Hyppää sisältöön

Kierrosennakko: Metroderby huipentaa viikonlopun

23.07.2020

Subway Kansallisen Liigan seitsemännellä kierroksella sarjakärki TiPS kohtaa TPS:n, toisella sijalla oleva Åland United matkustaa PK-35 Vantaan vieraaksi ja kolmantena majaileva KuPS kohtaa PK-35:n Helsingissä. Näiden lisäksi Ilves taistelee pisteistä JyPK:n kanssa ja viikonlopun kruunaa metroderby, kun HJK kohtaa kotikentällään FC Hongan.

TIPS – TPS

Seitsemäs kierros käynnistyy Tikkurilan Palloseuran kotiottelulla, kun vieraaksi saapuu Turun Palloseura. Joukkueet majailevat sarjataulukon ääripäissä: TiPS ei ole vielä kokenut avaustappiotaan, kun taas vierasjoukkue TPS hakee vielä avausvoittoaan tälle sarjakaudelle.

TiPS on alkukauden otteluissa ollut vahva sekä pallollisena että pallottomana. Viime kierrokselta TiPS:n syömähampaana toimi kolme maalia viimeistellyt kapteeni Roosa Ariyo. Hänen ja monen muun vihreäpaidan pitelemisessä on TPS:lla täysi työnsarka.

TPS:n pelaaminen ei vielä alkukaudesta ole ollut riittävän laadukasta. Mikäli joukkue onnistuu kiireesti parantamaan sekä fysiikkaansa että peruspelaamistaan, on sillä täydet mahdollisuudet nousta vielä sarjataulukon hänniltä korkeammalle. Lauantaina sarjakärki ei kuitenkaan varmasti anna mitään ilmaiseksi, joten turkulaisilta odotetaan venymistä pistetilin avaamiseksi.

PK-35 VANTAA – ÅLAND UNITED

Seitsemännen kierroksen toisessa ottelussa vastakkain asettuvat PK-35 Vantaa sekä Åland United. Jo ennen kauden alkua Åland Unitedin joukkueelta odotettiin paljon, ja joukkue on otteillaan lunastanut asetettuja odotuksia. PK-35 Vantaan taival tällä kaudella on puolestaan ollut hieman alavireistä. Sarjataulukossa joukkueilla on toisiinsa nähden yhdeksän pisteen ero ahvenanmaalaisten hyväksi.

Åland Unitedin joukkueesta löytyy paitsi laajuutta, myös kokemusta. Topparikaksikko Anna WesterlundTiia Peltonen on varmaotteinen pelistä toiseen ja hyökkäysvoimaa tuovat mm. tämän kauden hankinnat Ashley Riefner ja Ode Fulutudilu. Åland Unitedin joukkue osaa myös kadehdittavan taitavasti käyttää hyväksi vastustajan heikot hetket – ja rokottaakin niistä yleensä kalliisti.

PK-35 Vantaan joukkueesta löytyy sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kapteenina joukkuetta johdattava moninkertainen Suomen mestari Sanna Saarinen on tällä kaudella saanut keskikentälle tukea mm. nuoresta Oona Seveniuksesta. Joukkue on onnistunut viimeistelyssä vasta neljästi, mikä kertoo haasteista hyökkäyspäässä.

Onnistuuko pallonhallintaan pyrkivä PK-35 Vantaa löytämään raot Åland Unitedin puolustuksesta vai murtaako saarelaiset vantaalaisten puolustuksen nopeudellaan?

ILVES – JYPK

Ilveksen kotikentälle Tammelan stadionille suuntaa tällä viikolla vieraaksi JyPK. Ilves on tällä hetkellä sarjataulukossa 7. sijalla seitsemällä pisteellä. Vierasjoukkue JyPK on neljä pistettä perässä sijalla 9. Molemmat joukkueet ovat sarjan edetessä hiljalleen parantaneet otteitaan, ja Tammelassa onkin nähtävissä molemmille joukkueille erittäin tärkeä kamppailu lisäpisteistä.

