Hyppää sisältöön

Kohti kautta: FC Hongan vahva ryhmä valmis kauteen kapteeniston johdolla

10.06.2020

Punsar on joukkueen arvostettu vastuunkantaja

FC Hongan yksi kiinnostavista pelaajista on jo kuudennen kauden Hongassa aloittava joukkueen kapteeni Milla Punsar. Kaudella 2019 yhdeksäntoista ottelua pelannut ja maalia tehnyt Punsar tulee varmasti tälläkin kaudella olemaan suuressa roolissa, kun joukkue lähtee tavoittelemaan menestystä Kansallisessa Liigassa. 

Myös Hongan valmentaja Rosa Lappi-Seppälä pitää Punsaria suuressa arvossa. Hän on kuvaillut joukkueen verkkosivuilla 23-vuotiasta keskikenttäpelaajaa upeaksi johtajatyypiksi niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Punsar osoittaa johtajuutta jatkuvasti myös omalla esimerkillään kentällä: nopea ja taitava pelaaja liikkuun kentällä laajalla säteellä ja puolustaa uhrautuvasti tilanteet loppuun saakka. 

Maajoukkuepelaajille tiedossa isoja rooleja

Vaikka Saara Lappalaisella on ikää vasta 21-vuotta, on hän jo neljän Hongan edustusjoukkueessa pelatun vuoden aikana lunastanut paikkansa kentällä. Lappalainen palkittiin kauden 2018 päätteeksi vuoden lupaavana nuorena pelaajana ja samana vuonna Lappalainen teki jo debyyttinsä myös naisten A-maajoukkueessa. Tasaisena suorittajana tunnettu Lappalainen on ollut mukana kahdessa Helmareiden ottelussa, ja nuori keskikenttäpelaaja saattaakin lähitulevaisuudessa todella lyödä itsensä läpi Hongan lisäksi myös A-maajoukkueessa. 

Siinä missä Lappalainen vasta aloittelee maajoukkueuraansa, Katarina Naumanen on ollut mukana jo kahdessakymmenessä naisten A-maaottelussa. Naumanen on Suomessa edustanut mm. Pallokissoja ja HJK:ta sekä viimeiseksi ennen Honkaan siirtymistä KuPS:ia. Ennen siirtymistä KuPS:iin Naumanen edusti Norjan pääsarjassa pelaavaa Stabækia. Norjassa topparina parhaiten viihtyvä Naumanen ei päässyt pelaamaan vahvuuksillaan, vaan Stabækissa häntä peluutettiin laitapakkina. 

Esimerkillään muita johtava Naumanen nauttii Hongassa valmennuksen luottoa, ja pääseekin varmasti antamaan parastaan tulevalla kaudella. Naumanen on ansainnut myös pelaajien luottamuksen Hongassa, sillä hänet valittiin myös osaksi Hongan kapteenistoa kaudelle 2020. Hongan kapteenina toimii aiemmin mainittu Milla Punsar ja varakapteenina maalivahti Pauliina Nuora. Naumanen ja Lappalainen täydentävät kapteeniston.

Seuraa Hongan menoa Kansallisessa Liigassa: www.fchonkanaiset.fi ja somessa @fchonkanaiset.

Search