Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Vahva ja ammattimainen KuPS taistelee mestaruudesta

14.04.2021

Kuopion Palloseuran naisten edustusjoukkueella on takanaan historiansa menestynein kausi. Vuosi sitten tähän aikaan KuPS:n tavoitteena oli parantaa sarjasijoitustaan edelliseen kauteen verrattuna, ja siinä se myös onnistui. Kausi päättyi joukkueen ensimmäisiin mitalijuhliin pääsarjatasolla. Nyt tavoitteita on nostettu entisestään.

Merkittävimmät saapujat: Gabriela Cuevas (Ramat HaSharon), Taryn Jakubowski, Emmaliina Tulkki (HJK), Heidi Leppämäki (FC Sport)
Merkittävimmät lähtijät: Kayla Sharples, Kaisa Kotka
Virallinen tavoite: Mestaruus

Keltamustien menestys Kansallisessa Liigassa ei ole tullut lajia seuraaville yllätyksenä. Kuopiossa on panostettu naisten joukkueeseen todella paljon. Seura kerää jatkuvasti pelaajiltaan kehuja tarjoamastaan ammattimaisesta toimintaympäristöstä. Ammattimaiset puitteet houkuttelevatkin Kuopioon kausi kaudelta kovempia pelaajia. Päävalmentaja Ollipekka Ojalan mukaan treenimääriä on vielä nostettu viime kauteen verrattuna.

– Valmistautuminen kauteen on sujunut todella hyvin. Olemme pystyneet nostamaan treenimääriä ja intensiteettiä haluamallamme tavalla. Lisänä aikaisempaan olemme tehneet pelaajille Vo2max mattotestit ja sen perusteella yksilöllistäneet kestävyysharjoittelua, Ojala kertoo.

Pelillisesti KuPS:n vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Viime kaudella sarjan kaksi tehokkainta maalintekijää, Gentjana Rochi ja Aino Kröger, jatkavat tehojen tehtailua KuPS:n paidassa myös tulevalla kaudella. Huippuhyökkääjien tukena on myös laadukas keskikenttä, johon kilpailua lisäämään on saatu uutena tulokkaana superlupaus Emmaliina Tulkki. Pre-seasonin perusteella voidaan todeta, että KuPS:n hyökkäyspelaaminen on vielä monipuolistunut viime kauteen verrattuna. Viime kauden ylivoimaisesti eniten maaleja tehnyt joukkue tulee siis todennäköisesti olemaan vähintäänkin yhtä tehokas myös tulevalla kaudella.

Viime kauden alussa kuopiolaisilla oli hieman haasteita puolustuspään kanssa. Joukkueesta puuttui vahva johtava pelaaja, mutta yhdysvaltalaispuolustaja Kayla Sharples täytti tämän puutteen. Nyt Shaplesin sopimus on päättynyt, mutta puolustukseen on löytynyt kovia vahvistuksia. Gabriella Cuevas ja Taryn Jakubowski täydentävät joukkueen puolustuslinjan kaudella 2021. Kuopiolaisten puolustus tuleekin olemaan vaikea murrettava joukkueelle kuin joukkueelle.

Ollipekka Ojala uskoo, että sarjan voitosta tulee tällä kaudella kamppailemaan 4–5 joukkuetta. Ojalan mukaan KuPS ei suinkaan ole ainoa joukkue, joka on vahvistunut viime kauteen verrattuna.

– Kärkikamppailuun saattaa yltää 4–5 joukkuetta ja sitten ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että selkeästi muutama joukkue tulee kamppailemaan sarjapaikastaan. Pelin tason odotan nousevan, koska monella joukkueella on lisää laatua pelaajistossa ja etenkin leveyttä.

Seuraa heitä – Päävalmentajan valinnat:

Gabriela Cuevas. Oikea aikainen eteenpäin puolustava toppari, jonka pallollisesta pelaamisesta huokuu rauhallisuus ja oikeat valinnat

Aino Kröger. Todella vaarallinen vasen jalka. Pelaa todennäköisesti viimeistä kauttaan Suomessa.

Emma Peuhkurinen. Takana kolme pahaa polvivammaa, mutta tekee vahvaa paluuta keskikenttäpelaajien parhaimmistoon. Hyvä kuljettamaan ja kontrolloimaan palloa, tuo lisää pallollista osaamista keskikentälle.

Search