Hyppää sisältöön

Kausiennakko: PK-35 tahtoo pelata viihdyttävää jalkapalloa

12.04.2021

PK-35 aloittaa toisen kautensa Subway Kansallisessa Liigassa. Maajoukkuekärki Amanda Rantasen kipparoimat Punamustat tähtäävät tulevalla kaudella ylempään loppusarjaan. Pääkaupunkiseudun koronatilanne on aiheuttanut haasteita kauteen valmistautumiseen, mutta joukkue odottaa innolla pelien alkamista.

Merkittävimmät saapujat: Moona Talka (Ilves), Julie Forss (Ilves), Jade Bergius (Ilves)
Merkittävimmät lähtijät: Krista Hakala (FC Honka), Katja Hakala (FC Honka)
Virallinen tavoite: Ylempi loppusarja

PK-35 pelasi kaudella 2020 ensimmäisen pääsarjakautensa. Helsingin Punamustien kausi alkoi lähes sensaatiomaisen hyvin. Nousijajoukkue pystyi yllättämään kovia seuroja, ja ensimmäisen neljän kierroksen ajan joukkue eteni sarjassa tappiottomasti. Pistetiliä karttui kovia seuroja vastaan: PK-35 pelasi mm. tasapelin hopeajoukkue TiPS:n sekä HJK:n kanssa. Joukkue oli pitkään mukana mitalitaistossa asti, mutta sitten paukut loppuivat hieman kesken. Sarjapaikan varmistuttua pistemenetyksiä alkoi tulla, ja lopulta helsinkiläisten kausi päättyi peräti kuuden ottelun tappioputkeen. Vahvan alkukauden aikana kerätyt pisteet riittivät kuitenkin kuudenteen sijaan sarjassa, mikä oli nousijajoukkueelle kelpo tulos.

Tulevalla kaudella joukkueen tavoitteena on ylempään loppusarjaan pääsy, joten vähintään yksi sijoitus viime vuoteen verrattuna on petrattavana. Joukkueen päävalmentaja Rami Rantanen uskoo, että joukkueen kovimpia kilpakumppaneita tulevalla kaudella tulevat olemaan samat seurat kuin viime vuonnakin.

– Mielenkiintoinen liigakausi tulossa. Saadaan taas jokaisella kierroksella hieno haaste meidän joukkueellemme, ja toivottavasti saadaan myös yleisöä jossain vaiheessa peleihin. Ennakkosuosikit ovat samat kuin viime vuonna. Me haluamme pelata viihdyttävää futista, jossa pelaajat sekä yleisö viihtyy.

PK-35:n joukkueen runko on pysynyt viime kauteen nähden jokseenkin samanlaisena. Tärkeitä pelaajia joukkueelle ovat hyökkääjä Amanda Rantanen, keskikentän työmyyrä Minea Lassas sekä puolustuspään tukipilarit Vilma Oksanen ja Olivia Kåhre. Punamustien lyhyen lähtijälistan muodostavat siskokset Krista ja Katja Hakala, jotka palasivat täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa FC Honkaan. Saapujapuolella taas on Ilvestä viime kaudella edustanut trio Moona Talka, Julie Forss ja Jade Bergius.

Punamustien kauteen valmistautuminen on Rantasen mukaan sujunut olosuhteisiin nähden hyvin. Koska joukkueen runko oli valmiiksi hyvin kasassa, valmistautumista kauteen ei tarvinnut aloittaa ihan tyhjästä. Koronapandemia on kuitenkin vaikuttanut myös PK-35:n harjoitteluun.

– Treenivuorot ovat olleet suunniteltua lyhyempiä, vartti ennen tunnin vuoroa sisään halliin ja vartti päättymisen jälkeen ulos. Ollaan kuitenkin onnellisia, että olemme saaneet harjoitella yhdessä ja pysyneet terveinä, Rantanen kertoo.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat:

Vilma Oksanen. Viime kaudella U23-maajoukkueeseen noussut toppari johtaa joukkuetta esimerkillään, taitava, oikea-aikainen ja kova.

Olivia Kåhre. Vahvasti ja vaarallisesti ylös nouseva laitapuolustaja, hyvänä pääpelaajana arvokas joukkueelle molemmissa päissä kenttää.

Minea Lassas. Pyyteettömästi arvokkaita kilometrejä joukkueen eteen juokseva keskikenttäpelaaja, todellinen joukkuepelaaja.

Search