Hyppää sisältöön

Kierrosennakko: KuPS hakee revanssia Åland Unitedista ja HJK haastaa sarjakärki TiPS:n

13.08.2020

Subway Kansallisessa Liigassa on jälleen edessä kutkuttavan jännittävä kierros. Kärkipään kohtaamisia edustavat ottelut HJK:n ja TiPS:n sekä KuPS:n ja Åland Unitedin välillä. Pk-35 matkaa Harjulle vahvistuneen JyPK:n vieraaksi ja TPS lähtee jahtaamaan sarjapisteitä Hongan vieraaksi. Keskikastin kamppailussa kohtaavat PK-35 Vantaa ja Ilves.

PK-35 Vantaa – Ilves

PK-35 Vantaa saa perjantai-iltana vieraita Tampereelta, kun Ilves matkustaa Myyrmäkeen punamustien vieraaksi. Ottelun lähtökohdat ovat erittäin mielenkiintoiset, sillä paperilla joukkueet vaikuttavat varsin tasavahvoilta, vaikka monessa mielessä kyse on kahdesta hyvin erilaisesta joukkueesta. Ilves on tällä hetkellä sarjassa kuudentena kymmenellä pisteellä ja PK-35 Vantaa kahdeksantena kahdeksalla pisteellä, joten voitolla kotijoukkue pystyisi parantelemaan asemiaan tasaisessa sarjataulukossa.

Ilveksen suoritusvahvuus on ollut hyvin tasaista läpi kauden. Vaikka joukkueen paras maalintekijä, Rosa Tuominen, viettääkin loppukauden sairastuvalla löytyy joukkueesta ratkaisijoita laajalla rintamalla. Nuori joukkue pelaa parhaimmillaan hyvää prässipeliä ja pystyy rokottamaan vastustajaansa alakerran virheistä. PK-35 Vantaan tasossa on taas ollut enemmän vaihtelua, mutta parhaimmillaan se tulee varmasti olemaan tamperelaisille kovan luokan vastus. Vantaalaiset pystyvät hyvään pallonhallintapeliin, joskin maaleja ei ole syntynyt hirvittävän kovalla tahdilla. Kotijoukkueen onkin tärkeää välttää puolustuspään virheitä, sillä Ilvestä vastaan yksikin takaiskumaali voi jäädä kohtalokkaaksi.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jari Väisänen luonnehtii tulevaa vastustajaa PK-35 Vantaan otteluennakossa seuraavasti.

– Ilves on näkemieni pelien perusteella hyvin organisoitu joukkue, jolla on selkeä tapa pelata ja puolustaa. Se on ilman muuta Ilveksen vahvuus, jota he ovat pystyneet hyvin hyödyntämään. He ovat pystyneet sarjassa varsin tasaisiin pelisuorituksiin.

HJK – TiPS

Toisessa perjantai-illan ottelussa kohtaa kaksi kärkipään joukkuetta, joilla on hyvin erilaiset lähtökohdat tulevaan otteluun. Vierasjoukkue TiPS nappasi kahdeksannella kierroksella tärkeän voiton Kuopion Palloseurasta viime hetken voitto-osumallaan. TiPS on edelleen ainoa Kansallisen Liigan joukkue, joka ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua koko kaudella. Kaiken hehkutuksen keskeltä on kuitenkin todettava, että joukkue osoitti KuPS:a vastaan myös merkkejä inhimillisyydestä. KuPS nimittäin hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, eikä TiPS onnistunut rakentamaan omaa hyökkäyspeliään käytännössä ollenkaan. HJK:n leirissä onkin varmasti tehty muistiinpanoja siitä, miten KuPS onnistui vantaalaisten pakkaa sekoittamaan.

Siinä missä TiPS nappasi viime kierroksella tärkeän voiton, koki HJK shokkitappion JyPK:lle. HJK hallitsi ottelussa kenttätapahtumia, mutta jyväskyläläisten nopeat ja suoraviivaiset vastahyökkäykset olivat myrkkyä Klubipuolustukselle. HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas kuitenkin uskoo, että edellisen kierroksen karvas tappio on onnistuttu käsittelemään ja perjantain kamppailussa nähdään voitontahtoinen HJK.

– Luvassa on kovatasoinen ottelu, johon joukkuetta ei varmasti tarvitse erikseen lisäsytykettä, vaan kentälle saapuu näytönhaluinen HJK. Olemme olleet kotikentällä tällä kaudella hyviä, joten sitä lähdemme myös TiPS-ottelussa jatkamaan, avaa Kunnas HJK:n sivuilla.

