Hyppää sisältöön

Kierrosraportti: Kierroksen kärkiottelu jäi maalittomaksi

07.08.2021

Subway Kansallisen liigan 15. ottelukierroksella voitokkaita olivat Åland United, HJK ja Ilves. Kärkiottelussa kohdanneet TiPS ja KuPS tasasivat pisteet maalittomaksi jääneen ottelun päätteeksi. Kierroksen viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina, kun JyPK matkustaa PK-35 Vantaan vieraaksi.

TiPS – KuPS 0-0

Tikkurilan Palloseuran ja Kuopion Palloseuran välinen kärkikamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin ja pisteiden jakoon. Ottelun ensimmäinen hyvä maalintekopaikka syntyi KuPS:n kulmapotkusta, kun Emma Pehkurinen toimitti pallon korkeana taka-alueelle. Lavdije Begolli puski maalin edustalle, josta Aino Kröger pääsi jatkamaan, mutta jatko vitosen sisältä suuntautui selvästi maalin yli. Kun ottelun ensimmäistä jaksoa oli pelattu noin kaksikymmentä minuuttia, pääsi Tia Hälinen laukomaan parista kymmenestä metristä. KuPS:n maalivahti Emma Immonen oli tilanteessa hyvin hereillä ja sai torjuttua vaikeasti juuri ennen maalivahtia pompanneen pallon alanurkasta. Hetkeä myöhemmin pääsi myös TiPS:n maalivahti Elsa Sulku esittelemään vuoren varmaa työskentelyään torjumalla maalintekotilaston kärkipaikkaa pitelevän Gentjana Rochin matalan laukauksen.

Toisen jakson alussa KuPS pääsi etenemään vasemmalta boksin sisään. Tilanne syntyi, kun Rochi tarjoili laidalta tarkan syötön pystyjuoksuun lähteneelle Emma Peuhkuriselle, joka laukoi napakasti kohti takakulmaa. Elsa Sulku torjui varmasti ja tilanne pysyi maalittomana. KuPS:n Lavdije Begolli, joka on kauden aikana osoittanut olevansa erittäin vahva puskupalloissa, oli hyvin lähellä maalintekoa Maja Göthbergin keskityspallosta. Sulku kuitenkin torjui aivan etualakulmaan suuntautuneen puskupallon kulmapotkuksi. Myös TiPS pääsi erittäin lähelle ottelun ratkaisua, kun Emmi Siren kuljetti keskeltä tyhjät pois ja levitti oikeaan laitaan Hana Kernerille. Kerner otti pallon mukaansa boksiin suoraan kohti maalia ja laukoi voimalla, mutta laukaus kimposi yläriman kautta maalin yli. Ottelun lisäajalla KuPS pääsi vielä toteamaan Elsa Sulun huippuvirettä. Lavdije Begolli syötti Gentjana Rochille erinomaisesti puolustuslinjan väliin, josta Rochi vapautui nokikkain Sulun kanssa. Ottelun hahmoksi noussut Elsa Sulku tuli tilanteessa vastaan ja torjui takakulmaa hakeneen laukauksen. Paluupallo pomppi suoraan Begollille, mutta jatko hankalasta asennosta epäonnistui ja Sulku sai vangittua pallon syliinsä ja pidettyä oman maalinsa viimeiseen vihellykseen asti puhtaana.

PK-35 – Åland United 1-4 (0-1)

Punamustien ja Ahvenanmaalaisten kohtaaminen päättyi Åland Unitedin selvään 1-4-voittoon. Kun ottelua oli pelattu kymmenen minuuttia, Sarah Troccoli näki tilaa PK-35:n linjan takana ja avasi pitkän pallon Cassandra Korhoselle. Nopea hyökkääjä pääsi boksiin, mutta PK-35:n puolustus pysyi vauhdissa mukana ja Korhonen ajautui pieneen kulmaan lähelle päätyviivaa. Taitava hyökkääjä sai kuitenkin järjestettyä tilanteesta erittäin vaarallisen laukauksen, joka lipui vain aavistuksen takatolpan ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin pääsi Dana Leskinen aivan nokikkain boksin sisään Punamustien veräjänvartijan Lotta Rosenströmin kanssa, mutta harhauttaessaan vastaan tullutta maalivahtia Leskinen kompastui epäonnisesti ja Rosenström sai käydä rauhassa nappaamassa pallon itselleen. PK-35:n Natalia Kusmin pääsi laukomaan vitosen kulmalta, otettuaan Moona Talkan matalan keskityksen todella taidokkaasti haltuunsa ja pyöräytettyään itsensä ja jalkansa vapaaksi vartioinnista. Ahvenanmaalaisten maalivahti Christina Dineson esitti teräviä otteitaan ja torjui laukauksen etukulmasta. Ensimmäisen jakson ainoa maali syntyi Åland Unitedin vapaapotkusta, jonka Anni Miettunen lähetti korkeana boksiin reilusta kolmestakymmenestä metristä. Lotta Rosenström tuli vitosen viivalle vastaan, mutta Cassandra Korhonen yletti puskemaan Rosenströmin edestä ja erikoistilanteissa erittäin vahvasti esiintyvä Anna Westerlund jatkoi pallon päällään maaliin.

