Hyppää sisältöön

Kierrosennakko: Kenen kantti kestää kovassa paikassa?

16.10.2020

Subway Kansallisessa Liigassa nähdään viikonloppuna viisi ottelua, joissa kaikissa panokset ovat korkealla. Paineettomasti pääsevät pelaamaan hyvin harvat joukkueet, eikä kenenkään sarjasijoitus ole vielä lukkoonlyöty.

FC Honka – HJK

FC Honka pääsee perjantaina pelaamaan kotikentällään lähes paineettomasti, sillä mahdollisuudet mitaliin ovat käytännössä jo kadonneet, mutta putoaminkaan ei enää ole edes teoriassa mahdollista. Hieman hitaasti kauteen lämmennyt Honka kuitenkin osoitti jo viime kierroksella, että sillä ei ole aikomustakaan himmailla. Itse asiassa Honka esitti viime viikolla PK-35 vastaan erittäin vahvan suorituksen. Tämä antoi viitteitä siitä, että HJK saa tehdä täyden päivätyön, mikäli mielii pisteille espoolaisia vastaan päästä.

Paineet HJK:n päädyssä ovat ottelussa kovat. Helsinkiläiset ovat tällä hetkellä kolmansina sarjassa, mutta KuPS hengittää aivan niskaan vain pisteen päässä. Hallitseva mestari HJK tuskin on valmis nielemään mitaleitta jäämistä, joten perjantaina nähdään varmasti kaikkensa antava HJK. Lisäksi ei pidä jättää huomiotta sitäkään asiaa, että myöskään kirkkain mitali ei ole vielä Klubin hyppysistä täysin karannut. Mikäli TiPS ja Åland United kärsivät pistemenetyksiä loppukaudella, on HJK:lla vielä sauma mestaruuteen.

Viimeksi kun joukkueet kohtasivat, HJK vei pisteet Hanna Ruohomaan viime hetken osumalla. FC Hongan verkkosivujen mukaan keskikenttäpelaaja Saara Lappalainen janoaa revanssia kevätkierroksen tappiosta.

– Vastassa on ennakkoon hieman haastavammaksi pestattu joukkue, joka haluaa mielellään pitää paljon palloa. Tämä tietää meille paljon juoksumetrejä, mutta kotikenttäetu on meidän puolellamme. Revanssin halu joukkueessa on kova!

JyPK – Ilves

JyPK:n ja Ilveksen kohtaaminen on yksi kierroksen kovimman panoksen otteluista. Joukkueet ovat tällä hetkellä tasapisteissä taistelemassa viimeisen suoran sarjassa säilyvän paikasta. Kun yhtälöön lisää vielä TPS:n parantuneen vireen sarjan hännillä, kumpikaan joukkue ei ole turvassa. Lauantain ottelun voittaja olisi kuitenkin ison askeleen lähempänä sarjapaikan säilyttämistä.

Ilveksellä on takanaan karvas 2-4 tappio TPS:a vastaan, ja JyPK:lla niin ikään tappio TiPS:a vastaan. Viimeksi kun joukkueet kohtasivat, tamperelaiset olivat vahvempia lukemin 3-1. Tämän kohtaamisen jälkeen Ilves ei ole sitten pisteille päässytkään. JyPK taas on kerännyt suurimman osan pisteistään tuon kohtaamisen jälkeen. Ottelulta voidaan siis hyvillä mielin odottaa tasaista kamppailua.

– JyPK:ssa on paljon hyviä yksilöitä. He ovat todella vahva joukkue, ja he ovat hyviä kaksinkamppailuissa. Meidän on oltava todella valmiina tähän otteluun, kommentoi Ilveksen kapteeni Sanni Ojanen tulevaa ottelua.

TPS – TiPS

TPS:n ja TiPS:n kohtaaminen on toinen kierroksen kovimpien panosten otteluista. TiPS:n – niinkuin muidenkin kärkijoukkueiden – kohdalla voidaan todeta, että jokaisen viimeisen kolmen ottelun panoksena on mestaruus. Jo yksikin pistemenetys vie mahdollisuudet pois omista käsistä. TiPS kaipaisi TPS:aa vastaan mielellään jopa mahdollisimman suurinumeroista voittoa, sillä tällä hetkellä Åland Unitedin neljä maalia parempi maaliero kruunaisi ahvenanmaalaiset mestareiksi, mikäli sarja päättyisi TiPS ja Åland Unitedin välillä tasapisteisiin. Tämän viikonlopun jälkeen TiPS:lla on edessään enää ottelut HJK:ta ja KuPS:a vastaan, joten näitä kärkipään joukkueita vastaan maalieron kiinni kurominen olisi äärimmäisen työlästä.

