Hyppää sisältöön

Kausiennakko: PK-35 Vantaa lähtee kauteen pohjallaan vahva harjoituskausi

11.04.2021

Muutaman vuoden takainen liigakenttien hallitsija PK-35 Vantaa tähtää takaisin mitalitaistoon parin vuoden tauon jälkeen. Harjoituskausi ja erityisesti Suomen Cupin pelit ovat osoittaneet, että mitalitavoitteet eivät ole Punamustille utopiaa. Joukkueen tekeminen on noussut talvikauden aikana uudelle tasolle.

Merkittävimmät saapujat: Tuulia Mikkola (Ilves), Laura Kölhi (TiPS), Emma Korkalainen (HFA), Reetta Suomela (VJS), Sophie Maidell (HJK), Ella Koivu (EBK)
Merkittävimmät lähtijät:
Virallinen tavoite: Mitali, mutta välitavoitteena selviytyminen yläloppusarjaan

PK-35 Vantaa palasi viime kaudeksi pääsarjaan yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen. Kausi ei kuitenkaan sujunut aivan odotusten mukaisesti, ja lopputulemana oli seitsemäs sija. Kaudessa oli kuitenkin paljon hyvää. Erityisen positiivisena asiana voidaan nostaa vantaalaisjoukkueen nuorten pelaajien esiinmarssi. Kauden aikana sarjan kuopuksiin lukeutuvat Wilma Forsblom ja Oona Sevenius nousivat kerralla sarjan huippupelaajien joukkoon. Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen uskoo, että nuoret pelaajat nousevat esiin myös tulevalla kaudella.

– Odotuksena on, että nuoret pelaajamme ovat vuoden vanhempia ja valmiimpia. He ovat saaneet taas kasvaa yhden vuoden. Lisäksi uskon, että pystymme fyysisesti taistelemaan viime vuotta paremmin ja puolustuspelaamisemme on tarkempaa, Väisänen kertoo.

Vantaalaisjoukkueen runko on pysynyt viime kauteen nähden pitkälti samana. Uusia pelaajia on saapunut vain kourallinen. Uusien tulokkaiden joukosta löytyy mm. Ilveksestä siirtynyt Tuulia Mikkola ja TiPS:sta tullut Laura Kölhi. Väisäsen mukaan Mikkola tuo joukkueeseen vahvaa kaksinkamppailuosaamista ja lisää laajuutta maalintekosektoreille. Kölhi taas vasenjalkaisena puolustaja tuo uuden elementin joukkueen pallolliseen pelaamiseen. Kölhin ja Mikkolan lisäksi Väisänen nostaa tulokkaista esiin Emma Korkalaisen ja Reetta Suomelan.

– Nuorista tulijoista Emma Korkalainen on nuori maajoukkuetoppari ja tuo hyvän lisän puolustuslinjaan. Reetta Suomela tulee liigaympyröiden ulkopuolelta, mutta hän on erittäin potentiaalinen pelaaja ja tuo meille lisää vaihtoehtoja.

Vaikka PK-35 Vantaa ei ole haalinut suurta määrää uusia pelaajia, joukkueen tason nosto on ollut silmiin pistävää. Vantaalaiset etenivät Suomen Cupissa finaaliin, ja esimerkiksi välierien esitys HJK:ta vastaan oli vakuuttava. Erityisesti joukkueesta esiin nousi topparin paikalla viihtyvä Roosa Toivanen, joka oli käytännössä ohittamaton koko ottelun ajan. Väisänen kertoo, että Suomen Cupilla oli iso merkitys joukkueen valmistautumiseen tulevaa Kansallisen Liigan kautta ajatellen.

– Harjoittelun suhteen pre-season on edennyt suunnitelmien mukaan, mutta harjoituspelejä olemme päässeet pelaamaan vain yhden. Siinä mielessä tosi kaksijakoinen tunnelma. Meidän kannaltamme Suomen Cup ajoi myös harjoitusotteluiden asemaa, ja sen kautta saimme onneksi kovia pelejä.

Seuraa heitä – Päävalmentajan valinnat:

Velma Oikarinen. Ollut useita vuosia joukkueen luottomaalivahti, mutta nyt tavoitteena on ottaa vielä seuraava askel ja nousta jälleen Suomen parhaiden maalivahtien joukkoon.

Tia-Maria Jaakonsaari. Ollessaan fyysisesti kunnossa ja pystyessään pelaamaan tasapainoisen kauden “Tiksu” kuuluu Suomen parhaisiin keskikenttäpelaajiin. Tällä kaudella yksi tärkeistä kehityskohteista on ollut fysiikkapuolella.

Roosa Toivanen. Mahdollisuudet murtautua jopa A-maajoukkueryhmään. Suomessa ei ole montaa saman tasoista vasenjalkaista topparia.

Search