Hyppää sisältöön

Kierrosennakko: Kierroksen kärkikamppailu pelataan Maarianhaminassa

16.07.2020

Subway Kansallisen Liigan kuudennella kierroksella PK-35 ottaa mittaa FC Hongasta Espoossa, PK-35 Vantaa KuPS:sta Kuopiossa ja Ilves TPS:sta Turussa. JyPK saa vieraakseen hyvin kauden aloittaneen TiPS:n ja HJK lähtee Maarianhaminaan puolustamaan kärkipaikkaansa kolmantena sarjataulukossa majailevaa Åland Unitedia vastaan.

FC Honka – PK-35

FC Honka saa vieraakseen tämän kauden nousijajoukkueen PK-35:n. Honka on tahmean kauden alun jälkeen löytänyt hyvän pelivireen erityisesti hyökkäyspäässä ja onnistunut kaappaamaan itselleen kolme pistettä kolmesta viimeisestä ottelusta. PK-35 sen sijaan aloitti liigakauden vahvasti, mutta viime kierroksella joukkue koki avaustappionsa Åland Unitedia vastaan. Tasaisesta sarjasta kertoo, että ennen viime kierrosta sarjaa johtanut PK-35 löytyy nyt sarjataulukosta sijalta 6.

PK-35 on organisoinut puolustuspelinsä tiiviiksi ja hyökkäyksissä se luottaa nopeisiin vastahyökkäyksiin. Rutinoitunut espoolaisjoukkue on puolestaan äärimmäisen vaarallinen maalipaikoille päästessään, ja PK-35:n onkin pelattava laadukas 90 minuuttinen pisteitä napatakseen. Nähtäväksi jää, jatkaako esimerkiksi Hongan Dana Leskinen maalien latomista vastustajan verkkoon jo kolmannessa perättäisessä ottelussa vai hyödyntääkö vierasjoukkue hyökkäyspään Amanda Rantasen johdolla osaamistaan tehokkaammin. Hongan hyökkääjä Jasmin Leppioja povaa ottelusta tiukkaa ja viihdyttävää taistelua, eikä varmasti syyttä.

– Perjantain peli tulee varmasti olemaan todella kova, mutta myös viihdyttävä. Vastassa on kova joukkue ja moni PK:n pelaajista on pelannut useita vuosia yhdessä. Se tuo varmasti paljon lisää heidän pelaamiseensa, Leppioja kertoo Hongan verkkosivuilla.

JyPK – TiPS

Lauantaina JyPK:n kotistadionille Harjulle saapuu viime kierroksen Vantaan derbyn vienyt TiPS. Sarjataulukossa toisena majaileva TiPS on pelannut kauden alun viisi kierrosta tappioitta ja on Pauliina Miettisen komennossa esittänyt tasaisen vahvaa suoritustasoa läpi alkukauden. Siinä missä TiPS:lle on kertynyt voittoja ja tasapelejä, on Jyväskylän ylpeyden kausi käynnistynyt verkkaisemmin. JyPK on hävinnyt otteluistaan neljä ja voittanut vasta yhden. Viime kierroksella kivikovan Hongan vieraana JyPK oli kuitenkin loppuhetkille saakka kiinni vieraspisteen syrjässä. Helppoja pisteitä ei siis taistelutahtoa osoittavalta jyväskyläläisjoukkueelta ole TiPS:lle luvassa.

Tikkurilan pelin kapellimestarina hääräävän Oona Sirenin johdolla joukkue on vaarallinen hyökkäyspäässä, mutta puolustuksen hyvästä organisoitumisesta kertoo tähän mennessä vasta kaksi päästettyä maalia.Viime ottelussa JyPK:n puolustuspeli toimi selvästi paremmin kuin aikaisemmin, ja Jyväskylän joukkue sai tehtyä myös komean maalin yllättävästä tilanteesta. Mikäli JyPK onnistuu puolustamaan tiiviisti ja kykenee hyödyntämään maalipaikkansa, niin usein runsaslukuinen jyväskyläläisyleisö voi saada aihetta iloon ottelun päättyessä.

KuPS – PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa pakkaa viikonloppuna laukkunsa ja matkaa KuPS:n vieraaksi Kuopioon. KuPS aloitti kautensa parilla murskavoitolla, mutta sen jälkeen Kuopion joukkue on kokenut kovaa kohtelua HJK:lta ja Hongalta. Joukkue oli myös toisinaan vaikeuksissa Ilveksen kanssa, vaikkakin onnistui lopulta taistelemaan voiton itselleen.