Helpoksi tilannetta ei tee se, että selkä seinää vasten putoamiskamppailun takia pelaava TPS on vihdoin saanut pelinsä uomiinsa. Turkulaisilla on päällään kahden ottelun voittoputki, ja joukkueen itsevarmuus on korkeammalla kuin kertaakaan tällä kaudella. TPS on saanut viimeisissä otteluissa paremmin pelaajien potentiaalin käyttöön, ja esimerkiksi huippuhyökkääjä Gabriela Pelogia on saatu paremmin mukaan peliin. Tämä heti näkynyt hyökkäyspäässä TPS:n vaarallisuutena. Vaikka paperilla TiPS on kieltämättä ottelun ennakkosuosikki, ennen ottelua ei ole syytä liian tarkasti tuijotella sarjataulukkoa: turkulaiset saattavat jopa yllättää.

KuPS – PK-35

PK-35 on Hongan lisäksi toinen joukkue, joka pääsee loppukauden pelaamaan melko paineettomasti. Helsinkiläisillä on takanaan hieman ponneton suoritus juurikin Honkaa vastaan. Punamustat ovat kuitenkin pelanneet tällä kaudella vieraspeleissä pääosin hyvin, ja PK-35:n varakapteeni Minea Lassas kertoo seuran verkkosivuilla, että edellisen kierroksen tappio on saatu käsiteltyä hyvin.

– Käsittelimme viime viikonlopun tappion heti maanantaina joukkueen kanssa. Käytiin muutama juttu pelistä läpi, mitä parannetaan seuraavaan matsiin. Tottakai tappiot harmittaa, mutta turha niitä on jäädä moneksi päiväksi murehtimaan. Uskon, että pieni ärsytys tappioista vain lisää motivaatiota ja latautumista seuraavaan matsiin.

Kotijoukkue KuPS:lle ottelun panokset ovat kovat: joukkue on tällä hetkellä vain yhden vaivaisen pisteen päässä mitalisijoista. KuPS:n täytyy ottaa mahdollisimman suuri pistepotti jäljellä olevasta kolmesta ottelusta ja toivoa, että muille kärkijoukkueille tulee vielä riittävästi pistemenetyksiä. Teoriassa kolmella voitolla mahdollisuudet ovat vielä olemassa jopa kirkkaimpaan mitaliin. PK-35 ei kuitenkaan ole helppo vastustaja edes vahvalle KuPS:lle. Joukkuiden viime kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin.

Åland United – PK-35 Vantaa

Åland United on tällä hetkellä tiukimmin kiinni Kansallisen Liigan mestaruuspokaalissa. Virheisiin ei kuitenkaan ahvenanmaalaisilla ole varaa, sillä jo yksi pistemenetys voisi nostaa TiPS sarjan kärkeen. Åland Unitedin vieraaksi saarelle lauantaina saapuu PK-35 Vantaa.

Vantaalaisten tilanne sarjassa on sellainen, että joukkue on 15 pisteellä sarjan seitsemäntenä. Vaikka putoamiskamppailuun mukaan joutuminen ei ole kovinkaan todennäköistä, on Ilveksellä ja JyPK:lla vielä mahdollisuus nousta vantaalaisten ohi. PK-35 Vantaa varmasti haluaa nollata tämän pienenkin mahdollisuuden joutua karsijan paikalle mahdollisimman pian. Kevätpuolikkaalla PK-35 Vantaa onnistui yllättämään Åland Unitedin, joten ei yllätysten mahdollisuutta nytkään pidä jättää huomioimatta. Tämän tietää myös Åland Unitedin Anna Westerlund, joka kommentoi asiaa seuran verkkosivuilla.

– PK-35 Vantaa on kova haaste meille. Jätimme jo kerran kaikki pisteet Vantaalle, joten olemme revanssinhalusia ja haluamme täydet kolme pistettä tällä kertaa. Sitä meiltä myös vaaditaan, jotta pysymme sarjataulukon kärjessä.

Search