Hyppää sisältöön

Kierrosennakko: Neljän ottelun viikonloppu Subway Kansallisessa Liigassa

08.07.2021

Subway Kansallisessa Liigassa pelataan viikonlopun aikana neljä ottelua. FC Hongan ja JyPK:n välinen ottelu jouduttiin siirtämään tulevaisuuteen koronaviruksen vuoksi.

PK-35 – HPS

Kauden neljäs Helsingin paikallisottelu pelataan Magnecit Areenalla Pihlajanmäessä. Paikallisottelu on erityisen kiinnostava, sillä helsinkiläisjoukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin vain pisteen päässä toisistaan sijoilla seitsemän ja kahdeksan. Kaksikolla on vielä toistaiseksi turvallisen tuntuinen etumatka karsijan paikalla olevaan Ilvekseen, mutta pisteet paikalliskamppailusta olisivat todella tärkeitä sarjapaikan turvaamisen kannalta.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Oulunkylässä Punamustat olivat selkeästi vahvempia. Tilanne oli vielä reilun puolen tunnin kohdalla tasan 1–1, mutta ensimmäisen puoliajan loppu oli synkkä HPS:lle. Anita Abu viimeisteli kymmenen minuutin sisään kaksi maalia, ja täydensi hattutemppunsa heti toisen puoliajan alussa. Kun vielä tunnin pelaamisen jälkeen nopeaan tahtiin onnistuivat Amanda Rantanen ja Moona Talka, oli peli HPS:n osalta käytännössä pelattu. Taululle kirjattiin rumat 1–6-lukemat. Kauden toisesta kohtaamisesta on kuitenkin lupa odottaa erilaista peliä. HPS on parantanut peliään koko ajan, mikä on näkynyt myös tuloksissa. Vaikka edellisellä kierroksella sarjakärki KuPS oli liian kova vastustaja, edellisestä voitostakaan ei ole kovin kauaa. HPS onnistui ennen maajoukkuetaukoa voittamaan vieraissa toisen paikallisvastustajan HJK:n.

Mielenkiintoisen perjantain ottelusta tekee myös joukkueiden tietynlainen samankaltaisuus. Kumpikin joukkue pystyy parhaimmillaan tekemään vastustajan pelin avaamisen vaikeaksi korkealla prässillään. Toisaalta kummaltakin joukkueelta löytyy juoksuvoimaa karata vastustajan selustaan, jos vastustaja pelaa korkealla prässillä. Nähtäväksi jää, nähdäänkö ottelussa sekä PK-35:n Amanda Rantasen että HPS:n Piipa Kämpin teräviä läpiajoja.

Åland United – Ilves

Åland Unitedille kuluva viikko on tuplapeliviikko, sillä joukkue kohtasi tiistaina sarjakärki KuPS:n Kuopiossa. Vaikka saarelaisten jaloissa hieman edellinen ottelu painaisikin, todennäköisesti tiistain ottelusta saatu itseluottamusbuusti korvaa pienen väsymyksen. Åland United nimittäin sai Kuopiosta matkaansa täyden pistepotin. Pisteet olivat ahvenanmaalaisille äärimmäisen tärkeitä kärkikamppailussa pysymisen kannalta, kuten Anna Westerlundkin kertoi haastattelussa ottelun jälkeen.

Tiistain tärkeitä pisteitä ei Ahvenanmaalla ole varaa liikaa juhlia, sillä joukkueella ei ole varaa kompuroida sarjataulukossa alapuolellaan olevia joukkueita vastaan. Tavallaan voisikin sanoa, että yhtä tärkeitä pisteitä on jaossa myös lauantaina.

Myös Ilveksellä on menossa tämän kauden paras pisteputkensa. Pari viikkoa sitten joukkue nappasi ensimmäisen täyden pistepottinsa JyPK:n kustannuksella, ja viime kierroksella keltavihreät pelasivat tasapelin FC Hongan kanssa. Itseluottamus on varmasti kohdillaan myös tamperelaisten leirissä, mutta ensimmäisellä kierroksella Åland United oli vaikea vastustaja Ilvekselle. Kaupissa pelatussa ottelussa ahvenanmaalaiset veivät pisteet lukemin 0–3.

