Hyppää sisältöön

Kohti kautta: JyPK-kokoonpanoissa paluumuuttajia, uusia tulokkaita ja tuttuja vastuunkantajia

05.06.2020

Jaakkola ja Miettinen jatkavat varmoina vastuunkantajina

JyPK:in kauden 2020 kapteeni Tytti Jaakkola on ollut mukana JyPK:n jokaisella liigakaudella. Kokenut keskikenttäpelaaja tekee töitä suurella sydämellä molempiin suuntiin. Hänen roolinsa joukkueessa on suuri niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. 26-vuotias Jaakkola kuuluu Pallokerhon kokeneimpiin pelaajiin mikä näkyy myös hänen asennoitumisessaan pelaamiseen. Jaakkola auttaa omalla tekemisellään joukkuettaan ja kannustaa nuoria pelaajia eteenpäin.

Kuopiolaislähtöinen toppari Jasmin Miettinen kuuluu ehdottomasti myös JyPK:n varminpiin pelaajiin. Miettisen pelaamisessa näkyy yli sadan liigaottelun tuoma kokemus. Miettinen oli kaudella 2014 Pallokissojen mukana voittamassa pronssia silloisessa Naisten Liigassa. JyPK paidassa sijoitukset liigassa ovat liikkuneet puolen välin tuntumassa, joten nälkää korkeammille sijoille varmasti löytyy myös kokeneemmilta pelaajilta.

Honkasen paluu otetaan riemulla vastaan

Kauden 2019 päätyttyä JyPK koki suuren pelaajamenetyksen, kun 25-vuotiaan Henna Honkasen sopimus Italian naisten pääsarjan Pink Barin vahvistui. Honkasen sopimus ulkomaille ei tullut yllätyksenä, sillä hyökkääjä viimeisteli maaleja menneellä kaudella hyvällä tehokkuudella. Hänen osaamisensa pantiin merkille monessa paikkaa, sillä esimerkiksi TUL valitsi hänet vuoden 2019 parhaaksi jalkapalloilijaksi.

27. Toukokuuta saatiin kuitenkin Kansallisen Liigan seuraajien kannalta iloinen uutinen, kun JyPK ilmoitti Honkasen palaavan Jyväskylään. Yli 120 liigaottelua pelannut Honkanen nähdään JyPK:in vahvuudessa vasta heinäkuussa, joten hän ei ole mukana kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Kokenut Honkanen tuo peliosaamisen lisäksi JyPK:n käyttöön tälle kaudelle myös taktista osaamistaan laajemmalla työnkuvalla, sillä hän tulee myös vaikuttamaan JyPK:n valmennuksessa kaudella 2020.

Ykkösen FC Hertasta lupaava tulokas

Erittäin mielenkiintoinen nimi Ykkösen FC Hertasta Jyväskylään täksi kaudeksi saapunut Henni Rinkinen. 19-vuotias Rinkinen aloittaa ensimmäisen liigakautensa usean Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen. Rinkinen viihtyy parhaiten keskikentällä laitapelaajan roolissa, missä hän pääsee hyödyntämään nopeuttaan. Rinkinen on kuulunut myös U19-maajoukkueen kalustoon, joten kokemusta pelaamisesta kovassa seurassa löytyy.

Rinkinen on saanut talvikaudella paljon peliaikaa JyPK:ssa, mikä on varmasti kasvattanut liigatulokkaan nälkää. JyPK kuvailee sivuillaan Rinkisen olleen talvikaudella “Pallokerhon parhaimmistoa”, joten seuraamme mielenkiinnolla, miten Rinkisen ura JyPK:ssa kehittyy.

Seuraa JyPK:n matkaa Kansallisessa Liigassa: www.jypkliiga.fi ja somessa @jypkliiga

 

Search