Hyppää sisältöön

Kierrosraportti: Seitsemännellä kierroksella nähtiin kotivoittoja ja tiukka pistejako

25.07.2020

Seitsemännellä kierroksella nähtiin hienoja pelastuksia, kotivoittoja ja yksi pistejako. Suurimman pistesaaliin kahmivat kotonaan TiPS, PK-35 Vantaa, Ilves sekä HJK. Yhden pisteen ansaitsivat PK-35 sekä KuPS.

TIPS – TPS 1-0 (0-0)

Seitsemännen kierroksen ensimmäinen kamppailu käytiin sarjataulukon ääripäiden – TiPS:n ja TPS:n – välillä. Ottelu lähti käyntiin TiPS:n varmalla pallonhallinnalla. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue kierrätti palloa hyvin, ja sai rakenneltua sekä hyökkäyksiä että erikoistilanteita TPS:n päätyyn. TiPS:n viimeistely kuitenkin oli huolimatonta, eikä palloja saatu yrityksistä huolimatta tolppien väliin.

Vaikka TiPS hallitsi peliä, onnistui TPS puolustuspelissään kohtalaisen hyvin. TPS katkoi päättäväisesti, ja purki palloja toinen toisensa jälkeen pois omalta puolustusalueeltaan. Vierasjoukkue oli selvästi päättänyt pitää oman päätynsä puhtaana. Yksi upea pelastus nähtiin, kun aivan ensimmäisen puoliajan lopulla TPS:n Saija Östlund sai katkaistua jo maalivahti Siiri Välimaan ohittaneen laukauksen. TPS:n täysi keskittyminen puolustuspelaamiseen kuitenkin verotti oman hyökkäyspelin rakentamista, eikä vierasjoukkue saanut kipeästi kaivattuja paikkoja luotua.

Toisella puoliajalla itsevarmuutta keränneen TPS:n pallollinen peli oli hieman huolellisempaa, ja joukkue sai rakennettua myös omaa hyökkäyspeliään. Kokonaiskuvassa ottelu oli kuitenkin edelleen täysin TiPS:n hyppysissä. TiPS onnistui saamaan paljon paikkoja ja laukauksia aikaiseksi – vielä kuitenkaan saamatta palloa sisään. Yksi tällaisista laukauksista oli tunnin kohdalla nähty Oona Sirenin vaarallinen lataus – joka sekin kuitenkin päätyi ylärimaa hipoen maalin yli.

TiPS:n työsarka palkittiin vihdoin 80. peliminuutilla, kun kotijoukkueen Jenni Huttunen pääsi yllätyksellisesti laukomaan pallon vasempaan alanurkkaan. Vaikka TPS:n puolustustyöskentely ja joukkueen maalivahti Siiri Välimaa pelastivat huikeasti monia tilanteita, ei se tänäänkään riittänyt pisteisiin. TiPS pääsi jälleen juhlistamaan voittokulkunsa jatkumista lukemin 1-0.

PK-35 Vantaa – Åland United 1-0 (1-0)

PK-35 Vantaa kohtasi saarelaisen vieraansa Myyrmäessä ilmeisen liukkaalla kentällä. Mielenkiintoinen kamppailu lähti käyntiin tasaisesti. Kotijoukkue onnistui rakentamaan kokonaisvaltaisesti peliä hyvin, ja toisaalta Åland Unitedilta nähtiin muutama vaarallinen hyökkäystilanne, joissa Ode Fulutudilu pääsi pinkomaan pallon kanssa kohti maalia jättäen PK-35:n puolustuksen peräänsä. Tilanteissa PK-35 Vantaan maalivahti Velma Oikarinen oli kuitenkin hereillä, ja kaappasi pallot varmasti näppeihinsä.

Ottelu sai mielenkiintoisen suunnan, kun puolen tunnin pelin jälkeen PK-35 Vantaan joukkue sai salakavalasti hivutettua peliä kohti ÅU:n maalia. Jännittävässä tilanteessa punamusta joukkue pääsi hieman onnekkaasti muutamasta Åland Unitedin pelaajasta ohi, pelasi muutaman hyvän syötön omilleen ja kotijoukkueen Netta Koso pääsi laukomaan. ÅU:n Anna Tamminen torjui Koson pallon – epäonnekseen kuitenkin suoraan maalin edessä odottavalle Wilma Forsblomille, joka puolestaan sysäsi tarjouksen tyhjään verkkoon.

