Hyppää sisältöön

Kierrosennakko: Helteisissä olosuhteissa edessä kuumia otteluita

26.06.2020

Viikonlopun kierroksen ottelut keskittyvät pääkaupunkiseudulle, kun sekä PK-35, HJK että Honka pelaavat kotonaan. TPS ja JyPK metsästävät kierroksella avauspisteitään. Hallitseva mestari HJK ja ennakkosuosikki KuPS mittaavat kauden 2020 voimasuhteita toden teolla.

PK-35 – TPS

PK-35 on aloittanut kautensa mallikkaasti, ja se onkin maalieron turvin tällä hetkellä sarjan kakkosena. Sen sijaan TPS:n joukkue on kärsinyt jonkinlaisista käynnistymisvaikeuksista. Ensimmäisellä kierroksella KuPS kuritti turkulaisia kovalla kädellä ja toisella kierroksella Åland United vei pisteet mukanaan. Åland Unitedia vastaan TPS pysyi kuitenkin jo paremmin pelissä mukana, vaikka ahvenanmaalaiset oikeutetusti veivät pisteet. Lisäksi on huomioitava, että KuPS ja Åland ovat epäilemättä molemmat potentiaalisia mitaliehdokkaita tällä kaudella, joten helpoilla peleillä ei TPS päässyt kauttaan avaamaan.

Mikäli nouseva trendi mustavalkoisten otteissa jatkuu, on sillä mahdollisuus laittaa PK-35 kotikentällään tiukille. Tämä vaatii kuitenkin onnistumista Sami Haltian luotsaamalta TPS:lta, sillä PK-35 ei tullut Kansalliseen Liigaan vain selviytymään, vaan helsinkiläiset ovat tulleet menestymään. Kovassa iskussa punamustista ovat olleet esimerkiksi Kansallisen Liigan tulokas Marie Mäkinen sekä joukkueen kapteeni Amanda Rantanen.

HJK – KuPS

Kauden 2020 voimasuhteet laitetaan toden teolla testiin, kun hallitseva Suomen mestari HJK saa vieraakseen räjähdysmäisesti kautensa aloittaneen KuPS:n. Kuopiolaisten Gentjana Rochi, Lavdije Begolli ja Aino Kröger ovat muodostaneet pelottavan kovan kolmikon. Kolmikko on yhteensä kahdessa ottelussa viimeistellyt peräti kahdeksan maalia. Kuopiolaisten joukkue on muutenkin täynnä huippupelaajia, kuten esimerkiksi Anni-Maija Kauppila, joka on yksi liigan parhaista keskikenttäpelaajista. Ei siis ole mikään ihme, että KuPS pystyy laittamaan joukkueen kuin joukkueen koville.

Kotijoukkue HJK haluaa varmasti näyttää, että avauskierroksen laimeampi esitys PK-35 vastaan oli vain yksittäinen epäonnistuminen. HJK hallitsi kenttätapahtumia viikko sitten Ilvestä vastaan, ja pelaajistosta esiin nousi erityisesti keskikenttää pyörittänyt Annika Huhta. KuPS tulee kuitenkin olemaan astetta kovempi vastus. Tämän tiedostaa myös HJK:n valmentaja Jonne Kunnas.

– Vastus kovenee jälleen ja KuPS on varustettu astetta laadukkaammilla pelaajilla. Joukkue pyrkii etenemään suoraviivaisesti maalintekosektoreille sekä hakemaan viimeistelyä jatkuvasti, Kunnas toteaa HJK:n sivuilla.

FC Honka – PK-35 Vantaa

Honka koki edellisellä kierroksella karvaan tappion TiPS:lle lukemin 3-1. Hongan peli kaatui käynnistymisvaikeuksiin sekä viiden minuutin nukahdukseen, jossa TiPS pääsi tykittelmään riittävän määrän maaleja. Hongan toisen puoliajan pelaamisessa oli kuitenkin jo nähtävissä paljon hyvää. Tapiolan kentällä nähdäänkin lauantaina varmasti nälkäinen ja hyvin valmistautunut Honka.

PK-35 Vantaa aloitti kautensa vahvasti 3-0 voitolla JyPK:stä, mutta toinen nousijajoukkue PK-35 palautti vantaalaiset nopeasti maan pinnalle. PK-35 Vantaan täytyykin löytää tekemiseensä lisää kovuutta ja terävyyttä, jos se mielii Hongalta pisteet ryöstää. Voisiko vantaalaisista esimerkiksi Netta Koso olla se pelaaja, joka upottaa pallon FC Hongan verkkoon?

JyPK – Åland United

JyPK on kärsinyt kauden ensimmäiset ottelut suurista vaikeuksista. Vaikka joukkue vaikutti pre seasonilla olevan hyvässä terässä, ei peli ole lähtenyt Kansallisessa Liigassa rullaamaan odotetulla tavalla. JyPK:lla on takanaan tappiot KuPS:a ja PK-35 Vantaata vastaan.

Helppo ottelu ei ole JyPK:lla viikonloppunakaan edessään, kun Harjulle vieraaksi saapuu Åland United. Ahvenanmaalaisten tähtisikermä kahdesti sarjan parhaaksi valitun maalivahdin Anna Tammisen johdolla on vaikea voitettava missä ja milloin vain. Åland United pelasi avauskierroksella tasapelin hyvin aloittaneen TiPS:n kanssa ja toisella kierroksella se varasti pisteet TPS:n vieraana. Vaikka ottelu TPS:a vastaan päättyi 0-1, oli Åland United selvästi ottelun hallitseva osapuoli, vaikkei valmentaja Samuel Fagerholm joukkueelleen puhtaita papereita ottelusta antanutkaan. Vakuuttavasti ottelussa esiintyivät mm. Ode Fulutudilu ja Rosa Herreros.

JyPK:n voittaminen on kuitenkin aina ollut Åland Unitedille erityisen haastava pala. Viime kauden kohtaamisista JyPK voitti kaksi ja yksi päättyi tasan. Åland Unitedin tämän kauden ainoasta maalista vastannut Signy Aarna pohti tulevaa ottelua Åland Unitedin kotisivuilla seuraavasta.

– Det har aldrig varit lätt att spela mot JyPK. Det är ett fysiskt starkt lag, så jag är säker på att det kommer att bli en verklig fajt ute på planen. (JyPK:a vastaan ​​ei ole koskaan ollut helppoa pelata. He ovat fyysisesti vahva joukkue, joten olen varma, että kentällä tullaan näkemään todellinen taistelu.)

Ilves – TiPS

Ilves avasi kautensa vahvasti tasapelillä FC Honkaa vastaan, mutta toisella kierroksella hallitseva mestari HJK oli liian kova vastus. Nuorten maajoukkuepelaajia kuhiseva Ilves saa Tammelaan sunnuntaina vieraakseen toisen nuoren joukkueen TiPS:n. TiPS on kuitenkin toistaiseksi vaikuttanut olevan astetta valmiimpi  ja vahvempi joukkue kuin Ilves. TiPS:n joukkueen avainpelaajina ovat avauskierroksilla toimineet mm. Oona Siren sekä Honkaa vastaan kaksi maalia viimeistellyt, joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva hyökkääjä Roosa Ariyo.

Ilvekseltä Honkaa vastaan esiin nousivat ainakin Armi Heikkilä, Roosa Tuominen ja Tuuli Enkkilä. Nuorella joukkueella on potentiaalia vaikka mihin, mutta onko se kuitenkaan vielä valmis ottamaan pisteitä tikkurilalaisten kovalta joukkueelta

Search