Hyppää sisältöön

Kohti kautta: Ilveksessä nuoret pelaajat toimivat avainrooleissa

09.06.2020

Ilveksellä paljon lupaavia nuoria

Ilves on yksi Suomen suurimpia kasvattajaseuroja. Tämä näkyy naisten puolellakin onnistuneena juniorityöskentelynä. Kansallisen Liigan joukkueen pelaajista iso osa on Ilveksen omia kasvatteja. Nuorilla pelaajilla on myös iso vastuu joukkueen menestyksestä.

Ehkä ne kaikkein suurimmat odotukset kohdistuvat viime kauden vuoden lupaavana pelaaja sekä liigan vuoden tulokkaana palkittuun Roosa Tuomiseen. Tuomiselle olisi ollut vientiä moneen suuntaan, mutta kärsivällinen Tuominen päätti jäädä Ilvekseen kehittymään vieläkin kovemmaksi peluriksi. 19-vuotias hyökkääjä teki viime kaudella runkosarjassa seitsemän maalia ja alaloppusarjassa maaleja tuli kahdeksan lisää. Juuri koulunsa päättänyt Tuominen voi jatkossa keskittyä vain jalkapalloon, joten tulevalla kaudella todennäköisesti nähdään kentällä vieläkin päättäväisempi maaliahne Tuominen.

Toinen nuori ilveskasvatti, jonka kohdalla odotukset ovat korkealla, on joukkueen kapteeni Sanni Ojanen. Puolustuspäästä joukkuettaan johtava Ojanen on kentällä iso persoona, mutta kuitenkin kuuluu kentän ulkopuolella myös joukkueen hassuttelijoihin. Ilveksen lisäksi Ojanen on saanut paljon vastuuta ikäkausimaajoukkueiden mukana. 

Paljon vastuuta junnumaajoukkueissa on myös saanut HJS:ssa futisuransa aloittanut Tuuli Enkkilä. Enkkilä oli mukana mm. Uruguayn MM-kisoissa. 18-vuotias keskikenttäpelaaja on hyvä joukkuepelaaja, joka osaa rytmittää peliä. Kokemuksen karttuessa Enkkilän rooli joukkueessa kasvaa entistäkin suuremmaksi. 

Mikkonen tuo kokemusta Norjan kentiltä

Ilveksen nuori joukkue saa täksi kaudeksi mukaansa myös kokemusta Norjan 1. divisioonasta, kun Marjukka Mikkonen palaa joukkueen maalille. Mikkonen edusti kaudella 2019 Amazon Grimstad FK:ta, joka sijoittui sarjassaan viidenneksi. Mikkosella oli mahdollisuus jäädä myös jatkamaan pelaajauraansa Norjaan, mutta hyvät olosuhteet ja toimiva valmennus saivat veskarin palaamaan Ilveksen maalin suulle. 

Mikkonen on pelaajana rauhallinen johtajatyyppi, joka ohjaa peliä hyvin. Mikkonen on siinäkin mielessä mielenkiintoinen pelaaja, että hänellä on hyvin vaikuttava kaksoisura pelaamisen ohella. Mikkonen tutkii väitöskirjassaan johtajuutta ja johtajia urheiluorganisaatioissa sukupuoli- ja tasa-arvonäkökulmista. Lisäksi hän työskentelee Tampereen yliopistossa ROBINS-projektin parissa projektitutkijana.

Seuraa Ilveksen Kansallisen Liigan joukkuetta: www.ilveksennaiset.fi/ sekä somessa @ilvesnaiset

Search