Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Ilves kauteen nuorella ja ennakkoluulottomalla joukkueella

11.04.2021

Ilves on yksi voimakkaimmin uudistuvista joukkueista kaudelle 2021. Lähtijälista on pitkä: peräti neljätoista pelaajaa jätti joukkueen viime kauden päätteeksi. Yli puolet lähtijöistä olivat viime kaudella isossa roolissa joukkueessa. Tilalle joukkueeseen on tullut nuoria lupauksia, jotka pelaavat kentällä ennakkoluulottomasti.

Merkittävimmät saapujat: Johanna Salmijärvi (Amazon Grimstad FK), Laura Kattelus (TPS)
Merkittävimmät lähtijät: Sanni Ojanen (Åland United), Julie Forss (PK-35), Moona Talka (PK-35), Jade Bergius (PK-35), Tuuli Enkkilä (HJK), Roosa Tuominen (HJK)
Virallinen tavoite:

Ilveksen lähtijälista on pitkä. Merkittäviä lähtijöitä ovat mm. Åland Unitediin siirtynyt toppari Sanni Ojanen, PK-35 paitaan vaihtaneet Julie Forss, Moona Talka ja Jade Bergius sekä HJK:hon siirtyneet keskikenttäpelaaja Tuuli Enkkilä, maalivahti Annika Laihanen ja hyökkääjä Roosa Tuominen. Ilves on kuitenkin vahva kasvattajaseura, joten korvaajia on löydetty pääosin omista junioreista. Saapujapuolella on myös Ilves-kasvatti Johanna Salmijärvi, joka palaa keltamustiin parin Norjassa vietetyn kauden jälkeen. Salmijärven lisäksi kokemusta joukkueeseen tuo TPS:a viime kaudella edustanut Laura Kattelus. Salmijärven ja Katteluksen kokemus ja näkemys tulevat todennäköisesti olemaan Ilvekselle kultaakin kalliimpaa.

Joukkueen päävalmentaja Mika Lahtinen ei halua asettaa nuorelle joukkueelle tarkkoja tulostavoitteita, mutta uskoo nuorten pelaajien tuovan mukanaan ennakkoluulottomuutta, jonka Lahtinen myös näkyvän kentällä tulevalla kaudella.

– Tavoitteemme on pelata mahdollisimman ehjä kausi kokonaisuutena. Pelien sisällä voi varmasti tulla hyviä ja huonoja hetkiä, mutta sellaista pidempää huonoa jaksoa tuloksellisesti ei saa tulla. Toivon myös, että pelissä näkyy tietty ennakkoluulottomuus. Meillä on paljon kokemattomia pelaajia sarjaan, mutta se pitää kääntää voimavaraksi, Lahtinen kertoo.

Nuoret ja kokemattomammat pelaajat ovat ennenkin yllättäneet pääsarjatasolla. Hyvä esimerkki tästä on Sofia Määttä, joka tuli Ilvekseen ja Kansalliseen Liigaan viime kaudella rytinällä. Määttä pelasi farmisopimuksen nojalla kolme liigaottelua Ilveksessä, ja viimeisteli niissä kaksi maalia. Tulevalla kaudella Määttä pelaa virallisesti tamperelaisjoukkueessa.

Nuoren ja ennakkoluulottoman joukkueen lisäksi ilveksen vahvuuksiin voidaan lukea eheä valmistautuminen kauteen. Koronatilanne pysyi Pirkanmaan alueella pitkään rauhallisena, joten joukkue on päässyt harjoittelemaan suhteellisen normaalisti ja on sitä kautta kauden alkaessa hyvässä vaiheessa.

– Valmistautuminen kauteen on sujunut hyvin. Valmistautuminen on ollut ehjä, eivätkä koronarajoitukset ole liikaa hankaloittaneet arkea. Olemme myös onneksi välttyneet tartunnoilta ja karanteeneilta. Myöskään mitään pidempiä tai vakavampia loukkaantumisia ei ole tullut.

Seuraa heitä – Päävalmentajan valinnat:

Lotta Lähteenmäki. 03-syntynyt tulokas. Ilman epäonnisia loukkaantumisia nimi olisi luultavasti jo kaikkien tiedossa. Potentiaalinen tulevaisuuden liigatähti.

Pipsa Saarilahti. Oma kasvatti , joka pelannut jo muutaman kauden liigassa. Ottanut selkeitä kehitysaskelia talven aikana ja pystynyt myös olemaan tehokas talven peleissä.

Johanna Salmijärvi. Paluumuuttaja Norjasta. Joukkueen kapteeni, joka pystyy tuomaan kentälle kokemusta ja rauhallisuutta. Tärkeä palanen kentällä pelillisesti ja myös kokemattoman joukkueen johtajana.

Search