Kierros huipentui Helsingin paikallispeliin – kärkikolmikko kasvatti eroa takaa-ajajiin

23.07.2023

Subway Kansallinen Liiga palasi muutaman viikon tauolta viidellä hienolla ottelulla. Lauantaina pelattiin neljä kamppailua ja sunnuntaina yksi.

Kierros käynnistyi Helsingin Paloheinästä. HPS sai vieraakseen Kuopion Palloseuran. Kumpikin joukkue pyrki alusta asti prässäämään varsin ylhäältä ja hankaloittamaan puolustajien pelinavaamista.

Avausjakson ensimmäinen puolisko kulki tasaisissa merkeissä, kunnes Anni Hartikainen pääsi jälleen esittelemään hyvää laukaustaan. Oikean jalan kuti rangaistusalueen ulkopuolelta upeasti oikeaan yläkulmaan.

Katso maali alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

KuPS pääsi tuplaamaan johtonsa varsin nopeasti. Vain reilut viisi minuuttia myöhemmin Gentjana Rochi sai kohtalaisen vapaasti sijoittaa HPS-boxin sisältä pallon maaliin.

Samoissa lukemissa edettiin myös tauolle. Ensimmäistä otteluaan KuPS-paidassa pelannut Emma Santamäki pääsi toisella puoliajalla viimeistelemään kulmapotkusta ottelun loppulukemat.

KuPS oli lauantaina kotijoukkuetta parempi ja kykeni luomaan selvästi enemmän varteenotettavia maalitilanteita. Loppulukemat HPS – KuPS 0-3.

Kello 16.00 käynnistyi TPS – Ilves Turun Yläkentällä. Tasaiseksi povatusta ottelusta muodostui juuri sellainen. Kahden tiukasti Mestaruussarjan paikasta taistelevan joukkueen taistelu oli viihdyttävä ja sisälsi myös loppuhetkien draamaa.

Tolpat kolisivat kummassakin päässä kenttää ja pelin painopiste aaltoili. Avauspuoliajalla syntyi yksi maali. Kotijoukkue siirtyi johtoon Laura Linnalan hienolla laukauksella.

Toiselle jaksolle tamperelaisvieraat saivat ihanteellisen startin, kun Sofia Määttä toi Ilveksen liki välittömästi tasoihin.

Useammista maalipaikoista huolimatta seuraavaa maalia saatiin odotella aina ottelun loppuun, ja niitä nähtiinkin sitten saman tien pari kappaletta.

Turkulaiset vaikuttivat etenevän riemukkaaseen kotivoittoon, kun Nelly Lehtilä sai sijoitettua pallon maalin edustalta tyhjään rysään, kun kellossa oli jo 89 minuuttia.

Toisin kuitenkin kävi. Ilves-kapteeni Anna Olmala sai vielä oman mahdollisuutensa ja nosti pallon vastustamattomasti kotijoukkueen verkkoon ottelun yliajalla. Pisteet jaettiin lukemin 2-2. Loppuhetkien tapahtumat alla. Klikkaa tästä, jos video ei näy.

Maarianhaminassa sarjakakkonen Åland United sai vieraita kaukaa Oulusta asti. ONS haki edelleen kauden avauspisteitään. Lauantaina vierasjoukkue esiintyi pirteästi vaikeassa paikassa.

ONS nappasi aikaisen johdon Inka Sarjanojan upealla kierteisellä laukauksella, kun kellossa oli vain muutamia minuutteja. Oululaisjuhlat katkesivat kuitenkin heti alkuunsa. Vain neljää minuuttia myöhemmin hienoa kautta pelaava Aada Törrönen osui jälleen.

Åland United osui vielä kahdesti avausjaksolla. Ensin Dana Leskinen ja aivan puoliajan lopulla Tilda Råtts. ONS ei kuitenkaan luovuttanut. Joukkue taisteli ja jahtasi toisella jaksolla kavennusta, jonka se lopulta myös sai.

