Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Ilves lähtee uuden Tammelan stadionin nurmelle parantamaan viime kauden sijoitustaan

05.04.2024

Ilveksellä on viime kautta leveämpi materiaali, mutta myös pahoja menetyksiä. Kovien panosten kausi alkaa heti uuden Tammelan nurmella.

Merkittävimmät saapujat: Kaija Juvonen (Lamar University, Yhdysvallat), Tessa Perttula (jun.), Viivi Mäki-Kamppi (jun.), Nelly Lehtilä (TPS), Viivi Spets (TPS), Iris Lukkarila (ONS), Stina Virkkala (ONS), Amelia Luotonen (MuSa)

Merkittävimmät lähtijät: Sara Haapala (HJS), Sofia Määttä (Umeå IK, Ruotsi), Meri Hämäläinen (KuPS), Armi Heikkilä (FC Honka), Tuuli Viinikka (KuPS)

Virallinen tavoite: Kuuden parhaan joukkoon

Ilves oli viime vuonna Haastajasarjan paras joukkue, mutta Mestaruussarja jäi jälleen haaveeksi. Loppukaudesta ryhmän vahvuuteen nousi useampia nuoria pelaajia Ykkösessä pelaavasta kakkosjoukkueesta, kuten Anela Ljesnjanin, Elli Mäkipelkola ja Matilda Sarlin.

Heille ja useammalle muulle on iso rooli tarjolla alkavalla kaudella. Ilves on hankkinut myös kokemusta rinkiin. Turun Palloseurasta saapuivat niin Viivi Spets kuin Nelly Lehtilä. Oulusta puolestaan Stina Virkkala ja Iris Lukkarila. Myös Kaisa Juvonen on palannut lopullisesti Yhdysvalloista Ilves-paitaan.

Tamperelaisjoukkueen ryhmässä on sarjan mittapuulla varsin mukavasti leveyttä jokaiselle pelipaikalle. Nuoria lupauksia ja kokemusta on kumpaakin yhtä lailla kokoonpanossa.

Suurimmat menetykset lienevät laidoilla. Tuuli Viinikka ja Sofia Määttä omasivat Ilveksen pelitavassa hyvin keskeiset roolit viime kaudella.

– Joukkue saatiin kasaan kokonaisuudessaan vasta maaliskuun puolivälissä, joten ryhmäytyminen ottaa vielä hetken aikaa. Pyritään saamaan yhteisiä kokemuksia ja pelitavallisia asioita eteenpäin, kertoo päävalmentaja Anssi Ylinen.

Hänen mukaansa talven harjoituskausi on sujunut suunnitellusti, mutta flunssa-aalto on kiusannut Ylisen mukaan tamperelaisjoukkuetta useammankin kerran.

Hän uskoo Ilveksen olevan nyt valmiimpi kärkijoukkueita vastaan.

– Odotan viime kauteen peilaten, että parannamme suorituskykymme tasaisuudessa. Uskon myös, että pystymme haastamaan ennakolta ”vahvempia” joukkueita kovemmin.

Kausi 2024 on suurten panosten kausi. Mestaruussarjaan pääsee ainoastaan neljä joukkuetta ja sarjasta putoaa yhteensä kolme joukkuetta, joten taistelu tulee olemaan hurjaa.

Ilvekselle kausi on muutenkin erityinen. Joukkue pääsee pelaamaan uudella Tammelan stadionilla, jossa kausi myös alkaa. Ensimmäisellä kierroksella vieraaksi saapuu FC Honka.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Elli Mäkipelkola

Anna Olmala

Lotta Lähteenmäki

KUUNTELE KAUSIENNAKKO

Kuva: Joope Erkkilä

Search