Ensimmäisellä puoliajalla PK-35 Vantaalla nähtiin tiivistä puolustusta ja sähäkkää hyökkäyspeliä. Åland United pelasi puolestaan rauhallisesti, mutta ehkäpä vastustajaansa nähden jopa liian rauhallisesti. Toisella puoliajalla Åland United sai paremman otteen pelin hallinnasta ja pääsikin rakentamaan erittäin vaarallisia hyökkäystilanteita ja maalipaikkoja. Åland Unitedin epäonneksi viimeistely kuitenkin jäi uupumaan.

Lisäajan viimeisillä minuuteilla elettiin jännittäviä hetkiä, kun Åland United kävi karvan päässä tasoitusmaalista. ÅU:n Olivia Mattsson antoi hienon läpisyötön Signy Aarnalle, ja Aarna pääsi laukomaan. Velma Oikarinen kuitenkin venyi torjumaan laukauksen, ja kotijoukkue pääsi iloitsemaan 1-0 voitostaan.

Ilves – JyPK 3-1 (1-0)

Ilveksen kotipesään matkasi vieraaksi viime kierroksella ihailun arvoisesti TiPS:a vastaan taistellut JyPK. Molemmat joukkueet olivat viime otteluissa onnistuneet tahoillaan maalinteossa, ja kamppailusta oltiin povattu tasaväkistä.

Ottelu alkoikin tasaisissa tunnelmissa, eikä kumpikaan joukkue suoranaisesti hallinnut peliä. Kun ottelua oltiin käyty kymmenen minuuttia, nähtiin kohahduttavan jännittävä tilanne JyPK:n päädyssä. Ilveksen Roosa Tuominen pääsi puolesta kentästä spurttaamaan pallon kanssa kohti vierasjoukkueen maalia kaksi JyPK:n pelaajaa kannoillaan. Tuominen kuitenkin voitti kilpajuoksun, ja pääsi laukomaan maalivahti Matilda Nurmen ohi kohti maalia. Laukaus jäi kuitenkin tuloksettomaksi, sillä maalin edessä vedon katkaisi upeasti JyPK:n Sanna Rein.

Kun ottelua oli käyty hieman alle puoli tuntia, alkoi Ilves pelillään karata Jyväskylän joukkueelta. 35 minuutin tuntumassa nähtiin ottelun avausmaali, kun Ilveksen Lynsey Kelly pääsi nousemaan laidasta ja laukoi pallon päätylinjalta kohti maalin etukulmaa. Pallo osui kuitenkin oman joukkueen Roosa Tuomiseen, josta tipahti onnekkaasti Heta Olmalan ulottuville, ja tämä pääsi sijoittamaan kauden avausmaalinsa.

Heti toisen puoliajan alussa Ilves jatkoi vaarallisia hyökkäyksiään. Ottelun toinen osuma nähtiin, kun Ilves sai katkaistua vierasjoukkueen syöttöpelin ja Aino Rasinen pääsi karkaamaan kohti kuudentoista aluetta. Rasinen sai upeasti syötettyä JyPK:n puolustajien välistä Roosa-Tuulia Mikkolalle, josta Mikkola pääsi ujuttamaan pallon maalin takanurkkaan.

Edellisestä maalista ehti kulua vain muutamia minuutteja, kun taas keltapaitojen kannustajat pääsivät hurraamaan. Maali syntyi Ilveksen kulmatilanteesta, jossa pallo lipsahti muutamien pelaajien ohitse Ilveksen toppari Julie Forssille. Forss pääsi painamaan Ilveksen kolmannen maalin pilkun kohdalta lähteneellä laukauksella, joka löysi tiensä maaliin Nurmen jalkojen välistä.

JyPK pääsi hieman pelin syrjään kiinni 67. peliminuutilla, kun kauniin syöttöpelin jälkeen vierasjoukkue sai pallon oikealla kärkkyvälle Riikka Liljalle. Liljalta nähtiin upea suoritus, kun hän pujotteli tiensä keskelle ja laukoi vasurilla selkeästi ottelun komeimman laukauksen yläkulmaan. Tämä hieno suoritus ei kuitenkaan jyväskyläläisiä pelastanut, vaan Ilves pääsi oikeutetusti juhlistamaan ensimmäistä kotivoittoaan lukemin 3-1.

PK-35 – KuPS 0-0 (0-0)

Kärkikastia havittelevat PK-35 ja KuPS kävivät taistonsa Pihlajamäessä. Aktiivinen peli lähti käyntiin molemmissa päädyissä vuorottain taistellen. 20 minuutin kohdalla PK-35 pääsi esittämään vaarallisen hyökkäystilanteen, kun laidasta kivunnut Olivia Kåhre keskitti Krista Hakalalle juoksupallon, jonka tämä laukoi todella täpärästi maalin ylitse.