Aada Saarela toi vieraat maalin päähän noin vartti ennen varsinaisen peliajan loppua. Tälläkin kertaa ahvenanmaalaisten vastaus oli kuitenkin välitön. ONS jahtasi tasoitusta ja Åland United pääsi iskemään vastaan. Pallo lopulta Olivia Uleniukselle, joka leikkasi vasemmalta kohden keskustaa ja ampui tarkasti tolpan kautta vasempaan alakulmaan.

Katso Sarjanojan ja Uleniuksen maalit alta. Mikäli se ei näy, klikkaa tästä.

Loppulukemat Maarianhaminassa 4-2.

Lauantain neljäs ja viimeinen ottelu pelattiin Tapiolan Urheilupuistossa. FC Honka – PK-35 Vantaa oli odotetun tasainen. Vantaalla joukkueiden välillä nähtiin maaliton tasapeli, mutta Espoossa myös verkot heiluivat.

PK-35 Vantaa piti enemmän palloa ja FC Honka iski saumoja saadessaan suoraviivaisesti vastaan. Lauantai-iltana ensimmäisenä onnistuivat vantaalaisvieraat. Reetta Suomela pääsi tuikkaamaan PK-35 Vantaan johtoon hienon syöttökuvion päätteeksi, kun peliä oli takana ainoastaan 16 minuuttia.

Kauaa ei kotijoukkue kuitenkaan takaiskua murehtinut. Elli Seiro pääsi karkuun vain pari minuuttia myöhemmin ja kotiyleisö pääsi tuulettamaan tasoitusta.

Tasaisen kamppailun seuraavaa maalia saatiinkin odotella 68 minuutille. Tuolloin Liina Tervo pääsi sijoittamaan pallon maaliin matalasta keskityksestä.

FC Honka tuli kuitenkin vielä tasoihin. Annika Idman tuli kentälle ajassa 86. minuuttia ja vain minuuttia myöhemmin hän oli viimeistelemässä uransa ensimmäisen liigaosuman kulmapotkusta. Lopputulos 2-2.

Klikkaa tästä, jos yllä oleva video ei näy.

Kierroksen viimeinen ottelu pelattiin sunnuntaina Töölön Bolt Arenalla. HJK – PK-35. Kamppailun alku kulki tasaisissa merkeissä, mutta lievässä kotijoukkueen painostuksessa.

Pelin 20. minuutilla Lilli Halttunen seurasi tilanteen loppuun. Lotta Kalske sai ensin mahdollisuuden, mutta PK-35-vahti Tanja Kotoaro torjui. Pallo kimposi kuitenkin maalin edustalle, josta Halttunen pääsi puskemaan HJK:n johtoon.

Maalin jälkeen HJK sai luotua hetken aikaa painetta ja tilanteita kohden vieraiden maalia, mutta avausjakson loppua kohden osat vaihtuivat. PK-35 prässäsi korkealta ja sai sekoitettua kotijoukkueen avauspelaamista. Vierasjoukkue ei kuitenkaan kyennyt luomaan varsinaisia maalipaikkoja.

Toisella puoliajalla tilanne jatkui suhteellisen samanlaisena. Tasaista taistelua, mutta molemmilla joukkueilla ratkaisevat syötöt jättivät usein toivomisen varaa.

Reilun tunnin kohdalla kotiyleisö kuitenkin kohahti. Milja Kiviranta paukautti HJK-johdon kahden maalin suuruiseksi. Vasemman jalan laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta painui kauniisti yläkulmaan. Katso maali alta. Mikäli se ei näy, klikkaa tästä.

Loppulukemat 3-0 viimeisteli Lotta Lindström hienolla yksilösuorituksella aivan kamppailun lopussa. HJK-hyökkääjä puikkelehti keskialueelta koko PK-35-puolustuksen ohi ja sijoitti pallon verkkoon.