Tea Heininen (HJK), Peppi Kontturi (HJK)

Merkittävimmät lähtijät: Dolma Gurung (NJS), Elisa Lemettinen (PK-35), Annika Haanpää (Matera, Italia), Elli-Noora Kainulainen (HJK), Aada Nurmi (KuPS), Aura Nyholm (FC Honka), Neela Antikainen (FC Honka)

Virallinen tavoite: Mitalisija.

Viime kaudella HPS ylsi sarjassa viidenneksi. Runkosarjan avauspuoliskolla helsinkiläiset eivät saaneet aivan toivomiaan tuloksia, mutta kauden vanhetessa HPS alkoi nousemaan sarjataulukossa.

Talven aikana Paloheinän suunnalla on tapahtunut muutoksia. Viime kaudella JyPK:n kanssa sarjanousua juhlinut Antti Ruonala otti valmennusvastuun. Mari Savolainen siirtyi KuPS ry:n akatemiajohtajaksi.

Myös kokoonpanossa tapahtui liikehdintää niin sisään kuin ulos. Muun muassa Elli-Noora Kainulainen, Aada Nurmi ja Aura Nyholm vaihtoivat toisiin liigaseuroihin. Kukin heistä oli tärkeässä roolissa viime kaudella.

HPS on kuitenkin ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla. Puolustuslinjaan saapuivat PK-35-kaksikko Olivia KåhreVilma Oksanen. Puolustukseen tuli myös HJK:sta Tea Heininen. Hän ei saapunut Klubista yksin vaan mukaan lähtivät lisäksi Ria Karjalainen, Peppi Kontturi ja Sonja Hillberg.

Uusiin pelaajiin kuuluu vielä PKKU:n riveistä saapunut huippulupaus Sofia Jahnukainen, joka voi hyvin nousta heti ensimmäisellä liigakaudellaan parrasvaloihin.

HPS:n joukkueessa on varsin paljon liigakokemusta ja leveyttä käytännössä jokaiselle pelipaikalle. Iina Rautiainen on sarjan parhaita maalivahteja ja esimerkiksi Anna-Stina Simonen, Helmi Vapola ja Aino Lehtinen ehdottomia huippupelaajia kotimaiseen pääsarjaan.

– Pre-season on sujunut hyvin. Uusi valmennus, paljon uusia pelaajia ja muutoksia pelitapaan. Siihen nähden ollaan hyvällä mallilla. Joukkueessa on hyvä ilmapiiri ja harjoitusotteluissa on isossa kuvassa pelattu tosi hyvin. Toki parannettavaa löytyy aina, mutta pitää olla kyllä tyytyväinen starttiin, valmentaja Ruonala pohtii.

Hän uskoo alkavan kauden olevan mielenkiintoinen ja kokonaisuudessaan edelliskausia tasaisempi. Oman joukkueensa Ruonala uskoo erottuvan joukosta pelinopeudessa niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan.

Alkavan kauden peleistä tuoreella HPS-valmentajalla on erilaisia ennakko-odotuksia.

– No ainakin vähiten odotan JyPK-pelejä. Åland United vieraissa on mielenkiintoinen. Itse en ole käynyt saarella pelaamassa.

Ruonala ja HPS pääsevät kuitenkin heti alkuun juuri Jyväskylään, kun joukkueen kausi alkaa Jyväskylän Pallokerhon vieraana.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Sonja Hillberg
HJK:sta täksi kaudeksi tullut Sonja on ollut vakuuttava talvikauden aikana. Ollut aikaisemmat kaudet vähä pienemmässä roolissa ja nyt hyvät mahdollisuudet olla isossa roolissa keskikentällä. Ellei sarjan parhaan kestävyyden omaava pelaaja, niin ainakin erittäin lähellä. Kova työmoraali ja jaksaa juosta boksista boksiin läpi ottelun.

Helmi Vapola
A-maajoukkueen portteja kolkutellut Helmi on omalla pelipaikallaan sarjan parhaimmistoa. Hyvä puolustamaan ja hyvä pallon kanssa. Pystyy monipuolisesti avaamaan peliä.

Sofia Jahnukainen
PKKU:sta täksi kaudeksi tullut Sofia on todella taitava ja nopea pelaaja. Pystyy kuljettamalla ohittamaan pelaajia ja yllättäviin ratkaisuihin. Varmasti viihdyttävä pelaaja myös seurata.

KUUNTELE KAUSIENNAKKO

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search