Hyppää sisältöön

Kausiennakko: PK-35 Vantaa menetti valtavan määrän kokemusta – nuorentuneessa ryhmässä lukuisia potentiaalisia nimiä

06.04.2024

PK-35 Vantaa on tottunut menestymään ja avainrooleissa on usein nähty samat kokeneet pelaajat. Talven aikana moni asia on muuttunut Myyrmäessä. Millainen joukkue nähdään sarja-avauksessa?

Merkittävimmät saapujat: Natalie McNally (KTP), Elma Tolonen (Valtti), Nea Laitila (PKKU), Elina Peltokangas (PKKU), Aada Lesch (PKKU), Melisa Arifi (EBK), Viivi Moilanen (FC Lahti), Saija Suni (FC Lahti), Hilla Romppanen (PKKU), Eevi Leppänen (VJS)

Merkittävimmät lähtijät: Sanna Saarinen, Jenna Rantanen (ONS), Anna Vlasoff (lop.), Reetta Suomela (HJK), Roosa Bröijer, Cecilia Ek (Umeå IK), Eerika Appelqvist (KuPS)

Virallinen tavoite: Mitalisija.

PK-35 Vantaa on kotimaisen pääsarjan kestomenestyjiä. Jari Väisäsen luotsaama joukkue on tavannut olla kaudesta toiseen vahvasti mukana kärkitaistelussa.

Viime kaudella joukkuetta kiusasivat loukkaantumiset poikkeuksellisen rajusti. Vantaalaisilla oli myös ajoittain ongelmia päästä vaarallisille maalipaikoille. Lopulta PK sijoittui kuudenneksi.

Väisänen valmennusryhmineen on alkavalla kaudella kovan haasteen edessä. PK-35 Vantaan kokeneesta ydinrungosta lähti talven aikana useampi ydinpalanen pois. Viime kauteen pääsarjauransa päättäneen Anna Vlasoffin lisäksi myös Roosa Bröijer ja viimeisimpänä kapteeni Sanna Saarinen astuivat sivuun ainakin toistaiseksi.

Aiemmin talvella Reetta Suomela siirtyi HJK-paitaan ja Eerika Appelqvist KuPSin riveihin. Vantaalaisten ryhmästä on kadonnut siis suuri määrä kokemusta, taitoa ja eräänlaista voittamisen kulttuuria. Myös pelaajia, jotka ovat vahvasti edustaneet PK-35 Vantaalle ominaista taitavaa pallonhallintajalkapalloa.

Ryhmään on liittynyt paljon uusia, nuoria pelaajia. Edellä mainittujen profiilipelaajien poistuminen avaa toki lukuisia isoja rooleja vantaalaisjoukkueen avauskokoonpanossa.

Muun muassa PKKU:sta saapuneet Elina Peltokangas ja Hilla Romppanen ovat pelaajia, jotka voivat hyvin kohota isoihin rooleihin. Myös Yhdysvalloista on tulossa vahvistuksia kesäksi. Liina Tervo ja Nette-Nina Hiltunen esimerkiksi.

– Mielestäni pre-season on sujunut uudistuneelta joukkueelta suhteellisen hyvin ja joukkue on alkanut hioutua yhteen, päävalmentaja Väisänen toteaa.

Hän odottaa vantaalaisnipun uusilta pelaajilta rohkeutta heittäytyä sataprosenttisesti mukaan peliin ja pääsemään sisälle joukkueen pelitapaan.

– Sitä kautta joukkueen identiteetti alkaa näkymään enemmän ja enemmän myös peleissä. Vanhemmat pelaajat pystyvät antamaan omalla tekemisellään uusille pelaajille tarvittavia hyviä malleja ja tukea.

– Uskon että monipuolisuus on tapa erottua. Pystymme pallollisella pelillä kontrolloimaan peliä, mutta pyrimme myös nopeisiin ratkaisuihin. Tästä PK-35 Vantaa tulee erottumaan.

Vantaalaisjoukkue on tänäkin vuonna avaamassa koko sarjan osalta kautta. Ensimmäinen kamppailu kaudella 2024 on Myyrmäessä 12. huhtikuuta pelattava PK-35 Vantaa – PKKU, joka on myös perjantain ainoa peli.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Irea Virtanen Espejo

Maalivahti. Hyvä kehityskaari ja vielä nuorena pelaajana kehityskaari jatkuu.

Elina Peltokangas

Puolustaja. Nopeana ja rohkeana pelaajana tulee luomaan hyvin ylivoimatilanteita ja maaliahneena (entinen hyökkääjä) tuo samalla joukkueelle myös maalintekovoimaa.

Hilla Romppanen

U19-maajoukkueen keskikenttäpelaaja on taitava ja kykenee luomaan tempokuljetuksillaan haasteita vastustajille ja samalla tuomaan lisää mahdollisuuksia murtautumisiin.

KUUNTELE KAUSIENNAKKO

Kuva: Juhani Järvenpää

Search