Ilves onnistui edellisessä pelissään löytämään välillä kadoksissa olleen sähäkkyyden, ja onnistui hyödyntämään TPS:n ajoittaista nukahtelua. Ilveksen vaarallisimpana aseena on viime vuoden liigatulokas Roosa Tuominen, joka viime kierroksella viimeisteli kaksi maalia. Viime kierroksella myös JyPK tarjosi kotiyleisölleen aihetta hurrauksiin. JyPK ei taipunut taistelutta, vaan laittoi kovalle TiPS:lle mallikkaasti kampoihin. Jyväskylän joukkue osasi käyttää hyvin maalipaikkansa, ja omassa alakerrassa joukkueen maalivahti Matilda Nurmi esitti monta ansiokasta pelastusta.

Viikonlopun kamppailu pisteistä tulee varmasti olemaan tasaväkinen. Lauantain peli näyttää, tekeekö Ilves selkeämpää pesäeroa sarjataulukon häntäpäähän vai tiivistyykö taistelu keskikastin paikoista.

PK-35 – KUPS

Tällä kierroksella kohtaavat toisensa myös PK-35 ja KuPS. Joukkueet ovat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla TiPS:n ja Åland Unitedin jälkeen – ja vain yhden pisteen erolla toisiinsa. Ottelusta on odotettavissa erittäin mielenkiintoinen, sillä joukkueiden pelityylit ja vahvuudet poikkeavat toisistaan. KuPS:n vahvuudet ovat selkeästi nopeissa hyökkäyksissä ja tarkassa viimeistelyssä maalipörssiä johtavan Gentjana Rochin johdolla, mutta joukkueena pelaaminen on ollut hieman epätasaista. PK-35 sen sijaan on pelannut kokonaisvaltaisesti huolellista  – mutta myös hieman puolustusvoittoista – peliä. PK-35:n vahvuudet ja pelityyli ovat näkyneet vaivattomassa pallonhallinnassa sekä siinä, että heidän verkkoonsa on saatu koko kaudella upotettua vain neljä maalia.

PK-35 voitti viime kierroksella Hongan, mutta vastus ei ainakaan helpotu tulevalle kierrokselle. On mielenkiintoista nähdä kumpi joukkue vie hallinnan tässä ottelussa. PK-35:n vastuuvalmentaja Rami Rantanen tietää, että vastassa on vaarallinen joukkue.

– Vastassa on erittäin hyvä joukkue ja siihen päälle vielä muutama todella kova huippuyksilö. Matsi tulee tarjoamaan meille todella fyysisen haasteen, Rantanen toteaa PK-35:n verkkosivuilla.

HJK – FC HONKA

Kierroksen huipentaa Helsingin ja Espoon välinen metroderby, kun sunnuntai-iltana Töölössä kohtaavat HJK ja FC Honka. HJK:n niukka tappio Åland Unitedia vastaan tiputti joukkueen kärjestä sijalle 5, mikä tarkoittaa, että sunnuntaina pisteistä kamppailevat joukkueet lähtevät taistoon sarjataulukon perättäisiltä sijoilta. Myös Honka koki viime kierroksella taistelun jälkeen tiukan tappion, joten molemmilta joukkueita löytyy varmasti nälkää voittaa tästä ottelusta pisteet itselleen.

Viime kierroksella molemmat joukkueet käynnistyivät hitaasti, mutta hallitsivat peliä toisella puoliajalla. HJK:n joukkueesta alkukaudella ovat erottuneet erityisesti puolustaja Nea Lehtola, keskikentän Essi Sainio sekä hyökkäyspään Emmaliina Tulkki. Hongan vaarallisimpia aseita puolestaan ovat kapteeni Milla Punsar, HJK:sta Honkaan siirtynyt Vilma Hakala sekä puolustaja Nana Yang.

Sunnuntai-iltana ratkotaan tärkeitä pisteitä kärkikamppailussa mukana pysymiseksi – kumpaa naapureista hymyilyttää matsin jälkeen?

Search