Hyppää sisältöön

Kausiennakko: PK-35 Vantaa tekee lujasti töitä palatakseen takaisin mitaleille

18.03.2022

Sarjaa vuosien ajan hallinnut PK-35 Vantaa janoaa takaisin mitaleille. Vahvan perusrungon ympärillä on tarjolla valokeiloja useammalle nuorelle pelaajalle.

Merkittävimmät saapujat: Rebecca Kindstedt (FC Honka), Vilma Hakala (HJK), Irea Virtanen Espejo (EBK), Elina Mankki (TiPS)
Merkittävimmät lähtijät: Anna Olmala (Ilves), Oona Sevenius (HJK), Laura Kölhi (NJS)
Virallinen tavoite: Mitalisija

PK-35 Vantaan naisten joukkue perustettiin vuonna 2009 ja Myyrmäen jalkapallostadionin lehtereillä on päästy todistamaan aikamoista näytöstä siitä lähtien.

Seitsemän Suomen mestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja neljä Suomen Cupin voittoa. Vantaalaiset aloittivat suoranaisen dynastian aikanaan.

Korkealento katkesi vuoteen 2018.

PK-35 Vantaa juhli kauden päätteeksi jälleen mestaruutta, mutta seuraavan vuoden tammikuussa seuralle ei myönnetty liigalisenssiä.

Pelit jatkuivat Ykkösessä, jonka vantaalaisseura voitti.

Nyt PK-35 Vantaa on pelannut jälleen kaksi kautta Subway Kansallisessa Liigassa, mutta ilman mitalisijoja.

Viime kaudella joukkue eteni kuitenkin Suomen Cupin finaaliin ja pokkasi lopulta hopeisen mitalin. Åland United juhli mestaruutta.

Kausi 2021 ei kuitenkaan missään nimessä ollut vantaalaisilta huono. PK-35 Vantaa muodosti HJK:n kanssa eräänlaisen oman tasoportaansa.

Kumpikin oli edellä sarjan muita joukkueita, mutta kärkikolmikkoon oli silti vielä matkaa.

PK-35 Vantaan kokoonpano on laadukas, mutta se ei kestä valtavasti poissaoloja.

Ydinrungon muodostavat seuran pitkäaikaiset pelaajat Sanna Saarinen, Netta Koso, Velma Oikarinen, Roosa Toivanen, Anna Vlasoff, Roosa Bröijer, Tia-Maria Jaakonsaari ja nuori Wilma Forsblom.

Oona Seveniuksen siirtyminen Klubiin oli vantaalaisille paha menetys, mutta vastavuoroisesti toiseen suuntaan matkannut Vilma Hakala hyvä vahvistus.

Talvi sujui varsin mallikkaasti, vaikka HJK olikin etevämpi Suomen Cupin puolivälierissä rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

– Preseason on sujunut suunnitellusti. Olemme onnistuneet kehittämään harjoittelumme intensiivisyyttä. Lisäksi olemme pystyneet käymään läpi joukkueen pelaamiseen liittyviä periaatteita paremmin kuin aikaisempina vuosina, kertoo valmentaja Jari Väisänen.

– PK-35 Vantaa erottuu pallonhallinnalla, pelin rytmittämisellä ja rohkeudella.

Joukkueessa on paljon taitoa. Keskikenttä on aivan sarjan eliittiä. Myös maalivahtipeli on kunnossa ja Rebecca Kindstedt pystynee korvaamaan Ilvekseen lähteneen Anna Olmalan jättämän aukon.

Forsblom ja kokenut kaarti tekevät kyllä oman osansa tehoista, mutta huippulupaavan Seveniuksen tehot pitäisi pystyä korvaamaan silti jotenkin.

Ella Koivu, Karoliina Autio ja Elina Mankki pääsevät suurempaan valokeilaan.

Viime kaudella PK-35 Vantaa teki hieman keskimääräistä enemmän maaleja ja myös päästi niitä kohtalaisen runsaasti.

Joukkue on Väisäsen mukaan keskittynyt puolustuspelin vahvistamiseen, jonka kautta myös hyökkäyspelaaminen tehostuisi.

PK-35 Vantaa on todennäköisesti paremmassa balanssissa alkavalla kaudella ja nuoret pelaajat nostavat profiiliaan kokeneen ydinrungon ympärillä.

Mahdollisesti muutama nuori pelaaja tekee todellisen läpimurron kansalliselle huipulle.

Vantaalaiset tuskin aloittavat ainakaan vielä tämän kauden aikana mitään uutta dynastiaa, mutta eteenpäin PK-35 Vantaa menee liki varmuudella.

Mikäli joukkue pelaa potentiaalinsa edellyttämällä tasolla, on seurahistorian kymmenes SM-mitali täysin realismia.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Rebecca Kindstedt. Tuo puolustuslinjaamme lisää voimaa niin puolustamiseen kuin pallolliseen pelaamiseen. Hän on myös vahva pääpelaaja.

Karoliina Autio. Ottanut koko ajan askelia eteenpäin. Toivomme, että hän pystyy tällä kaudella osoittamaan olevansa huippuhyökkääjä liigatasolle. Hän on varmasti yksi sarjan vaarallisimmista boksipelaajista. Vahva pelaaja, jolla on huima laukaus.

Ella Koivu. On ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Hän teki jo viime kaudella hyvän maalimäärän Ykkösessä farmijoukkueemme EBK:n riveissä. Nopea, kestävä, melko vahva ja haluaa mennä tilanteisiin. Hän on kova prässääjä ja tekee hyviä juoksuja linjan taakse.

Ilta-Sanomien ja STT:n toimituksista tuttu Ville Väänänen on seurannut urheilutoimittajan roolista naisten pääsarjaa jo kolmella vuosikymmenellä. Väänänen on mukana Subway Kansallisen Liigan nimitystyöryhmässä.

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search