Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Monipuolinen FC Honka on vaikea voitettava

12.04.2021

FC Honka lukeutuu Kansallisen Liigan kestomenestyjiin. Viime kauden viides sija oli joukkueelle huonoin sijoitus sitten kauden 2015. Espoolaiset ovat jääneet mitaleitta kolmentoista pääsarjakautensa aikana vain viisi kertaa. Tulevalla kaudella tavoitteena on se kaikkein kirkkain, eli Kansallisen Liigan mestaruus.

Merkittävimmät saapujat: Krista Hakala (PK-35), Katja Hakala (PK-35), Daniela Sandås (TPS), Hanna Ruohomaa (HJK), Eveliina Parikka (HJK)
Merkittävimmät lähtijät: Dana Leskinen (Åland United), Vilma Hakala (HJK)
Virallinen tavoite: Mestaruus

Yksi syy keltamustien menestykseen on joukkueen monipuolisuus. Myös kauden 2021 joukkueesta löytyy monipuolinen kattaus suoraviivaisia pelaajia, ja toisaalta myös pallonhallintaa tukevia pelaajia. Joukkueesta löytyy paljon juoksuvoimaa mm. JyPK:sta siirtyneen Niia Salmisen ja HJK:sta tuleen Hanna Ruohomaan muodossa. Pelinrakentamisen kannalta mielenkiintoinen pelaaja on 19-vuotias laitapuolustaja Nana Yang. Nuoren pelaajan pelitapa on Suomen kentille melko poikkeuksellinen, sillä laitapuolustaja osallistuu aktiivisesti pelinrakentamiseen ja luo joukkueelle keskikentälle ylivoimia.

FC Hongasta löytyy myös kokemusta ja johtajuutta. Maajoukkuepuolustaja Katariina Naumanen ja viime kaudella FC Hongan kapteenin nauhaa kantanut Milla Punsar ovat loistavien pelaajien lisäksi myös hienoja esikuvia. Viime kauden alussa terveysongelmista kärsinyt Naumanen on kentällä johtaja, joka pystyy puolustuslinjasta käsin ohjaamaan koko joukkuetta. Kunnossa ollessaan kaksikymmentä maaotteluakin pelannut Naumanen on yksi sarjan parhaista puolustajista. Milla Punsar taas osoitti jälleen viime kaudella, että hänellä on kyky ratkaista otteluita jo pelkillä yksilösuorituksillaan. Punsaria onkin tituleerattu FC Hongan joukkueen sieluksi, joka johtaa erityisesti esimerkillään joukkuetta.

Vahvistuneessa FC Hongassa monille pelipaikoille on kovaa kilpailua. Tämä on päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälän mukaan nostanut joukkueen vaatimustasoa.

– Olemme harjoitelleet todella kovaa. Voima-, nopeus- ja kestävyysominaisuuksiin on panostettu paljon, unohtamatta oman pelitavan kehitystä. Pelaajat ovat erittäin motivoituneita, joukkueen sisäinen kilpailu on ollut korkealla tasolla ja vaatimustasoa on hinattu ylöspäin ihan joka osa-alueella. Joukkueessa on todella hyvä pöhinä päällä ja odotamme innolla sarjan alkamista.

Lappi-Seppälä uskoo, että kaudesta on tulossa tasainen. Mestaruudesta tulee hänen mukaansa taistelemaan monta joukkuetta, ja Honka aikoo olla yksi näistä joukkueita.

– Odotamme erittäin tasaista sarjakautta ja paljon kilpailullisia pelejä. Ristiin pelaamista tulee varmasti jonkin verran ja useampi joukkue taistelee mestaruudesta. Me haluamme olla mukana mestaruustaistossa ja odotamme hyvää sarjakauden avausta.

Seuraa heitä – Päävalmentajan valinnat:

Daniela Sandås. Nuori lupaava toppari, joka pelaa ikäisekseen erittäin kypsästi ja rohkeasti.

Milla Punsar. Kapteeni on joukkueelleen erittäin tärkeä johtava pelaaja. Pelaa isolla sydämellä ja joukkueelle uhrautuen kentän molemmissa päissä.

Aino Vuorinen. Hongan oma kasvatti on pystynyt kehittymään tasaisen varmasti kaudesta toiseen. Pystyy ratkomaan otteluita. Vahva tilanteenvaihdoissa.

Search