Kokeneen PK-35 Vantaan joukkueen pelaaminen ei ole sekään löytänyt vielä parasta virettään. Joukkueella on allaan ensimmäisen pelin voiton lisäksi yksi tasapeli sekä kolme tappiota. PK-35 Vantaan joukkueella on ollut ajoittain haasteita päästä maalintekopaikoille, mistä kertoo myös se että joukkue on saanut vasta neljä maalia tehtyä alkukauden aikana. Suoraviivainen KuPS ja pallonhallintaan tähtäävä PK-35 Vantaa ovat hyvin eri tyyppisiä joukkueita, mikä voi tarjota yleisölle kiintoisan ja vauhdikkaan asetelman. Nähtäväksi jää, miten vantaalaisten puolustuslinja onnistuu pitämään kurissa Rochin, Begollin ja Krögerin kolmikon.

Åland United – HJK

Tämän hetken sarjakärki HJK matkustaa Maarianhaminaan kohtaamaan Åland Unitedin. Åland United on esittänyt läpi kauden laadukasta pelaamista, ja on kyennyt hallitsemaan suurinta osaa peleistään. Vahva ÅU:n joukkue on tällä hetkellä vain pisteen päässä HJK:sta.

HJK puolestaan johtaa sarjaa, vaikka sen terävyys ja suoritustaso on hieman heitellyt kauden aikana nähdyissä otteluissa. Kärkikamppailut kuitenkin taitavat sytyttää, sillä tähän saakka laadukkainta HJK:ta on nähty kotivoitossa KuPS:a vastaan. Molemmat joukkueet ovat vuosien aikana omaksuneet taktisen kilpajuoksun keskinäisissä otteluissaan, ja yleisön näkökulmasta onkin kiinnostavaa seurata, onnistuuko HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas vai Åland Unitedin päävalmentaja Samuel Fagerholm rakentamaan paremman pelisuunnitelman otteluun.

Åland United on kotikentällään kova pala purtavaksi, ja kotijoukkueella varmasti löytyy halua ja taistelutahtoa kiilata viime vuoden mestari korokkeeltaan kotiareenalla. HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas on kuitenkin luottavainen joukkueensa suhteen.

– Åland United on sarjan parhaita joukkueita ja tarjoaa varmasti kovan haasteen kotikentällään. Harjoitusviikkomme on jälleen ollut hyvä ja pelaajat ovat tehneet erinomaisella asenteella töitä, joten olemme valmiita lauantain koitokseen, Kunnas toteaa HJK:n verkkosivuilla.

TPS – Ilves

TPS saa sunnuntaina kotikentälleen vieraaksi Tampereen Ilveksen. Kummallakaan joukkueella ei kausi ole lähtenyt kovin loistokkaasti liikkeelle – joskin Ilveksellä hieman paremmin kuin TPS:lla. Ilves on saanut tehtyä neljä maalia viidessä viime pelissä, ja onkin saanut taskuunsa kolmen tappion lisäksi myös tasapelin ja voiton. TPS sen sijaan on joutunut kohtaamaan karun tappion pelistä toiseen ja hakee vielä avausvoittoaan.

Molemmilla joukkueilla oli viime otteluissa onnistumisia, jotka eivät aivan kuitenkaan riittäneet voittoihin. Ilves ahdisteli KuPS:a pariin kertaan hyvinkin vaarallisesti, mutta KuPS onnistui hyökkäyspelissään murtamaan keltapaitojen puolustuksen liian useaan otteeseen. TPS onnistui tekemään sarjan avausmaalinsa HJK:n verkkoon, mikä varmasti nostatti joukkueen tunnelmaa ja motivaatiota.

Molemmat joukkueet kokivat viime kierroksella sekä hyviä onnistumisia pelaamisessa että pettymyksiä lopputuloksessa. Tämä varmasti on kasvattanut molempien joukkueiden halua viedä tulevasta ottelusta pisteet kotiin. Pelistä voi tulla tasainen, ja voiton vie luultavasti se joukkue, jolta löytyy pelisuunnitelmassa onnistumisen lisäksi sydäntä ja intohimoa kentälle jätettäväksi. Sunnuntaina nähdään, oliko viime ottelun avausmaali TPS:n nousun ensimmäinen askel vai pääseekö Ilves jälleen ryöstöretkelle.

 

Search