Hyppää sisältöön

Kierrosennakko: Sarjan kärkikaksikko kohtaa Tikkurilassa

20.08.2020

Subway Kansallisen Liigan kymmenennellä ottelukierroksella nähdään kiinnostavia kamppailuja. Kierroksen kruununa nähdään kärkikamppailu TiPS:n ja Åland Unitedin välillä.

Ilves – FC Honka

Ilves ja Honka lähtevät viikonlopun kohtaamiseensa tasapisteistä. Merkittävä huomio kuitenkin on, että Honka ei viime viikonloppuna pääsyt pelaamaan suunnitellun mukaisesti TPS:a vastaan turkulaisten koronaepäilyjen vuoksi. Vaikka turkulaisten testitulokset olivat negatiivisia, ei ottelua ehditty enää kierroksen puitteissa pelata. Siksi Honka on nyt saanut ylimääräisen vapaan viikonlopun kerätä akkuja ja hioa taktiikoita.  Ilves sen sijaan kohtasi yhdeksännellä kierroksella PK-35 Vantaan, jonka vakuuttava esitys jätti keltamustat nollille. Ei Ilveksen esitys vieraissa heikko ollut – vantaalaiset vain esittivät kauden parasta osaamistaan.

Ilves ja Honka kohtasivat ensimmäisellä ottelukierroksella tasaisissa merkeissä. Ilves oli pitkään kiinni kolmessa pisteessä Rosa Tuomisen maalilla, mutta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Honka tuli tasoihin Vilma Hakalan maalilla. Ilveksen luottomaalivahti Annika Laihanen avasi joukkueensa verkkosivuilla, millaiset asiat ovat tärkeitä tulevassa ottelussa.

– Pelin avaamiseen on löydettävä takaisin sama rentous mikä on ollut aikaisemmissa peleissä. Virheet ja turhat pallonmenetykset omalla kenttäpuoliskolla on pystyttävä välttämään ja meidän on myös pystyttävä viimeistelemään paremmalla prosentilla maalintekopaikoista

TPS – KuPS

Viime viikon huilannut TPS saa vastaansa KuPS:n, joka on päässyt juhlimaan voittoa viimeksi heinäkuun puolivälissä. KuPS on pelannut toki vahvasti, mutta kärkijoukkueita vastaan on tullut epäkypsiä virheitä. Kaksi viikkoa sitten KuPS piti tiukoilla kärkijoukkue TiPS:a, mutta viime hetken nukahdus maksoi kuopiolaisille kolme pistettä. Viime viikolla KuPS hallitsi kenttätapahtumia Åland Unitedia vastaan, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Ensimmäisen ottelukierroksen joukkueiden kohtaamisessa KuPS löi pöytään rumat 6-0 lukemat. Maalinteossa tuolloin onnistuivat Gentjana Rochi (2), Aino Kröger (2), Anni Hartikainen ja Lavidje Begolli. Ihan tällaista myllytystä tuskin on lauantain ottelussa luvassa, sillä TPS on pystynyt kauden edetessä tilkitsemään suurimmat reijät puolustuksessaan.

Vaikka TPS:n peli on mennyt viime aikoina harppauksin eteenpäin, on KuPS kuitenkin vastustajista kovimmasta päästä. TPS:n pelin tärkeimpiä piristysruiskeita ovat olleet HJK:sta tulleet juniorivahvistukset Sophie Maidell ja Viivi Kiiski, mutta nähtäväksi jää, miten nuoret lupaukset pärjäävät KuPS:n kaltaista vahvaa joukkuetta vastaan.

TiPS – Åland United

Kierroksen ehdoton vetonaula lienee TiPS:n ja Åland Unitedin välinen kärkikamppailu. Joukkueiden välinen ero sarjataulukossa on vaivaiset kaksi pistettä, joten voitolla Åland United voisi nousta sarjan piikkipaikalle. TiPS ei tosin ole vielä ainuttakaan ottelua Kansallisessa Liigassa hävinnyt, joten kova urakka on ahvenanmaalaisilla edessään mikäli mielivät kärkipaikalle.

Ensimmäisen ottelukierroksen matsissa pisteet jaettiin 0-0 lukemin. TiPS:lle tämä tulos olisi varmasti tälläkin kierroksella mieluisa, mutta kärkipaikkaa hamuava Åland United tuskin tyytyy tasapeliin. Vaikka sekä TiPS että ÅU tunnetaan vahvasta puolustuspelistään, on mahdollista, että tällä kertaa kentällä nähdään ylöspäin aggressiivisempi Åland United. Ahvenanmaalaiset tuskin lähtevät varmistelemaan tässä vaiheessa toista sijaa sarjassa, vaan he haluavat olla ensimmäinen TiPS:n kaatanut joukkue.

TiPS:n kokoonpanosta puuttuu tällä kertaa loukkaantuneen Roosa Ariyon lisäksi myös pelikieltoa kärsivä Emmi Siren. Åland Unitedilta sivussa on varmuudella ainakin Rebecca Björkvall.

JyPK – PK-35 Vantaa

JyPK:n ja PK-35 Vantaan kohtaamisesta odotetaan hyvää ja viihdyttävää ottelua. Vierasjoukkue PK-35 Vantaa esitti viime viikolla Ilvestä vastaan ehkä jopa kauden parhaita otteitaan, ja JyPK:n tekeminen kahdella viimeisellä kierroksella on ollut aivan eri tasolla kuin alkukaudesta. Vaikka PK-35 onnistuikin viime viikolla lähtemään Harjulta kolmen pisteen kanssa, oli JyPK ajoittain ottelussa jopa vahvasti niskan päällä.

Viimeksi kun joukkueet kohtasivat kesäkuussa, PK-35 Vantaa oli kotikentällään vahvempi lukemin 3-0. Tuolloin maalinteossa onnistuivat Roosa Bröijer ja Netta Koso (2). Koso onkin varmasti myös lauantai-illan ottelussa yksi vantaalaisten tarkimmin vartioiduista pelaajista. Jyväskyläläisistä taas skoutattu on varmasti ainakin Niia Salminen ja Henna-Riikka Honkanen.

Lauantain ottelu on molemmille joukkueille hyvin tärkeä, sillä piste-eroa joukkueiden välillä on vain viisi pistettä. Erityisesti JyPK:lle loppukaudella joka ikinen piste on tärkeä, jos mielii välttää putoamisen.

Search