Hyppää sisältöön

Kausiennakko: HPS suurella sydämellä Kansalliseen Liigaan

10.04.2021

Helsingin Palloseura (HPS) on askel askeleelta noussut kohti Suomen huipputasoa. Viimeiset neljä vuotta Ykkösessä pelannut helsinkiläisseura nousi kauden 2020 päätteeksi Kansalliseen Liigaan suoraan varmistettuaan Ykkösen mestaruuden jo hyvissä ajoin. Lopulta eroa sarjassa toiseksi sijoittuneeseen VIFK:n tuli kahdeksan pistettä.

Merkittävimmät saapujat: Eerika Hämäläinen (TIPS), Helmi Vapola (HFA), Ida Laine (HFA), Helmi Halomo (HJK), Emilia Tuomela (HFA), Tuuli Siponen (HJK), Mette Barck (PK-35), Alisa Hokkanen (Honka), Dolma Gurung (PK-35), Eveliina Heinonen (TPS)
Merkittävimmät lähtijät: Tessa Auvinen
Virallinen tavoite: Sarjapaikan säilyttäminen

HPS:ssa nousu Kansalliseen Liigaan on otettu vastaan suurella tarmolla. Seurassa joukkueen debyyttikauteen on panostettu niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Ammattimaista seurakulttuuria on pyritty luomaan yhteistyösopimuksilla ja markkinointitoimenpiteillä. Pelillisestä kehitystä tuomaan seuraan on palkattu kaksi uutta henkilöä. Naisten valmennustiimi on vahvistunut valmentaja Mari Savolaisella ja fysiikkavalmentaja Alejandro del Peso Delgadolla. Joukkueen päävalmentaja Toni Anttila onkin ollut pre-seasonin aikana tyytyväinen joukkueen harjoitteluun.

– Pre-seasonin tärkeimpiä asioita on ollut joukkueen kokoaminen sekä harjoittelun laadun kehittäminen kohti ammattimaisempaa arkea. Olen todella tyytyväinen meidän tämän hetkiseen toimintaympäristöön sekä siihen kuinka olemme onnistuneet viemään pelaamistamme eteenpäin. Yksi iso tekijä harjoittelussamme on ollut fyysisen harjoittelun parantaminen, joka on vienyt meitä eteenpäin joukkueena.

Joukkueena HPS on kiinnostava sekoitus kokemusta ja nuorta intoa. HPS:n mukana Kansalliseen Liigaan paluun tekevät mm. yli 200 pääsarjaottelua pelannut Maiju Hirvonen ja vuonna 2016 viimeksi liigassa TiPS:aa edustaneet Dali Meller, Anna Eld, Ida-Sofia Helppikangas ja Hanna Onufriew. Liigakokemusta vuosien takaa löytyy myös Aino Lehtiseltä. Toinen puoli joukkueen pelaajista onkin nuoria lupauksia, joilla edessään on ensimmäinen kausi pääsarjatasolla. Joukkueen täydentävät FC Hongasta saapunut Alisa Hokkanen, NJS:aa viime kauden edustanut Tuuli Siponen sekä PK-35:stä siirtyneet Dolma Gurung ja Mette Barck. Myös seuralegendoihin lukeutuva Ykkösen kovin maalinsylkijä Piipä Kämppi jatkaa HPS:n paidassa.

Joukkueen pre-season ollut loukkaantumisten valossa ehjä, eikä pidempiä poissaoloja ole ollut juuri ollenkaan. Anttilan mukaan pelaajien sitoutuminen tekemiseen on huippuluokkaa.

– Minun täytyy nostaa hattua meidän joukkueemme pelaajille siitä, että ovat harjoitelleet todella hyvin koko pre-seasonin ja pystyneet mukauttamaan työt ja opiskelut niin, että ovat päässeet harjoituksiin lähes sata prosenttisesti. En voisi olla ylpeämpi pelaajiemme työmoraalista harjoituksissamme.

Vaikka joukkue on kilpailukykyinen ja pystyy varmasti haastamaan Kansallisen Liigan kovimpiakin seuroja, ovat tavoitteet ensimmäiselle pääsarjakaudelle maltilliset. Joukkueen virallinen tavoite on sarjapaikan säilyttäminen.

Seuraa heitä – Päävalmentajan valinnat:

Eerika Hämäläinen. Nuoresta iästä huolimatta kokenut puolustaja pääsarjatasolta. Viime kaudella hopeajoukkue TIPS:ssä pelasi avainpelaajana puolustuslinjassa läpi kauden.

Dali Meller. Kokenut keskikenttäpelaaja, jolla kokemusta niin Liigasta kuin Ykkösestä. Viime kaudelle palkittiin Ykkösen parhaana keskikenttäpelaajana. Todennäköisesti yksi liigan teknisimpiä pelaajia.

Helmi Vapola. Nuori pelaaja, joka kuuluu myös U19 maajoukkuerinkiin. Pelannut todella hyvin pre-season otteluissaan niin keskuspuolustajana kuin keskikentän pohjana. Uskon, että tulee lyömään itsensä läpi pääsarjatasolla tulevalla kaudella.

Kuva: Seisomakatsomo

Search