Hyppää sisältöön

Kausiennakko: TiPS jälleen mitalijahtiin

15.04.2021

Tikkurilan Palloseurassa kautta 2020 voi pitää erittäin onnistuneena, vaikka mestaruus lopulta lipuikin läpi sormien Åland Unitedille. TiPS oli läpi kauden sarjan tasaisin joukkue, eivätkä vantaalaiset hävinneet koko kauden aikana Kansallisessa Liigassa kuin yhden ottelun. Kauden päätteeksi kaulaan pujotettu hopeamitali oli ehdottomasti voitettu mitali, vaikka mestaruuskaan ei jäänyt kuin kahden pisteen päähän.

Merkittävimmät saapujat: Tia Hälinen, Liina Nora (FC Kuusysi)
Merkittävimmät lähtijät: –
Virallinen tavoite: Mitali

TiPS:n on joukkueena yksi Subway Kansallisen Liigan nuorimpia, mutta silti vantaalaiset kannattaa laskea jälleen mukaan mitalitaistoon. Koko joukkue on todella työteliäs ja pelaa hyvin kurinalaisesti. Joukkueen vahvoihin puolustuspään pelaajiin kuuluvat mm. Emmi Siren ja Annika Haanpää, jotka kumpikin omalta osaltaan ohjaavat joukkuetta erityisesti puolustussuuntaan. TiPS:n keskikentältä taas löytyy tälläkin kaudella yksi sarjan vaarallisimmista keskikenttäpelaajista. Vuoden vantaalainen urheilija ja Kansallisen Liigan vuoden 2020 keskikenttäpelaaja, 20-vuotias Oona Siren on pelaaja, jonka tempokuljetukset ja pyyteetön työ joukkueelle ratkaisevat otteluita. Siren voitti myös menneellä kaudella syöttöpörssin yhdessä KuPS:n Lavdije Begollin kanssa.

Sirenin lisäksi äärimmäisen tärkeä pelaaja TiPS:lle on kapteeni Roosa Ariyo. Ariyo tuo kokemusta muuten nuoreen joukkueeseen. Lisäksi hän on erittäin maalinnälkäinen ja tehokas hyökkääjä, jonkalaiselle on käyttöä joukkueessa kuin joukkueessa. Uutena TiPS:n joukkueeseen ovat saapuneet mm. Tia Hälinen ja Liina Nora. Molemmilla tulee olemaan suuri rooli TiPS:ssa tulevalla kaudella.

– Tia Hälinen on hieno lisä joukkueeseemme. Hän tuo johtajuudellaan ja määrätietoisuudellaan lisäpotkua tekemiseemme. Mielenkiintoinen pelaaja on myös Liina Nora, joka kehittyy päivä päivältä ja tulee olemaan merkittävässä roolissa pelin monipuolisuuden lisääjänä, joukkueen päävalmentaja Pauliina Miettinen kuvailee uusia tulokkaita.

TiPS:ssa kauteen valmistautuminen on Miettisen mukaan sujunut olosuhteisiin nähden hyvin. Harjoituskauden peleissä joukkue ei ole vielä saanut itsestään aivan parasta irti. Tästä huolimatta Miettinen uskoo vakaasti siihen, että joukkue tulee taistelemaan mitaleista myös kaudella 2021.

– Mahdollisuutemme ovat aivan mihin tahansa. Uskon, että top 6 joukkuetta pelaa aikalailla ristiin, joten ehkä sitten tasaisin korjaa loppujen lopuksi potin. Muuten sarja näyttää jakaantuvan kahtia aika lailla ja se on ikävää, Miettinen pohtii.

Miettisen mukaan TiPS:n vahvuuksia tasaisuuden lisäksi tulee tulevalla kaudella olemaan monipuolisuus.

– Olemme saaneet kehitettyä peliä eteenpäin ja uskon, että tulemme olemaan vielä monipuolisempi joukkue tänä vuonna.

TiPS sijoittui Kansallisessa Liigassa kolmanneksi kaudella 2019. Viime kaudella sijoitus parani yhdellä, ja joukkue nousi hopealle. Jatkuuko Tikkurilan ylpeyden nousukiito kohti kirkkainta mitalia?

Seuraa heitä: Päävalmentajan valinnat:

Roosa Ariyo. Parhaimmillaan ja terveenä ollessaan on varmasti kauden yksi kovimmista maalintekilöistä.

Oona Siren. Loistava keskikenttäpelaaja, joka voi vielä kehittyä erityisesti maalinteossa.

Anna Nurmi. Yllätysnimi hyökkäykseen. Hienoja riistoja, hyvä pääpelaaja, mahtava laukaus. Kuinka monta maalia pystyy tekemään?

Search