Hyppää sisältöön

Kohti kautta: Huippupelaajat viihtyvät Åland Unitedin luomissa puitteissa

11.06.2020

Tamminen ja Riefner pelipaikkojensa parhaita

Ahvenanmaalaisten maalia vartioi 25-vuotias Anna Tamminen, joka ihastuttaa jalkapallokansaa upean torjuntatyöskentelynsä lisäksi myös nöyrällä ja maanläheisellä asenteellaan. Vaikka Tamminen on jo kahdesti valittu koko sarjan parhaaksi maalivahdiksi, on hänelle tärkeintä olla parempi kuin edellisellä kaudella. Tamminen on pelannut urallaan viisi A-maaottelua ja muodostaa tällä hetkellä Helmarien maalivahtikolmikon yhdessä Tinja-Riikka Korpelan ja Paula Myllyojan kanssa.

Tammisen nousu yhdeksi Suomen parhaista maalivahdeista ei ole tapahtunut yhtäkkiä. Kovalla työnteolla Tamminen on nostanut itsensä kakkosdivisioonasta Kansallisen Liigan ja A-maajoukkueen maalinsuulle. Jatkuvasti kehittyvä huippumaalivahti on varmasti tulevallakin kaudella merkittävässä roolissa, kun Åland United lähtee kirkastamaan viime kauden pronssimitaliaan.

Tammisen lailla viime kaudella pelipaikkansa parhaaksi äänestettiin keskikenttäpelaaja Ashley Riefner. Viime kaudella HJK:ta edustanut Riefner on pelannut Suomessa neljä kautta ja voittanut jo kolme mestaruutta. Agressiivinen laitapelaaja on saanut osaamisestaan Suomessa paljon tunnustusta, ja hänet valittiin mm. viime kaudella heinäkuun kuukauden pelaajaksi. Seuraako menestys 26-vuotiasta yhdysvaltalaista myös Ahvenanmaalle?

Ahvenanmaalaisilla vahva puolustus

Lähes kaikki Åland Unitedin viime kauden puolustuspään avainpelaajat jatkavat myös kaudella 2020. Puolustuksessa komentoa pitää siis tälläkin kaudella 31-vuotias maajoukkuekonkari Anna Westerlund. Kokeneella puolustajalla on tilillään huimat 124 maaottelua. Westerlund on aiemmin edustanut Piteå IF:ää, Umeå IK:ta, FC Honkaa, SC Raisiota, Pargas IF:ää ja Lillestrøm SK:ta. Hän on voittanut Hongassa Suomen mestaruuden kolmesti vuosina 2006–2008 sekä Liigacupin 2007 ja 2008. Westerlund valittiin myös vuoden naispelaajaksi edelliskaudella.

Toinen viime kaudella Åland Unitedin puolustuksen avainpelaaja oli Tiia Peltonen, joka Westerlundin tavoin jatkaa Ahvenanmaalla. Jalkapallouransa Peltonen on luonut PK-35 Vantaassa, mutta siirtyi Ålandiin viime kaudelle, kun PK-35 Vantaa ei saanutkaan liigalisenssiä. Niin Peltosen kuin monen muunkin Åland Unitediin saapuneen pelaajan siirrolla on sama tausta: Ahvenanmaalla pelaajat pystyvät keskittymään pelaamiseen täysillä. Siksi ei olekaan yllättävää, että Åland United on mukana mitalitaistossa kaudesta toiseen.

Seuraa Ahvenanmaan ylpeyden matkaa Kansallisessa Liigassa: www.alandunited.ax ja somessa @alandunited

Search