Hyppää sisältöön

Kierrosennakko: Paikallismatsit huipentuvat Vantaalla

09.07.2020

Perjantaina Vantaan joukkueet kamppailevat alueensa kunniasta Myyrmäessä. Naapurissa MagneCit Areenalla seuraavana päivänä nähdään jännitysnäytelmä, jossa PK-35 ja Åland United kohtaavat toisensa. Samana päivänä Honka ottaa mittaa jyväskyläläisistä, Ilves kohtaa KuPS:n ja HJK saa vieraakseen TPS:n.

PK-35 VANTAA – TIPS

Luvassa on tämän vuosikymmenen ensimmäinen Vantaan derby. Vastakkain asettuvat PK-35 Vantaan kovan kokemuksen joukkue ja nuori nälkäinen TiPS. PK-35 Vantaan suoriutuminen liigassa on tällä kaudella ollut vaihtelevaa ja joukkueen takataskuun onkin kerätty kaikenlaisia pelisuorituksia: JyPK:n voitto, karvaat tappiot PK-35:a ja Honkaa vastaan sekä viimeisin 0-0 tasapeli kovaa HJK:ta vastaan.

TiPS sen sijaan ei ole hävinnyt vielä lainkaan, vaan on pelannut varmalla otteella. Tikkurilan joukkueen tilillä on kaksi tasapeliä ja kaksi voittoa – joista kaikki suhteellisen pienillä maalimäärillä. Tasaisen joukkueen peruspeli sujuu, mutta voittaminen kovia joukkueita vastaan vaatii pelaajien aktiivista nousua maalintekopaikoille ja kykyä viimeistellä näitä palloja hyvällä prosentilla.

PK-35 – ÅLAND UNITED

PK-35:n ja Åland Unitedin kohtaamisesta odotetaan yhtä kierroksen kiinnostavimmista otteluista. Molemmat joukkueet ovat pelanneet vahvasti koko alkukauden ottamatta huomioon Åland Unitedin matsin sattumuksia Ilvestä vastaan viime kierroksella. Vaikka ÅU selvästi hallitsi peliä suurimman osan ajasta, eivät he kuitenkaan saaneet ratkaisua tehtyä ja heidän epäonnekseen Ilves käytti oman paikkansa hyväksi.

PK-35 on varmasti yllättänyt kaikki sillä kuinka he ovat neljännen kierroksen jälkeen koko liigan korkeimmalla sijalla – laukoen palloja verkkoon jokaisessa ottelussa. Helsinkiläisille tarjotaan kuitenkin nyt uudenlaisia haasteita, sillä vastassa on fyysisesti erittäin vahva joukkue. Mikäli PK-35 pääsee maalintekopaikoille, on laukauksia on vastaanottamassa sarjan kärkiveskari Anna Tamminen, eikä hän varmasti anna yhtään maalia ilmaiseksi. Myös PK-35:n vastuuvalmentaja Rami Rantanen pitää vastusta haastavana palana purra.

– Viime viikonloppuna oli vastassa todella laadukas nippu, eikä tämä homma tästä yhtään helpommaksi muutu. Åland United on käytännössä ammattilaisjoukkue, Rantanen kertoo joukkueensa verkkosivuilla.

Kuitenkin, molemmat joukkueet saalistavat nälkäisinä kovan vastustajan voittoa, mikä varmasti tulee näkymään myös PK-35:n lauantain pelissä. Ahvenanmaan tulisi keskittyä täysillä peliin, ettei edellisen pelin kaltainen huolimattomuus toistu. Sillä mikäli paikka avataan, löytää Amanda Rantanen, Anita Abu ja muut hyökkäyspään pelaajat kyllä reittejä pahantekoon.

FC HONKA – JYPK

JyPK:illä on ollut vaikeuksia saada peliä kulkemaan, mutta viime kierroksella saatiin nähdä jyväskyläläisten riemua. Jyväskylän joukkue nappasi silloin avausvoittonsa TPS:a vastaan, mikä lisää varmasti pelaajien itsevarmuutta myös tulevassa vieraspelissä. Itsevarmuutta ei varmasti puutu Hongaltakaan, joka on antanut itsestään monta vahvaa esitystä tällä kaudella. Erityisesti viime pelissä loisti joukkueen Dana Leskinen hattutempullaan. Vaarallisena Jyväskylän tiimille voidaan pitää myös vahvaa peliä esittänyttä kapteenia, Milla Punsaria.

JyPK:lla hyvän preseasonin esittänyt Henni Rinkinen on saanut hyviä paikkoja, mutta ei vielä onnistunut avausmaalissaan. Seuraava peli on taas uusi mahdollisuus Rinkiselle saada vastustajan verkko heilahtamaan. Vaikka pelin ennakkosuosikkina voidaan pitää Honkaa niin myös JyPK:lla on mahdollisuuksia yllättää pelillään – mikäli JyPK vain onnistuu tilkitsemään puolustuslinjansa raot hyvin.

ILVES – KUPS

Ilves on pelannut tasaisen nousujohteista peliä liigan alusta asti. KuPS sen sijaan aloitti kauden vahvalla maalitykityksellä, mutta vaikuttaa hieman hyytyneen matkan varrella. Kuopiolaisten onneksi joukkueen kovimman viimeistelijän Gentjana Rochin pelikielto on nyt lusittu, ja hän pääsee mukaan haastamaan Ilvestä.

Jännittävää seurata, että säilyttääkö Ilves viime pelin toiselta puoliajalta tutun hyvän vireen tässäkin pelissä, vai syttyykö KuPS:n peli vihdoin takaisin maaliloistoonsa. Ja vaikka laukauksia tulisi, Ilveksen joukkueessa Annika Laihasen vartioma maali pysyi viime pelissä täysin puhtaana. Joukkueen keskustassa pelaava Rosa-Maria Siren uskoo myös joukkueensa maalintekoon tulevana lauantaina.

– Meillä on hyviä maalintekijöitä aina puolustuslinjan pelaajista hyökkääjiin. Uskon että pelisuorituksemme ollessa lauantaina paras mahdollinen, voimme saada kaudelle useammankin uuden maalintekijän, kertoo Siren Ilveksen verkkosivuilla.

HJK – TPS

Lauantaina viime vuoden mestari HJK kohtaa toistaiseksi pisteittä jääneen TPS:n. Turkulaiset lähtevät varmasti metsästämään tästäkin ottelusta avauspisteitään, mutta tie pisteille ei tule olemaan helppo. Turkulaisten onneksi HJK:lla on ollut vaikeuksia luoda maalipaikkoja, ja mikäli niitä tulisikin, TPS:n tolppien välissä seisoo varma konkari Siiri Välimaa.

HJK:n riveissä on paljon osaamista, joka ei ole aivan täysin tullut vaarallisimmillaan edes esiin. Yksittäiset pelaajat kuten Essi Sainio ja Annika Huhta ovat pelanneet hyvin, mutta joukkueen viimeistely hakee virettään. Hanna Ruohomaalla oli paljon hyviä paikkoja PK-35 Vantaata vastaan edellisellä kierroksella. Miten käy, löytääkö HJK vireensä ja avaako Ruohomaa tällä viikolla vihdoin maalitilinsä?

Search