Toisella jaksolla Åland United meni 0-2 johtoon, kun Sarah Troccoli keskitti boksin sisään. PK-35 ei onnistunut kunnollisessa purussa ja paluupallo tuli suoraan Dana Leskiselle, joka laukoi vasurillaan matalan pallon takakulmaan. PK-35 kavensi lukemiksi 1-2 upealla suorituksella. Olivia Kåhre keskitti rangaistusalueen rajalle, josta Moona Talka otti pallon taidokkaasti haltuunsa ja kääntyi nopeasti laukomaan pallon vastustamattomasti etuyläkulmaan. Åland Unitedin kolmas maali syntyi erikoistilanteesta, kun Anni Miettunen antoi vaparin keskiympyrän tuntumasta. Korkea pallo leijaili aina vitosen kulmalle asti, josta Sanni Ojanen puski aivan yläkulmaan. Ottelun viimeiseksi jäänyt maali syntyi vain minuutti edellisen jälkeen, kun Cassandra Korhonen haastoi boksin rajalla ja pääsi pienestä tilasta laukomaan. Lotta Rosenström torjui Korhosen laukauksen, mutta Dana Leskinen oli tilanteessa hereillä ja kävi tuikkaamassa paluupallon maaliin.

HJK – FC Honka 2-1 (2-0)

HJK:n ja FC Hongan tiukka kamppailu päättyi Klubin 2-1-voittoon. HJK aloitti vahvasti ja onnistui tekemään molemmat osumansa ensimmäisellä jaksolla. FC Hongalla oli haasteita ensimmäisellä puoliajalla, mutta vierailijat tulivat toiselle jaksolle erittäin vahvasti ja saivat peliään toimimaan paremmin mitä pidemmälle ottelu eteni. FC Honka onnistui kaventamaan, mutta kovan taistelun päätteeksi pisteet jäivät tällä kertaa Helsinkiin.

HJK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon ajassa 30’ FC Hongan haparoitua pelin avaamisessa Klubin korkean prässin alla. Tilanne syntyi, kun FC Honka liikutti palloa rauhallisesti oman rangaistusalueen sisällä. Kun FC Hongan maalivahti avasi topparille rangaistusalueen vasemmalle kulmalle, HJK:n Katariina Kosola iski terävästi riistäen pallon ja jatkamalla keskelle Roosa Tuomiselle. Tuominen laukoi nopeasti vasurillaan sijoittaen pallon varmasti matalana maaliin. Juuri ennen puoliajalle siirtymistä Mimmi Nurmela ohitti vahvasti oikealla laidalla ja keskitti rangaistusalueen sisään vitosen viivan tuntumaan. Leonie Pankrantz liikkui kohti korkeaa palloa, mutta Inka Kaivola otti Pankrantzilta vauhdit pois ja ottelun erotuomari vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun HJK:lle. Linda Ruutu sijoitti pallon pilkulta kylmän viileästi vasempaan alakulmaan.

Toisen jakson ainoaksi jäänyt osuma syntyi ajassa 77’ vapaapotkusta pari metriä rangaistusalueen kaaren takaa. Vapari tuomittiin, kun Milla Punsar sai pallon hallintaansa hyökkäyskolmanneksella jatkaen todella nopeaan kuljetukseen suoraan kohti maalia ja Essi Sainio pysäytti Punsarin vauhdin sääntöjen vastaisesti. Krista Hakala asettui laukomaan oikealla jalallaan ja sijoitti pallon upeasti muurin ohi oikeaan alakulmaan. Matala pallo pomppasi juuri ennen maaliviivaa, eikä HJK:n maalivahti Ella Kelloniemi saanut torjuttua. HJK oli todella lähellä siirtyä takaisin kahden maalin johtoon, kun Ria Karjalainen sai riistettyä pallon FC Hongan puolustukselta pelinrakenteluvaiheessa, mutta Karjalainen laukoi läpiajonsa päätteeksi niukasti vasemman tolpan ohi. Aivan ennen ottelun loppua HJK:n maalivahti Ella Kelloniemi teki ilmiömäisen reaktiotorjunnan, kun Milla Punsar laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta voimalla vitosen viivan tuntumasta. Kelloniemi sai yhden käden nostettua väliin ja sai pidettyä HJK:n johtoaseman.