KuPS – PK-35 Vantaa

Sunnuntaina tositoimissa nähdään tiistaina kauden ensimmäisen tappionsa kärsinyt KuPS. Suurta huolta ensimmäinen tappio tuskin kuopiolaisten leirissä on onnistunut herättämään, sillä ottelu oli erittäin tiukka siitäkin huolimatta, että KuPS pelasi suuren osan ottelusta yhden pelaajan vajaalla. Suoran punaisen kortin saanut maalivahti Emma Immonen on sivussa lauantaina, kun KuPS kohtaa PK-35 Vantaan. On mielenkiintoista nähdä, onko ensimmäisellä tappiolla minkäänlaista henkistä vaikutusta KuPS:n pelaamiseen.

KuPS:n tavoin myös PK-35 Vantaa lähtee otteluun allaan tappio Åland Unitedille. Vantaalaisia ja kuopiolaisilla molemmilla oli Åland Unitedia vastaan vaikeuksia viimeisen kolmanneksen ratkaisujen kanssa, vaikka kummatkin onnistuivat palloa pitämään hyvin. Punamustien kohdalla ottelu Åland Unitedia vastaan ratkesi virheisiin omalla puolustusalueella. Vastaaviin virheisiin ei ole KuPS:a vastaan varaa, sillä keltamustat rokottavat virheistä vähintään yhtä tehokkaasti kuin ahvenanmaalaiset.

PK-35 Vantaa on hyvä pitämään palloa, ja monia kärkiseurojakin vastaan vantaalaiset ovat onnistuneet pallonhallinnassaan hyvin. Myös KuPS pyrkii pallonhallintaa, mutta kuopiolaiset ovat alkukaudella olleet hyökkäyksissään monipuolisempia. KuPS pystyy iskemään terävästi vastaan tai etenemään hyökkäysalueelle rauhallisesti, kumpaa peli ikinä vaatiikaan. KuPS oli kuitenkin hieman vaikeuksissa Åland Unitedia vastaan nimenomaan ahvenanmaalaisten nopeissa vastahyökkäyksissä, vielä tarkemmin sanoen joukkue oli vaikeuksissa Cassandra Korhosen nopeuden kanssa. Kiinnostavaa nähdä, pystyykö pallonhallinnasta nauttiva PK-35 Vantaa iskemään nopeasti KuPS:n selustaan.

HJK – TiPS

Sunnuntain ja samalla koko 11. ottelukierroksen kruunaa HJK:n ja TiPS:n kohtaaminen. Neljäntenä olevan HJK:n ja toisena olevan TiPS:n väli sarjataulukossa on revennyt jo seitsemään pisteeseen. HJK:lle edessä on siis todella tärkeä ottelu, mikäli se vielä mielii nousta mukaan kamppailuun mitaleista tai jopa mestaruudesta. Pisteet myös maistuisivat TiPS:lle, sillä KuPS:n kärsittyä tappion Åland Unitedia vantaalaisilla olisi nyt mahdollisuus nousta iskuetäisyydelle pisteen päähän kuopiolaisista.

Viimeksi kun HJK ja TiPS kohtasivat, helsinkiläiset veivät pidemmän korren. Ottelu oli tapahtumiltaan hieman erikoinen, sillä vantaalaiset hallitsivat palloa todella isolla prosentilla. Maalintekopaikoille pääseminen tuotti kuitenkin suurta tuskaa, eikä lopulta Annika Laihanen HJK:n maalilla joutunut kovinkaan paljoa töihin. HJK sen sijaan iski terävästi, ja saikin pallon kahdesti TiPS:n verkon perukoille. Maalinteossa onnistuivat Vilma Hakala ja Katariina Kosola.

Sittemmin peliään paremmin kasaan saanut TiPS on ollut vakuuttava. Joukkue on tehnyt maaleja koko sarjassa eniten. Erityisen tehokas on ollut Roosa Ariyo, jota TiPS:n harmiksi ei enää tällä kaudella vantaalaisten paidassa nähdä. Ratkaisijoita löytyy kuitenkin laajalla rintamalla. Erinomaisesti esiintynyt Tia Hälinen on iskenyt kuudessa ottelussa kuusi maalia, ja myös Elli-Noora Kainulainen on onnistunut maalinteossa kuudesti. TiPS hakeekin ennakkosuosikkina revanssia kauden ensimmäisestä HJK-kohtaamisesta.

Search