FC Honka – TPS

FC Honka on kaudella 2020 erikoistunut niukkoihin tappiohin. Honka otti alkukaudesta vakuttavat voitot KuPS:sta, JyPK:sta ja PK-35 Vantaasta, mutta sen jälkeen ottelu ottelun jälkeen on kääntynyt niukaksi tappioksi. Hongan paras maalintekijä on tällä kaudella ollut Dana Leskinen, joka on iskenyt neljä maalia. Näistä kolme syntyi ottelussa KuPS:a vastaan heinäkuun alussa.

TPS:n kausi on ollut kaikin puolin vaikea, mutta viime kierroksen tasapeli PK-35 Vantaata vastaan antoi toivoa tulevaan. Jenni Rannuksen työmäärä kentällä oli vakuuttava ja HJK:sta tulleet nuoret pelaajat Sophie Maidell ja Viivi Kiiski toivat pirteyttä TPS:n tekemiseen. Molemmat vahvistukset kokivat jonkinasteiset loukkaantumiset PK-35 Vantaata vastaan, mutta toivottavasti molemmat ovat pelikunnossa lauantaina.

Uudestisyntynyt TPS varmasti halajaa lisäpisteitä Honkaa vastaan. Toisaalta myös Hongalla on tärkeä näytön paikka, että se pystyy kääntämään otteluita myös voitoiksi.

JyPK – PK-35 Helsinki

Vaikeasta alkukaudesta kärsinyt JyPK järjesti viime viikolla jättiyllätyksen, kun se nollasi HJK:n 2-0 lukemin. Tuskin on sattumaa, että JyPK:n kauden toinen voitto tuli heti Henna Honkasen ensimmäisessä ottelussa Italiasta paluun jälkeen. Honkasen lisäksi paluun pelikentille teki myös maalivahti Pauliina Tähtinen, joka oli erinomaisessa vireessä pitäen maalinsa puhtaana.

JyPK:n vieraaksi saapuu PK-35, kauden komeetta, kuten JyPK:n verkkosivuilla todetaan. PK-35 on osoittanut vahvuutta pelaten hyviä otteluita kierroksesta toiseen. Erityisesti ihastusta herättää nousijajoukkueen upea puolustusmoraali. Punamustat eivät ole antaneet yhtään syytä epäillä, etteivätkö he pystyisi kaatamaan minkä tahansa joukkueen Kansallisessa Liigassa. Silti sääliksi käy sitä PK-35 puolustajaa, joka joutuu Harjulla puolustamaan JyPK:n juoksukone Niia Salmista vastaan. Vierasjoukkueen päävalmentaja Rami Rantanen analysoi tulevaa ottelua PK-35 verkkosivuilla seuraavasti.

– Vastustaja on saanut riveihinsä kaksi kokenutta ja laadukasta pelaajaa. JyPK sai varmasti paljon itseluottamusta komeasta voitosta viime viikonloppuna. Jos tulos on JyPK 2 – HJK 0, niin ei meidän pelaajia tarvitse sen enempää motivoida. Tiedämme, että Harjulla on taas iso testi edessä.

KuPS – Åland United

KuPS:n ja Åland Unitedin kohtaamiseen on ladattu isot odotukset, eikä pelkästään siksi, että joukkueet majailevat sarjataulukossa vain kolmen pisteen päässä toisistaan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Suomen Cupissa oli nimittäin laatujalkapalloa parhaimmillaan. KuPS:n hyökkäyspään toiminta on kiistatta sarjan parhaimmistoa, mistä kertovat 20 tehtyä maalia – tämä on kuusi maalia enemmän kuin sarjakärki TiPS:llä. KuPS kuuluu sarjan mitali- tai jopa mestarisuosikkeihin, mutta pistemenetyksiä on tullut toisinaan liian helposti. Tästä hyvä esimerkki on viime kierroksen tappio TiPS:a vastaan, vaikka ottelu tuntui kuopiolaisilla olevan hyvin hallinnassa.

Samaa voidaan toki sanoa myös Åland Unitedista. ÅU ei ole tehnyt samalla tahdilla maaleja kuin KuPS, mutta sen puolustuspää on Kansallisen Liigan huipputasoa. Ahvenenmaalaiset ovat kärsineet myös muutamia yllättäviäkin tappioita, joiden takana on usein ollut heikohko viimeistelytehokkuus. Åland Unitedin keskikenttäpelaaja Shannon Simon luonnehti tulevaa ottelua joukkueensa verkkosivuilla.

– Tuleva ottelu KuPS:a vastaan ​​on erittäin haastava. Olen varma, että vastustajamme on hyvin motivoitunut ja haluaa revanssin cup-välierässä tapahtuneen tappion jälkeen, mutta olemme varautuneet sekä fyysisesti että henkisesti ja olemme valmiita. Tämä on loistava tilaisuus osoittaa, kuinka vahvoja olemme joukkueena tässä sarjassa.

Search