Kierrosraportti: PK-35 Vantaa ja KuPS voitokkaita, muut ottelut päättyivät pistejakoihin

13.06.2020

PK-35 Vantaa ja KuPS olivat voitokkaita avauskierroksella, kun taas muissa otteluissa päädyttiin pistejakoihin. Ahvenanmaalla tiukka ottelu oli odotettavissa, mutta Ilves ja PK-35 Hki esiintyivät edukseen viime vuoden mitalisteja vastaan.

PK-35 Vantaa – JyPK, 3-0 (2-0)

PK-35 Vantaa palasi pääsarjaan rytinällä, kun se voitti avauskierroksen ensimmäisessä ottelussa JyPK:n 3-0. Kauden maalihanat avasi 25. minuutilla keskikenttäpelaaja Roosa Bröijer. Tämän jälkeen ottelu ehti vanheta reilut 10 minuuttia, kun PK-35 Vantaan viime kauden tehopelaaja Netta Koso toimitti pallon verkon perukoille. Tämä jäi avauspuoliskon viimeiseksi osumaksi. Toisella puoliajalla 69. minuutilla Koso osui uudelleen vapaapotkukuvion päätteeksi kaunistellen lukemiksi 3-0. Nämä jäivät myös ottelun loppunumeroiksi.

KuPS – TPS, 6-0 (4-0)

Kuopiossa viime kaudesta vahvistuneen KuPS:n kausi käynnistyi vauhdikkaasti, kun se kaatoi TPS:n lukemin 6-0. Kovimpina maalitykkeinä kunnostautuivat Gentjana Rochi ja Aino Kröger, jotka kumpikin viimeistelivät kaksi osumaa. Rochi viimeisteli molemmat maalinsa ensimmäisellä puoliajalla, 18. ja 32. minuutilla. Tähän väliin kauden maalihanansa avasi myös KuPS:n nuori laituri Anni Hartikainen. Ennen puoliaikaa maalinteossa onnistui myös Aino Kröger. Kröger jatkoi tehokasta pelaamistaan toisella puoliajalla, kun hän vei 65. minuutilla KuPS:n jo 5-0 johtoon. Lavidije Begolli kaunisteli numerot vielä 6-0 tyhjään maaliin juuri ennen ottelun päättymistä. TPS joutui siis lähtemään kotimatkalle katkera 6-0 tappio taskussaan.

HJK – PK-35 Hki 1-1 (0-0)

Helsingin paikallisottelussa HJK – PK-35 Helsinki nähtiin tasainen vääntö. Ensimmäinen puoliaika tahkottiin maalittomana. 77. minuutin pelin jälkeen nousijajoukkue PK-35:n hyökkääjä Marie Mäkinen pääsi yllättämään hallitsevan mestarin HJK:n. Vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut nauttia johtoasemasta seitsemää minuuttia kauempaa, kun HJK-puolustaja Nea Lehtola toi kotijoukkueen tasoihin. Loppupeli edettiin maalittomasti, joten molemmat joukkueet pääsivät lyhyelle kotimatkalleen pisteen rikkaampana. PK-35 Hki myös osoitti ottelussa, että nousijajoukkue saattaa toimia jopa kauden yllättäjänä.

Åland United – TiPS 0-0 (0-0)

Ahvenanmaalla nähtiin odotetusti tasainen ottelu, kun Åland United sai vieraakseen TiPS:n. TiPS onnistui hallitsemaan palloa pitkiä jaksoja, mutta palkintoa ei pallonhallinnasta kuulunut. Noin 85 minuutin kohdalla Åland United kävi lähellä maalintekoa, kun Ode Fulutudilu taituroi lähelle TiPS maalia. Myöskään kotijoukkueella ei kuitenkaan ollut onnea maalintekoakselilla. 88 minuutin pelin jälkeen myös Oona Sirenin tempokuljetus avasi hyvän maalintekopaikan Anna Nurmelle, mutta tämäkin tilanne päättyi maalittomana. 94 minuutin pelin jälkeen ottelu päättyi pistejakoon.

FC Honka – Ilves 1-1 (0-0)

Viime kauden hopeamitalisti FC Honka sai Tapiolaan vieraakseen Ilveksen nuoren joukkueen. Maalittomana edennyt ottelu sai väriä mm. hyvin rakennetuista vapaapotkukuvioista ja terävistä laitanousuista. Hieman yllättäen Roosa Tuominen pääsee 67 minuutin kohdalla upottamaan pallon pienestä kulmasta FC Hongan maaliin ohi vastaan nousseen maalivahti Pauliina Nuoran. Noin kymmenen minuuttia tästä Hongan Riikka Hannula kävi hyvin lähellä tasoitusta, mutta Kiira Kaivola esiintyi edukseen Ilvesmaalilla. Heti perään Milla Punsar pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta pusku suuntautui suoraan Kaivolan syliin. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Vilma Hakala onnistui jujuttamaan Ilvespuolustusta ja tasoitti ottelun lukemiin 1-1. Tämä jäi ottelun viimeiseksi, joten myös Tapiolassa päädyttiin pistejakoon.