Kymmenen minuutin jälkeen tästä KuPS sen sijaan sai kotijoukkueen kannattajat pidättämään henkeään. Kulman jälkitilanteesta vierasjoukkue pääsi hirveän suman seasta tykittämään tolppaan, josta pallo kimpoili McKenzie Grossmanin jalkaan ja siitä saman tien kohti maalia. PK-35:n puolustus sai kuitenkin blokattua vedon aivan maaliviivan tuntumasta.

Toisen puoliajan alkaessa nähtiin jälleen jännittävä tilanne, kun PK pyrki kierrättämään palloa alakerran kautta, mutta Lotta Rosenströmin avaus napsahtikin suoraan vierasjoukkueelle. KuPS otti tarjotun pallon itselleen, eikä aikaakaan kun peliväline olikin jälleen tutulla maalitykillä maalin edustalla. Rochi laukoi, mutta Rosenström onnistui venymisellään estämään varmalta näyttäneen maalin.

Kaikkiaan ottelu tarjosi katsojilleen aktiivista ja hyökkäysvoittoista peliä molempiin päätyihin. Siinä samassa molemmilta joukkueilta nähtiin laadukasta puolustuskamppailua alusta viimeisiin hetkiin saakka. Tiukassa ottelussa joukkueiden välinen paremmuus jäi ratkaisematta, ja ottelu päättyi pistejakoon.

HJK – FC HONKA 1-0 (0-0)

Seitsemännen kierroksen viimeinen kamppailu käytiin HJK:n ja FC Hongan välillä Helsingin Bolt-areenalla. Sekä HJK että Honka olivat hyvässä parin ottelun voittoputkessa ennen viime kierrosta. Kuudennella kierroksella molemmat joukkueet kokivat tiukan tappion.

Metroderby alkoi vierasjoukkueen osalta vahvasti, kun Honka hallitsi pallollista peliä. Keltamusta joukkue prässäsi korkealta, liikkui pallollisena ja pallottomana aktiivisesti, ja pääsi muutamassa hyökkäystilanteessa vaaralliselle etäisyydelle HJK:n maalista. Ensimmäisen vartin jälkeen loppupuoliaika oli kuitenkin vahvasti HJK:n hallinnassa. Kotijoukkue hallitsi palloa suurimman osan ajasta, ja sai laadukkaalla syöttöpelillään rakenneltua lukuisia vaarallisia tilanteita Hongan päädyssä. Kun pelin hallinta kääntyi HJK:lle, tuntui Honka hukanneen oman pelinsä: aktiivisia HJK:n hyökkääjiä ei saatu merkattua, eikä toisaalta oman pelin järkevä rakentaminen onnistunut.

Hongan onneksi HJK:n kauden murheenkryyni nosti taas päätään. Vaikka HJK:n hyökkääjät esittivät mainiota syöttöpeliä aivan maalin edessä, ei viimeistely monista paikoista huolimatta onnistunut. Veto toisensa jälkeen HJK:n pelaajat laukoivat palloa maalin ohitse tai suoraan Hongan maalivahti Pauliina Nuoran syliin.

Toisella puoliajalla HJK onnistui jälleen moneen otteeseen sahaamaan Hongan puolustuksen läpi, mutta myös Honka pääsi rakentamaan muutamia hyviä hyökkäyksiä. 52 minuutin kohdalla HJK:lta nähtiin kaunis hyökkäystilanne, jossa Emmaliina Tulkki sai Linda Ruudulta upean läpisyötön päätyrajalle, josta Tulkki jatkoi saumattomasti keskellä olevalle Katariina Kosolalle. Maalia vartioinut Anna Koivunen torjui vedon, mutta sinivalkoinen Eveliina Parikka saapui vielä sinetöimään pallon yläkulmaan. HJK:n harmiksi maalia ei kuitenkaan hyväksytty, sillä Parikka tuli tilanteeseen paitsioasemasta.

Yksi Hongan vaarallisimmista tilanteista nähtiin toisen puoliajan puolessa välissä, kun keltapaidat pääsivät vastaiskuun. Saara Lappalainen pääsi ajamaan keskelle ja laittoi voimakkaan kudin maalin takakulmaa kohti. Anna Koivuselta nähtiin kuitenkin uskomaton venyminen, ja hän sai pidettyä HJK:n maalin puhtaana.

Ottelu saatiin sinetöityä vasta viimeisellä kympillä, kun HJK vihdoin sai runnottua pallon maaliviivan paremmalle puolelle. Tilanteessa HJK:n Katariina Kosola sai taisteltua pallon boksin keskustassa odottaneelle Hanna Ruohomaalle, joka sai ohjattua pallon maaliin. Vaikka taistelu joukkueiden välillä oli ottelun lopussa tiukkaa, jäi pistesaalis oikeutetusti kotijoukkueelle.