Hyppää sisältöön

Kierrosennakko: Juhannusviikon kierros pelataan keskiviikkona

16.06.2020

Juhannuksen takia Kansallisen Liigan toinen kierros käynnistyy poikkeuksellisen nopeasti edellisen päätyttyä. Ottelut pelataan läpi hyvin tiiviillä aikataululla, sillä peräti neljä ottelua pelataan samanaikaisesti keskiviikkona klo 19.00 alkaen.

TPS – Åland United

Åland United avasi kautensa tasaisella ottelulla TiPS:a vastaan. Tämä tulos tuskin löi ketään ällikällä, sillä Åland United ja TiPS taistelivat hyvin tasaisina mitaleista myös viime kaudella ja kummankaan rungossa ei ollut tapahtunut suuria muutoksia. Sen sijaan TPS kärsi karvaan 6-0 tappion KuPS:lle. TPS vaikutti ottelun loppuminuuteilla jo todella lyödyltä, eikä nopea kierrostahti anna kovin montaa päivää aikaa nuolla haavojaan. TPS on onnistuttava avauskierroksen nollaamisessa täydellisesti, mikäli se mielii haalia pisteitä kotiavauksestaan Åland Unitedia vastaan.

PK-35 Vantaa – PK-35

PK-35 Vantaalta on totuttu näkemään menestystä pääsarjatasolla, mutta avauskierroksen 3-0 voitto JyPK:sta pääsi silti yllättämään monet jalkapallofanit. Vantaalaiset vaikuttaisivat olevan jopa kovemmassa iskussa kuin kukaan osasi odottaa. Toisaalta yllättämään pääsi myös PK-35, sillä se nappasi tärkeän avauskierroksen pisteen hallitsevalta mestarilta HJK:lta. Molemmat joukkueet vaikuttaisivat siis olevan kovemmassa vireessä, kun ymmärrettiin odottaa. Viime kauden kohtaamisissa vantaalaiset olivat vahvempia ja nytkin kotijoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta avauskierros osoitti, että kaikki on mahdollista.

JyPK – KuPS

JyPK:n oma ensimmäisen kierroksen tappio PK-35 Vantaalle sekä KuPS:n murskavoitto TPS:sta eivät lupaa kotijoukkueen kannalta hyvää tähän toisen kierroksen otteluun. Aikanaan JyPK:ssa tuhoja tehnyt Rochi-Begolli-kaksikko vaikuttaa olevan pelottavan toimiva duo myös KuPS:n keltamustissa väreissä. JyPK:n päävalmentaja Tuomas Jaakkola totesikin seuran verkkosivuilla, että joukkueen on oltava valmis taistelemaan alusta asti, mikäli se mielii pisteille kotiavauksessaan. Toisaalta myös KuPS-luotsi Ollipekka Ojala on sitä mieltä, että JyPK:a vastaan pisteitä ei ole luvassa helposti, vaikka avauskierroksella päästiin juhlimaan ylivoimaista voittoa.

– Puolustuspelaamisessa ja prässipelissä jäi vielä petrattavaa. Sarjan kovimpia joukkueita vastaan prässipelaamisen tulee olla yhtenäisempää. Seuraava ottelu tulee nopeasti JyPK:a vastaan ja siitä tulee varmasti hyvin erilainen ottelu.

Ilves – HJK

Ilves nappasi ensimmäisellä kierroksella Tapiolasta mukaansa yhden pisteen. Tämä oli hyvä suoritus nuorelta joukkueelta, jonka tavoitteet sarjasijoitusten kannalta eivät ole kovin korkealla. Ilves saattaakin joutua nostamaan tavoitteitaan, mikäli se onnistuu jatkossakin otteluissaan yhtä hyvin. Tammelaan vieraaksi saapuva HJK sen sijaan oli varmasti osalle faneista ensimmäisellä kierroksella pettymys. Viime kauden ylivoimainen mestari ei tasapelistä huolimatta oikein onnistunut luomaan paikkoja nousijajoukkue Pallokerho-35 vastaan. Ilveksen nuorten maajoukkuepelaajia kuhiseva porukka ei varmasti anna mitään HJK:lle ilmaiseksi, joten mikäli HJK mielii lähteä Tammelasta pisteitä taskussaan, on hyökkäyspeliin löydettävä huomattavasti ensimmäistä kierrosta kovempia aseita. Ehkä hallitsevalla mestarilla oli vain käynnistymisvaikeuksia?

TiPS – FC Honka

TiPS ja Honka ovat molemmat ennakkoon ajateltuna todennäköisiä kärkisijojen kolkuttelijoita sarjassa. TiPS haki avauskierroksella tärkeän pisteen Ahvenanmaalta, joka on jo yksinään osoitus siitä, että TiPS on valmis taistelemaan mitaleista tälläkin kaudella. Myös Honka aloitti kautensa tasapelillä. Tästä pääkaupunkiseudun matsista voidaankin odottaa tasaista ja tiukkaa vääntöä. Samaa mieltä on myös Hongan puolustaja Tia Painilainen.

– Tulossa on varmasti kova ottelu. Vaikka matka ei olekaan pitkä, pelaamme kuitenkin vieraskentällä. Molemmat joukkueet haluavat varmasti saada keskiviikkona kauden ensimmäisen voittonsa. Meidän täytyy kamppailla täysillä loppuun saakka, mikäli haluamme ottaa kolme pistettä mukaamme, Painilainen luonnehtii Hongan kotisivuilla.

Search