HPS – Ilves 1-4 (0-2)

Ilves sai otteluun todella hyvän startin siirtymällä johtoasemaan jo viidennellä peliminuutilla. Erittäin nopea ja suoraviivainen hyökkäys eteni Aino Rasisen kuljettaessa palloa keskeltä. Mukana hyökkäyksessä täydellä vauhdilla olivat Silja Tuominen vasemmalla ja Heta Olmala oikealla. Rasinen siirsi pallon Olmalalle, joka jatkoi vauhdilla boksin sisään. Ensimmäinen tuikkaus ohi vastaan tulleen HPS-maalivahti Emilia Tuomelan palautui tolpan kautta takaisin kentälle, mutta Olmala sai kurkotettua paluupalloon ja siirsi sen maaliin. Vain kymmenen minuuttia myöhemmin Olmala vei Ilveksen kahden maalin johtoasemaan. Ilveksen puolustaja Saana Tuomala avasi aivan loistavasti ristiin Heta Olmalalle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta. Tilanteessa vastaan tullut Emilia Tuomela sai torjuttua laukauksen, mutta Olmala sai paluupallon haltuunsa ja sai siirrettyä pelivälineen maalin perukoille.

Toisen jakson ensimmäinen osuma oli HPS:n kavennusmaali, joka syntyi sivuvaparista vasemmasta laidasta noin kahdesta kymmenestä metristä. Julia Haikonen asettui pallon taakse ja sijoitti oikealla jalallaan pallon suorastaan millin tarkasti oikeaan yläkulmaan. Melkein heti kavennusosuman jälkeen ajassa 52’ Ilveksen Sofia Määttä oli päästä karkuun HPS:n linjan taakse. Eerika Hämäläinen nappasi Määtältä vauhdit pois ja ottelun erotuomari nosti tilanteessa punaisen kortin Hämäläiselle. Ilves hyödynsi ylivoimansa ja viimeisteli ottelun lopulliset niitit ja voitti lopulta lukemin 1-4. Ilveksen kolmas maali syntyi, kun Heta Olmala levitti keskeltä vasemmalle kovassa maalintekovireessä olevalle Silja Tuomiselle, joka otti pallon taidokkaasti boksin sisään ja laukoi tyylikkäästi vasurillaan etuyläkulmaan. Ottelun viimeiseksi jäänyt osuma syntyi ajassa 76’ upeasta kaukolaukauksesta. Ilves eteni vasemmalta laidalta ja pelasi Anna-Stina Simoselle HPS:n puolustuslinjan ja keskikentän väliin. Simonen otti taidokkaasti pallon haltuunsa, vapautti jalkansa ja laukoi yli kahdesta kymmenestä metristä maalivahdin yli yläriman alle putoavan pommin.

PK-35 Vantaa – JyPK 5-0 (3-0)

Ottelu alkoi energisesti ja molemmat joukkueet rakentelivat omia hyökkäyksiään. Kun ensimmäinen jakso eteni, otti PK-35 Vantaa selkeämmin pelin tapahtumia hallintaansa ja onnistui viimeistelemään ensimmäisellä puoliajalla kolme osumaa. Toiselle jaksolle JyPK tuli vahvemmin ja ottelu jatkui ensimmäistä jaksoa tasaisempana. Maalinteossa ei JyPK kuitenkaan onnistunut, PK-35 Vantaa käänsi pelin edukseen ja pisteet jäivät kotijoukkueelle.

Ottelun avausmaali syntyi, kun ottelua oli pelattu hieman yli viisitoista minuuttia. PK-35 Vantaa sai sivurajaheiton vasemmalta laidalta. JyPK pääsi väliin, mutta Wilma Forsblom taisteli pallon takaisin boksin reunalla ja laukoi nopeasti etukulmasta sisään. Vain hetki avausosuman jälkeen JyPK:n puolustus kaatoi Reetta Suomelan boksissa ja tilanteesta tuomittiin Punamustille rangaistuspotku. Oona Sevenius ei erehtynyt, vaan laukoi voimalla ylös ja vei kotijoukkueen 2-0-johtoasemaan. Ensimmäisen jakson viimeiseksi jäänyt osuma syntyi ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen. PK-35 Vantaa eteni ensin oikealta laidalta, mutta Tia Painilaisen keskitys karkasi rangaistusalueen läpi vasemmalle laidalle. Pallo pysyi kuitenkin punamustilla, jotka pelasivat erinomaisesti yhteen siirrellen palloa pienillä syötöillä toisilleen. Viimeinen syöttö oli taidokas nosto boksin sisään JyPK-linjan taakse juosseelle Wilma Forsblomille. Forsblom otti pallon hallitusti alas ja sijoitti varmasti ohi JyPK:n maalia vartioineen Satu Pitkäsen.

Toisella jaksolla PK-35 Vantaa onnistui viimeistelyssä, kun ottelua oli pelattu 65 minuuttia. Vantaalaiset avasivat pallon korkeana pystyyn, eikä JyPK onnistunut purkamaan. Wilma Forsblom sai pelivälineen haltuunsa ja vapautti syötöllään Laura Kölhin laukomaan boksin sisältä. Kölhin kova vasemman jalan laukaus lähti läheltä vitosen kulmaa ja meni komeasti aivan maalin takayläkulmaan. Lisäajalla Forsblom viimeisteli hattutemppunsa puskien oikealta laidalta tulleen keskityksen varmasti maaliin ja sinetöiden ottelun loppulukemiksi selvät 5-0.

Search